Urmărește-ne în Social Media

MØ - When I Was Young

Cui nu i-ar plăcea să se dedubleze şi să vadă diferite variante ale sinelui experimentând cu diferite situaţii din viaţă? Fix asta face MØ, în fascinantul clip al piesei "When I Was Young". Îl puteţi urmări mai jos.

Artista daneză lansa "When I Was Young" la finalul lunii trecute, ca o piesă ce prefaţa un viitor EP. Acum single-ul primeşte un videoclip ce serveşte ca o reflecţie asupra vieţii. Chiar dacă e devreme pentru ca tânăra de 29 de ani să îşi analizeze viaţa, o retrospectivă nu strică niciodată. Cu părul scurt, cu rochie roşie şi cercei enormi, se dedublează într-o tânără inocentă cu o rochie albă.

Cele două ego-uri se întâlnesc şi se înlănţuie într-un dans elegant şi plin de energie. Este ceva între o luptă greco-romană cu o fantomă şi încercarea de a dezbrăca pe cineva prin dans. MØ dansează ca şi cum nimeni nu o priveşte, cu o figură de spectru care o urmăreşte. Varianta dark a artistei îşi face o echipă de sidekicks scheletici, care le hăituiesc pe cele două ego-uri iniţiale.

Pare să fie un vis trippy din filmul de groază "IT", sau o seară de Halloween foarte distractivă. Piesa îmbină elemente de jazz şi EDM, iar MØ se joacă în vocalize cu timbrul său nordic plăcut, din acelaşi platou cu Robyn sau solista Royksopp. Artista afirmă că acest nou clip este bazat pe o pictură a lui Edvard Munch, numită "The Dance of Life". Este o ilustraţie a 3 femei, una în alb, una în roşu şi una în negru.

Sunt trei ipostaze ale vieţii: tinereţea, maturitatea şi bătrâneţea. Simbolism şi modernitate, îmbinate într-un dans post-modern. În 2017 am putut-o asculta pe MØ la Untold Festival, unde au mai participat şi Tinie Tempha, Example, Ellige Goulding şi Steve Aoki.

Comentarii