Urmărește-ne în Social Media

Mick Jagger - Gotta Get A Grip

Se pare că zvonurile recente ce afirmau că Mick Jagger a intrat în studio pentru înregistrări noi erau reale. Artistul tocmai a lansat un nou single, intitulat, "Gotta Get a Grip", iar melodia a primit un videoclip oficial, ce poate fi admirat mai jos.

Ne transportă parcă într-o scenă din serialul HBO "Vinyl", coprodus de altfel de Jagger şi în care a jucat şi fiul său. Mick Jagger a înregistrat în ultima vreme două piese, lansate sub forma unui dublu single, cu mesaj politic şi social. Muzicianul a compus melodiile în aprilie şi declară că sunt inspirate de problemele politice ale Marii Britanii, precum Brexit sau valul de refugiaţi.

Tema lor este frustrarea şi confuzia vremurilor în care trăim. Rezultatul este un imn rock puternic, cu "mhm-ul" trademark Jagger, sexy chiar şi după atât de multe decenii de Stones şi carieră solo. "Gotta Get a Grip" este o piesă solo, dar pe cealaltă melodie nouă, "England Lost" Mick Jagger a colaborat cu rapperul Skepta. "Gotta Get a Grip" include ca personaj feminin central o faţă cunoscută: Jemima Kirke.

Actriţa este cunoscută pentru apariţia în serialul HBO "Girls". Acolo trecea dintr-o petrecere în alta, a cochetat cu substanţele interzise şi cu viaţa boemă. Această identitate se găseşte şi în acest videoclip, unde Jemima se alătura unor dansatori frenetici, transpiraţi şi cuprinşi de demonul muzicii. Mick Jagger a ajuns la ştiri recent prin faptul că ar fi scris o autobiografie de 75.000 de cuvinte, dar refuză să o publice de ceva vreme.

Între timp există indicii că Rolling Stones lucrează la un album nou, conform lui Keith Richards.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Mick Jagger şi Dave Grohl au lansat imnul ieşirii din lockdown, "Eazy Sleazy" - AUDIO

Toată lumea stă cu ochii pe Marea Britanie şi modul în care a ieşit din lockdown în această perioadă, direct în puburi, cu bere şi petreceri. Mick Jagger şi Dave Grohl sărbătoresc momentul prin lansarea piesei "Eazy Sleazy", care primeşte un videoclip cu versuri al cărui stil vizual aduce cu clipurile White Stripes. Se vede şi se ascultă în articol.

Publicat

pe

Mick Jagger Dave Grohl Eazy Sleazy
Mick Jagger Dave Grohl Eazy Sleazy │ FOTO: Mick Jagger

După 4 luni de lockdown, britanicii pot din nou să bea bere în puburi (la exterior) de pe 12 aprilie, iar Mick Jagger şi Dave Grohl le oferă o coloană sonoră pentru ca lagger-urile să alunece mai bine. Solistul Rolling Stones şi liderul Foo Fighters cântă despre fotbal cu aplauze false, restricţii, urmărirea obsesivă a cifrelor de infecţie, dar şi aşteptarea cu sufletul la gură a "liberării". Plimbări nesfârşite în curte şi şi turneele anulate îşi fac şi ele loc în versuri, ca şi premierele virtuale de filme şi piese.

Melodia "Eazy Sleazy" reuşeşte să combine sunetul clasic Stones cu rock-ul alternativ regândit de Dave Grohl. Pe fostul toboşar Nirvana îl regăsim atât la chitară, cât şi la tobe, dar şi la voce alături de Mick la refren. Chitara devine nebunească spre final şi avem solo-uri excelente, care i-ar face pe cei de la Rolling Stones mândri. Sunt şi versuri amuzante spre final, legate de "Injectez vaccin, Bill Gates e în venele mele, control mental şi Pământul e plat", aluzie la conspiraţionişti.

Mick Jagger a avut următoarele de spus despre colaborare:

Este o piesă pe care am compus-o despre ieşirea din lockdown, cu nişte optimism binevenit. Îi mulţumesc lui Dave Grohl, care a trecut la tobe, bas şi chitară, a fost foarte distractiv să lucrez cu el.

Dave Grohl a adăugat:

E greu să pun în cuvinte ce înseamnă să înregistrez o piesă cu Sir Mick. E dincolo de vis devenit realitate. Exact când credeam că viaţa nu poate deveni mai nebună... şi este piesa verii, fără îndoială.

Cei doi au înregistrat acet track în studio-uri diferite: Jagger acasă şi Grohl în studioul Foo Fighters. În ultima vreme am aflat şi că Dave Grohl a lansat prima sa carte, dar şi a regizat un documentar despre trupele tinere care tocmai pornesc la drum. În februarie 2021 Foo Fighters a lansat albumul "Medicine at Midnight", înregistrat într-o casă bântuită.

Mick Jagger continuă între timp să lucreze cu The Rolling Stones la primul album după mai bine de un deceniu.

Citește în continuare