Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Roxen și DJ Maxx la filmările videoclipului "Parte din tine"Roxen și DJ Project lansează videoclipul "Parte din tine", în care artista joacă rolul muzei Noel Gallagher's High Flying Birds It's a Beautiful WorldUn nou album Oasis e în lucru. Noel Gallagher îl înregistrează fără Liam Juriu "Românii au talent" 2021"Românii au talent" promite un show la dublu; emisiunea revine cu 2 ediții pe săptămână Britney Spears în trailer-ul noului documentar realizat de The New York TimesBritney Spears și controlul exercitat de tatăl artistei asupra vieții sale au devenit subiectul unui documentar - TRAILER Katy Perry la concertul de celebrare a inaugurării lui Joe BidenKaty Perry, Bruce Springsteen, Bon Jovi și Foo Fighters au cântat la evenimentul de inaugurare a mandatului lui Joe Biden - VIDEO Jennifer Lopez la învestirea lui Joe BidenJennifer Lopez a cântat la învestirea lui Joe Biden, emoționând publicul cu un mesaj în spaniolă - VIDEO

Videoclip oficial: Mira - Dragostea din Tei

Mira se alătură artiştilor autohtoni care reinterpretează hituri din muzica pop autohtonă, lansând o versiune proprie a hitului O-Zone "Dragostea din Tei". Piesa a primit un videoclip cu tentă retro şi filmat pe terenul de baschet, iar ce a ieşit puteţi vedea în articol.

În ultima săptămână am văzut o serie de artişti intrând în studioul Retro Pepsi, pentru a cânta variante proprii ale unor piese apreciate din România. Smiley a dat tonul, cu un nou suflu pentru "Adeline" de la Timpuri noi, urmat de Feli, care a regândit track-ul "Amintirile" de la 3 Sud Est. Acum Mira ne prezintă propria viziune pentru "Dragostea din Tei", cel mai mare hit O-Zone, care a devenit un fenomen global după viralul YouTube "Numa Numa".

Dacă originalul de la începutul anilor 2000 era o piesă zglobie, un pop cu sintetizatoare trăznite şi voci săltăreţe, Mira invocă o sensibilitate neaşteptată în varianta sa. Artista a scăzut mult tempo-ul melodiei, a accentuat fiecare silabă cu un cântec de pian, pentru ca în doua parte a piesei să aibă o abordare ceva mai dansabilă. Instrumentalul este discret, o percuţie minimă, plus un bas ce aminteşte de linia melodică a originalului, iar spre final reapare energia care a consacrat single-ul O-Zone, într-o variantă care scoate în evidenţă vocea Mirei.

"Dragostea din Tei" apărea în anul 2003 în Republica Moldova, iar în primăvara anului 2004 în restul Europei. A fost unul dintre cele mai populare single-uri din Europa în acel an şi a ajuns pe locul 1 în Eurochart Hot 100, unde a stat 3 luni, toată vara lui 2004. A cucerit Statele Unite după un video viral al lui Gary Brolsma dansând pe beat-ul piesei, sub titlul de "Numa Numa". Tânărul de 19 ani a dat naştere unuia dintre primele virale de pe Internet, iar clipul original apărea pe Newgrounds la final de an 2004. De atunci pagina web respectivă a strâns peste 6.5 milioane de accesări.

O-Zone a lansat şi o versiune în limba engleză a piesei, interpretată de Dan Bălan şi Lucas Prata. Noua varianta se axa pe versul "Sunt eu, Picasso" şi pe ideea artistului care şi-a pierdut muza. Piesa a fost interpretată la emisiunea The Today Show din 22 februarie 2005 şi a urcat pe poziţia 72 din Billboard Charts.

Mira a lansat în ultima săptămână piesa "Maracas", colaborare cu Lino Golden, iar în această lună ne-a oferit şi noul single "Învaţă-mă".

Citește mai multe despre MIRA
Videoclipuri cu MIRA
Publicat de Alex Stănescu, redactor, pe .
CLOSE
CLOSE