Urmărește-ne în Social Media

Mihail - Dincolo De Noi

Mihail a lansat "Dincolo De Noi", o poezie muzicală despre dragoste și dor. Este acompaniată de un videoclip disponibil în articol, te invităm să-l urmărești.

După o serie de lansări în limba engleză, Mihail s-a întors la graiul românesc și a pregătit "Dincolo De Noi". Este o piesă ce vorbește despre iubire și ramificațiile aferente: dor, amintiri, nostalgii, întrebări fără răspuns.

Vine însoțită de un videoclip produs de Alex Alexoiu, ce îmbină două planuri vizuale. În primul, Mihail interpretează melodia alături de trupa sa. Celelalte secvențe îl prezintă pe artist zburând, o metaforă care rămâne la libera interpretare a privitorului.

"Mi-a fost dor să scriu piese în română. A trecut ceva timp de când nu am mai făcut asta și, sincer, am simțit o oarecare presiune. Totuși, după aproape o lună de căutări, am regăsit drumul. Inspirat, am scris mai multe piese noi pe care abia aștept să le împărtășesc cu lumea.

Pentru mine, este o piesă care te îndeamnă să îți deschizi inima, să dai garda jos, să-ți amintești, să retrăiești anumite senzații, să plângi dacă simți că ai nevoie. Viața este în valuri, iar tot ce vine sau pleacă se transformă. Nimic nu se pierde, e în noi și acolo va rămâne", a declarat Mihail.

"Dincolo De Noi" va avea debutul live pe 11 decembrie, în cadrul unui concert programat în Control. Mihail va cânta, de asemenea, și alte piese din repertoriul său, inclusiv cele de pe albumul de debut, "To Whom We Return".

Izolându-se într-o cabană pe lacul Tarnița pentru marea parte a anului 2019, procesul de creație al noului disc a reprezentat totodată o călătorie inițiatică pentru Mihail, care a renunțat la delimitările impuse de genurile muzicale pentru a-și reinventa sound-ul cu fiecare nouă piesă. "To Whom We Return" a fost lansat oficial pe 23 februarie 2023.

RECOMANDARE: Mihail și albumul "To Whom We Return": "În acele piese sunt ascunse părți de adevăr" - INTERVIU

Comentarii

Concerte & turnee

Festivalul DWMT La Conac 2024 a anunțat un noul val de artiști

După primele nume care au atras atenția la finalul primăverii, DWMT La Conac anunță un alt val al lineup-ului său, amplificând promisiunea unei experiențe unice pe moșia Conacului Udriște Năsturel. Vezi despre cine e vorba.

Publicat

pe

Trupa Dora Gaitanovici
Trupa Dora Gaitanovici │ FOTO: Vladimir Pogonariu

În acest nou val, pe Main Stage vor urca și artiști de peste Prut, precum Satoshi, Mihail, Prima Dragoste, dar și o serie de nume apreciate din peisajul muzical local: Dora Gaitanovici, Kadjavsi, Dimitri's Bats, Alex Purje & Mind The Gap Trio, Aim + Wall, Hardplay și Andrew Dum.

"Suntem abia la a doua ediție, dar simt că am evoluat mult față de anul trecut. Dorim să ne menținem poziționarea ca festival de tip discovery. Anul acesta avem și primul nostru nume internațional, pe Kerala Dust, însă credem cu tărie în întregul lineup. Fiecare proiect muzical este atent selecționat. Toți artiștii au un sound bine închegat și promit un show un pic altfel. Prin acest festival încercăm să ducem mai departe idealul DWMT Sessions de a fi un playground creativ pentru proiectele artistice în care credem. Chiar dacă unii sunt la început de drum, noi le urmărim parcursul de ceva timp, și știm, cu siguranță, că vă vor surprinde în cel mai plăcut mod posibil", a transmis Călina Purje, Booking Manager & Co-Founder DWMT la Conac.

