Urmărește-ne în Social Media

Mogwai - Party in the Dark

Ce poţi face cu un buget relativ mic, dar cu multă imaginaţie? Artă curată! Asta au dovedit cei de la Mogwai şi colaboratorii lor, care au adus la viaţă sculpturi din silicon în videoclipul piesei "Party in the Dark".

Acesta este cel mai nou single extras de pe viitorul LP al grupului, "Every Country's Sun". Acesta va sosi pe 1 septembrie şi a primit deja un release cu rol de preview, numit "Coolverine". În cazul lui "Party in the Dark" auzim un britpop melancolic specific scoţienilor, punctat de o percuţie puternică şi imagini la fel de puternice. Regia acestui clip îi aparţine lui Craig Murray, care îşi ia inspiraţia din filmele SF şi horror ale anilor 80, plus clişeele acestora.

Efectele practice din film au fost realizate pe baza unor sculpturi şi mulaje din silicon, care au fost aplicate peste ceară şi apoi topite. Videoclipul a fost filmat în peste 10 zile combinând tehnici precum stop motion, time lapse şi captură standard. Felul în care figurile umanoide se alipesc şi întrepătrund duce cu gândul la relaţii interumane, dar la un nivel cosmic şi indestructibil.

Peisajele devin de-a dreptul SF spre finalul acestei creaţii, demnă de o producţie a lui Duncan Jones sau Aronofsky. "Every Country's Sun" este primul album Mogwai fără John Cummings în componenţă, acesta părăsind grupul spre finalul lui 2015. Grupul britanic porneşte un turneu global de promovare a noului release în octombrie, cu un concert la Oslo.

Mogwai ne-au vizitat în cadrul festivalului Timeshift luna trecută, fiind pe scenă alături de nume ca Death în Vegas, DJ Snake, David Guetta sau Bloc Party.

PUBLICITATE
Comentarii