Urmărește-ne în Social Media

My Dying Bride - The 2nd of Three Bells

My Dying Bride a lansat al doilea single de pe noul său album din 2024, "A Mortal Binding". Track-ul se numeşte "The 2nd of Three Bells" şi primeşte un videoclip ce poate fi descris doar ca "apăsător".

Filmat într-o casă veche ce pare simultan părăsită şi locuită de squatteri sau spirite, "The 2nd of Three Bells" începe discret, dar continuă cu o chitară puternică de doom. Aaron Stainthorpe cântă calm, sau mai degrabă recită melodic, plimbându-se într-o cameră în care dansează hipnotic o muză cu mască de doctor al ciumei. Muza face şi contorsionări a la Cirque de Soleil şi foloseşte o figură geometrică ce distrage privitorul de la Aaron.

De fapt este un leagăn abstract, pe care muzicianul îl împinge când şi când. Videoclipul cu încărcătură gotică a fost regizat de către Daniel Gray. Primul single de pe noul album din 2024 a fost "Thornwyck Hymn", lansat la început de an. Cat despre LP, el va debuta pe 19 aprilie prin Nuclear Blast Records.

Trupa din Yorkshire citează ca inspiraţie pentru noul single lupta dintre distrugerea iminentă şi pofta de viaţă şi bucuriile sale scurte. "A Mortal Binding" vine ca succesor pentru discul din 2019 "The Ghost of Orion". Pe noile piese vom auzi versuri despre pierdere, anxietate şi se va simţi evident greutatea pandemiei, care a trecut peste grup.

Ne aşteaptă un total de 7 piese în tracklist:

01. Her Dominion
02. Thornwyck Hymn
03. The 2nd Of Three Bells
04. Unthroned Creed
05. The Apocalyptist
06. A Starving Heart
07. Crushed Embers

Acelaşi om care a produs "The Ghost of Orion", Mark Mynett este la butoane şi acum, ocupându-se de producţie, mixaj, masterizare. El a lucrat şi cu Paradise Lost şi cu Rotting Christ în ultima vreme. My Dying Bride are 33 de ani de carieră şi este unul dintre cele mai mari nume din doom metal.

Pe My Dying Bride îi vedem la Rockstadt Extreme Fest 2024, unde urcă pe scenă şi Behemoth, Pendulum, Dimmu Borgir şi Amon Amarth. MDB a mai fost la Rockstadt şi la ediţia din 2016, unde a cântat piese ca "She Is the Dark" sau "My Body, a Funeral".

Comentarii

Albume noi

My Dying Bride anunţă albumul "A Mortal Binding"

Trupa britanică de death şi doom metal My Dying Bride a anunţat un nou album, spre bucuria fanilor. Se numeşte "A Mortal Binding" şi se va lansa pe 19 aprilie prin casa de discuri Nuclear Blast Records. Avem parte şi de un prim single, care se ascultă mai jos.

Publicat

pe

Videoclip My Dying Bride Thornwyck Hymn
Videoclip My Dying Bride Thornwyck Hymn │ FOTO: My Dying Bride

Primul single de pe noul album My Dying Bride poartă numele de "Thornwyck Hymn" şi se bucură de un videoclip regizat de către Daniel Grey. Prezintă o poveste tragică despre dorinţă şi soarta unui sătuc maritim. Solistul Aaron Stainthorpe a explicat că numele acesta complex vine de la satul de pescari Thornwyck, care a fost bântuit de apele îngheţate de pe ţărm timp de secole.

Menţionează şi creaturi ascunse în adâncurile apei sărate şi oamenii răpiţi de acele creaturi. "A Mortal Binding" este primul album My Dying Bride din 2019 încoace. Pe atunci se lansa "The Ghost of Orion". Noul disc are ca teme anxietatea şi pierderea şi va include un veritabil cadou pentru fani, o piesă de 11 minute numită "The Apocalyptist", plină de "viori funerale".

Iată tracklist-ul albumului din 2024:

01. Her Dominion
02. Thornwyck Hymn
03. The 2nd Of Three Bells
04. Unthroned Creed
05. The Apocalyptist
06. A Starving Heart
07. Crushed Embers

My Dying Bride a lucrat cu Mark Mynett pentru a şlefui sunetul acestui material discografic, cu el lucrând şi la "The Ghost of Orion". Compania sa, Mynetaur Productions are în CV albume de la Paradise Lost şi Rotting Christ de altfel, unele apreciate. Cu 3 decenii de melancolie, tristeţe, death şi doom, My Dying Bride este un nume greu în iindustrie, purtând amprenta travaliului artistic şi torturii personale a lui Aaron Stainthorpe şi Andrew Craighan.

Grupul are o carieră de 33 de ani şi e compus din Aaron, la voce, Andrew la chitară, Lena Abe la bas, Shaun MacGowan la clape şi vioară, Neil Blanchett la chitară şi Dan Mullins la tobe.

My Dying Bride se află pe lista trupelor care vin la Rockstadt Extreme Fest 2024, la Râşnov, alături de Behemoth, Amon Amarth, Dimmy Borgir sau Opeth.

Citește în continuare