Urmărește-ne în Social Media

NAVI x Cezar Hăbeanu - Sweet Escape

NAVI încheie anul cu o lansare-surpriză: un duet cu Cezar Hăbeanu, artistul care și-a petrecut ultimii ani clădind o carieră ca muzician de stradă în Dublin și acum a revenit în România. Melodia beneficiază de un videoclip disponibil în articol.

Compusă de cei doi artiști, "Sweet Escape" este la o intersecție de stiluri și de stări, fiind o baladă pop - rock - r'n'b, ce îmbină melancolia poetică specifică lui NAVI cu energia dezlănțuită a lui Cezar. Versurile vorbesc despre o iubire complicată, care pare la început o "dulce evadare" din cotidian, o fantezie frumoasă fără reguli, dar se transformă în cele din urmă într-un coșmar și o poveste cu totul greșită.

NAVI și Cezar Hăbeanu s-au cunoscut în 2017, anul în care fiecare dintre ei și-a lansat primul album – NAVI a ieșit pe piață cu "Songbird", iar Cezar cu LP-ul "2005", la lansarea căruia solista a fost invitată să cânte.

"Mi-a plăcut mult albumul lui, mi-a plăcut și cum ni s-au completat vocile, am glumit eu că poate facem un duet, dar spun asta fiecărui muzician fain pe care-l cunosc, așa că probabil nici Cezar n-a luat-o personal. Anul trecut ne-am reîntâlnit la un jam session la mine la studio și i-am arătat piesa asta la care lucram, el a gândit imediat armonia pe chitară și când a început să cânte și cu vocea, am știut că asta e, că trebuie s-o înregistrăm împreună. Proiectul ăsta e unul dintre lucrurile frumoase întâmplate în pandemie și mi se pare că între mine și Cezar e o energie foarte frumoasă și constructivă. Știam că e bun pe scenă, dar lucrând cu el la piesa asta am văzut și cât suflet și atenție pune în partea de producție", a spus NAVI.

Cântăreață și compozitoare, NAVI și-a făcut debutul solo în 2014, cu piesa "Picture Perfect". În 2017 apare albumul ei de debut, "Songbird", sub egida Electrecord, cu 14 piese compuse de Navi Grigore și Marian Nica. În postura de compozitor-textier s-a remarcat prin colaborările cu Morandi, Hotel FM (Eurovision 2011), Foișorul de Foc, RxA, Aurelian Temișan (Mamaia 2012), Roxana Nemeș, Elena Turcu și mulți alții. Din 2019, NAVI are propriul studio în București, Demisec Records, unde compune atât pentru proiectele ei, cât și pentru alți artiști. Noul material discografic al lui NAVI este în lucru, iar piesa "Sweet Escape" reprezintă prima pagină dintr-un nou capitol pentru artistă.

Cezar Hăbeanu a început să cânte la chitară de mic, iar la 17 ani cânta deja pe străzile orașului său natal, Ploiești, stârnind admirația trecătorilor. La scurt timp s-a mutat în Amsterdam, unde a locuit timp de trei ani, devenind unul dintre cei mai cunoscuți si apreciați muzicieni de stradă. În 2013, s-a mutat în Irlanda și a cucerit Grafton Street, cea mai cunoscută stradă a muzicii din lume. După ce a călătorit cu muzica sa prin toată lumea, în 2017 Cezar s-a întors în România pentru a-și lansa primul album, "2005", compus în întregime de el și distribuit de Universal Music, și pentru a-și deschide propriul studio, Tazz Records.

PUBLICITATE
Comentarii
Show Lord of the Dance 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< mart. 2023 >>
lmmjvsd
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2