Urmărește-ne în Social Media

Mick Jagger - England Lost

La finalul acestei săptămâni liderul Rolling Stones, Mick Jagger a lansat două piese noi, "Gotta Get a Grip" şi "England Lost". Cea de-a doua melodie a primit un videoclip alb-negru pe care îl puteţi viziona mai jos. Există şi o versiune remixată, care include aportul rapperului Skepta, cu lyric video aferent.

Regia lui "England Lost" îi aparţine lui Saam Farahmand, care a colaborat cu Janet Jackson, Klaxons, Electric Six şi Cheryl Cole pentru realizarea unor clipuri. În acest material video îl vedem pe un bărbat posh britanic, care încearcă să scape de umbre şi anxietate alergând pe străzile capitalei UK. Lucrurile încep să meargă prost atunci când bărbatul este lovit de o bicicletă.

Fuga continuă, pe câmpii, în apă şi în zone suburbane. Personajul central este jucat de actorul galez Luke Evans aici. Acesta este cunoscut pentru pelicule ca "Furious 7", "The Hobbit", "Dracula Untold" sau "Immortals". Jagger afirmă că această piesă este despre anxietatea şi incertitudinea care înconjoară situaţia politică din Marea Britanie.

Rapperul britanic Skepta apare pe "England Lost", cântând despre animozitate, despre refugiaţi şi despre situaţia socială din UK. În mod interesant Skepta apare doar pe varianta "Lyric Video" a piesei, nu şi pe cea a videoclipului oficial. Mick Jagger a precizat că atunci când a scris piesa s-a gândit imediat la un rapper britanic care să apară pe piesă.

Solistul Rolling Stones s-a declarat încântat de opera lui Skepta, care împreună cu Kendrick Lamar face o treabă excelentă cu mesajele sociale. Pe lângă latura politică şi socială, se pare că "England Lost" este şi despre înfrângerea la fotbal a Marii Britanii, care se aliniază cu problemele politice. În afară de aceste două release-uri solo, Jagger şi Rolling Stones ar lucra la un nou album confrom lui Keith Richards.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Mick Jagger şi Dave Grohl au lansat imnul ieşirii din lockdown, "Eazy Sleazy" - AUDIO

Toată lumea stă cu ochii pe Marea Britanie şi modul în care a ieşit din lockdown în această perioadă, direct în puburi, cu bere şi petreceri. Mick Jagger şi Dave Grohl sărbătoresc momentul prin lansarea piesei "Eazy Sleazy", care primeşte un videoclip cu versuri al cărui stil vizual aduce cu clipurile White Stripes. Se vede şi se ascultă în articol.

Publicat

pe

Mick Jagger Dave Grohl Eazy Sleazy
Mick Jagger Dave Grohl Eazy Sleazy │ FOTO: Mick Jagger

După 4 luni de lockdown, britanicii pot din nou să bea bere în puburi (la exterior) de pe 12 aprilie, iar Mick Jagger şi Dave Grohl le oferă o coloană sonoră pentru ca lagger-urile să alunece mai bine. Solistul Rolling Stones şi liderul Foo Fighters cântă despre fotbal cu aplauze false, restricţii, urmărirea obsesivă a cifrelor de infecţie, dar şi aşteptarea cu sufletul la gură a "liberării". Plimbări nesfârşite în curte şi şi turneele anulate îşi fac şi ele loc în versuri, ca şi premierele virtuale de filme şi piese.

Melodia "Eazy Sleazy" reuşeşte să combine sunetul clasic Stones cu rock-ul alternativ regândit de Dave Grohl. Pe fostul toboşar Nirvana îl regăsim atât la chitară, cât şi la tobe, dar şi la voce alături de Mick la refren. Chitara devine nebunească spre final şi avem solo-uri excelente, care i-ar face pe cei de la Rolling Stones mândri. Sunt şi versuri amuzante spre final, legate de "Injectez vaccin, Bill Gates e în venele mele, control mental şi Pământul e plat", aluzie la conspiraţionişti.

Mick Jagger a avut următoarele de spus despre colaborare:

Este o piesă pe care am compus-o despre ieşirea din lockdown, cu nişte optimism binevenit. Îi mulţumesc lui Dave Grohl, care a trecut la tobe, bas şi chitară, a fost foarte distractiv să lucrez cu el.

Dave Grohl a adăugat:

E greu să pun în cuvinte ce înseamnă să înregistrez o piesă cu Sir Mick. E dincolo de vis devenit realitate. Exact când credeam că viaţa nu poate deveni mai nebună... şi este piesa verii, fără îndoială.

Cei doi au înregistrat acet track în studio-uri diferite: Jagger acasă şi Grohl în studioul Foo Fighters. În ultima vreme am aflat şi că Dave Grohl a lansat prima sa carte, dar şi a regizat un documentar despre trupele tinere care tocmai pornesc la drum. În februarie 2021 Foo Fighters a lansat albumul "Medicine at Midnight", înregistrat într-o casă bântuită.

Mick Jagger continuă între timp să lucreze cu The Rolling Stones la primul album după mai bine de un deceniu.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< sept. 2021 >>
lmmjvsd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3