Aceste trupe se alătură primului val de artiști anunțat anterior: om la lună, HVNDS Lite, The Kryptonite Sparks, Delta Pe Obraz, Musspell, Simona Delegeanu, Paul Tihan & Andra Andriucă și, în premieră pentru DWMT La Conac, primul headliner internațional al festivalului: Kerala Dust. Prin combinația lor eclectică de genuri și influențe, aceste trupe și artiști promit să transforme DWMT La Conac într-o întâlnire culturală rară care nu trebuie ratată.

În paralel cu experiența muzicală, DWMT La Conac va celebra și artele vizuale printr-o expoziție intitulată "We Lived Good Lives", curatoriată de Medina Pop. Această expoziție încurajează publicul să exploreze teme profunde prin operele a cel puțin 20 de artiști români, fiecare contribuind la o poveste complexă și profundă despre viață și memorie.

Prețuri bilete DWMT La Conac:

  • Biletele sunt disponibile online, la prețul de 350 lei (abonament acces general), 300 lei (reducere elevi/studenți), dar și la pachete promoționale de grup. Pentru mai multe detalii despre bilete, accesează agenda InfoMusic.
Citește în continuare

Concerte & turnee

Mihail cântă la Glastonbury Festival 2024

Mihail bifează o nouă reușită în cariera sa muzicală. Artistul face parte din lineup-ul ediției de anul acesta a festivalului Glastonbury, numărându-se printre staruri ca Dua Lipa, Coldplay sau Shania Twain.

Publicat

pe

Mihail
Mihail │ FOTO: Mike Nicolaev

Mihail are motive de bucurie. Artistul de 33 de ani își va prezenta muzica la Glastonbury 2024, unul dintre cele mai apreciate și cunoscute evenimente muzicale din lume. Festivalul va avea loc în perioada 26 - 30 iunie la Worthy Farm din Pilton, Somerset, Anglia.

La ediția de anul acesta a festivalului printre headlineri se numără Dua Lipa, Coldplay, SZA, Shania Twain, Cyndi Lauper sau Paloma Faith. Organizatorii au pregătit peste 100 de scene. Mihail va urca pe scena Toad Hall joi (27 iunie) între 23:00 - 00:00 și sâmbătă (29 iunie), între 02:00 - 03:00.

Mihail poate fi considerat unul dintre puținii artiști experimentali care au reușit să se bucure de succes  mainstream. Cu un sound eclectic, îmbinând influențe pop și funk cu alternative și electronică, Mihail a cucerit scena locală cu "Mă ucide ea" și "Who You Are", trecând apoi granița spre Italia, Spania și Polonia. A obținut un loc pe afișul prestigiosului concert de Crăciun de la Vatican după ce a cucerit topurile din Italia cu "Who You Are". Cu aceeași piesă a câștigat Premiul "Top of the top" al Festivalului Sopot din Polonia.

La începutul anului trecut, Mihail a lansat albumul de debut, intitulat "To Whom We Return". Izolându-se într-o cabană pe lacul Tarnița pentru marea parte a anului 2019, procesul de creație al noului disc a reprezentat totodată o călătorie inițiatică pentru Mihail, care a renunțat la delimitările impuse de genurile muzicale pentru a-și reinventa sound-ul cu fiecare nouă piesă. Astfel, au luat naștere nouă cântece, nouă lumi muzicale după cum urmează: "No Men's Drive", "Slow Train", "MoonTalks", "Chosen One", "Where It All Began", "Anais", "Feeling Crazy", "Call me by Your Name" și "If Only".

RECOMANDARE: Mihail și albumul "To Whom We Return": "În acele piese sunt ascunse părți de adevăr" - INTERVIU

Glastonbury este un festival cu istorie, prima ediție având loc în anul 1970. Pe lângă muzică, evenimentul este gazda mai multor forme de artă - dans, comedie, teatru, circ, cabaret și altele. De-a lungul anilor, pe scena Glastonbury au urcat artiști precum David Bowie, The Cure, Elvis Costello, Lenny Kravitz, Sinead O'Connor, Oasis, The Prodigy, Radiohead, The Chemicals Brothers, Muse, Arctic Monkeys, Kings of Leon, U2, Beyonce, Adele, Metallica, Taylor Swift, Ed Sheeran, Billie Eilish, Guns N' Roses sau Elton John.

Citește în continuare