Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Sebastian Bach - Poza pentru Kicking & ScreamingMuzicienii îl numesc pe CEO-ul Spotify "un idiot lacom" Paul McCartneyPaul McCartney a dat în judecată The Beatles pentru a salva muzica trupei Elissa, cântăreață libaneză a cărei casă a fost distrusă de explozia din BeirutExplozia din Beirut declanșează reacții puternice printre artiști: "Nu-mi pot stăpâni furia" Neil Young live în Ziggodome Amsterdam, 2019Neil Young îl dă în judecată pe Donald Trump Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019Deep Purple nu are de gând să iasă prea curând la pensie Adrian Despot: "Vița de Vie - În corzi e cea mai bună producție a unui concert live în România"

Videoclip oficial: Mircea Baniciu - Marea

Mircea Baniciu a lansat un videoclip nou, pentru o versiune remasterizată a piesei "Marea". Mai emoționantă chiar decât varianta originală, compoziția trezește nostalgii adânci.

Cei care nu pot ajunge vara acesta pe litoral, pot simți briza mării de acasă, ascultându-l pe Mircea Baniciu. Veteranul muzician a lansat o nouă versiune a piesei "Marea", compoziție ce-și păstrează prospețimea și după mai bine de 30 de ani de la geneză.

Varianta originală se regăsește pe albumul "Ploaia", din 1984, material discografic ce include și alte piese îndrăgite ale artistului, precum "Fuga de timp" și "Magazinul de vise".

Versiunea remasterizată a piesei "Marea" a fost înregistrată împreună cu Vlady Cnejevici (audio și pian), editorul videoclipului fiind Adrian Mărgineanu. Muzica este semnată de Mircea Baniciu, iar versurile îi aparțin lui George Târnea.

De-a lungul a cinci decenii, Mircea Baniciu și-a câștigat titlul de titan al muzicii românești. Solist al uneia dintre cele mai apreciate trupe rock din istoria României. Artist solo consacrat. Fanion al muzicii folk. Parte din primul și poate cel mai cunoscut supergroup din țară. Spectacole cu mii de fani. Cariera sa poate fi subiectul unei cărți întregi, însă povestea sa este spusă cel ma bine de piesele compuse, cântate, interpretate și oferite unor generații întregi de ascultători.

Citește mai multe despre Mircea Baniciu
Videoclipuri cu Mircea Baniciu
Publicat de Raluca Chirilă, Editor, pe .
CLOSE
CLOSE