Urmărește-ne în Social Media

MGMT - Me and Michael

MGMT are parcă un filtru special care transformă cea mai banală scenă într-o situaţie psihedelică. Acest aspect se aplică la mai toate videoclipurile formaţiei, inclusiv noul clip "Me and Michael". Îl puteţi viziona mai jos.

Single-ul "Me and Michael" este extras de pe noul album MGMT, "Little Dark Age", care soseşte pe 9 februarie. Noua piesă are un sound disco ideal pentru un bal dansant de final de liceu. Povestea din spatele acestui clip e cu adevărat trăznită. Cei de la MGMT sunt prezentaţi furând o melodie de la formaţia filipineză True Faith, care duce la o explozie în popularitate.

Inevitabil se află de furt şi urmează decăderea firească. Ai crede că aici se termină povestea, dar nu, pentru că apoi urmează o etapă în care trupa îşi cere iertare, face un ritual şi intră într-un veritabil teatru al absurdului. Regia acestui material aparţine lui Joey Frank şi Randy Lee Maitland. Cel mai şocant lucru din această poveste e că formaţia filipineză True Faith chiar există şi chiar a înregistrat o melodie numită "Ako at şi Michael", adică versiunea originală a acestei piese.

Totul a fost creat de dragul naraţiei din materialul video. "Me and Michael" este single-ul cu numărul 4 de pe viitorul album. Până acum am putut asculta piese ca "When you Die", "Hand It Over" şi "Little Dark Age", toate pline de sintetizatoare disco psihedelice. Noul LP beneficiază de colaborări cu Connan Mockasin şi Ariel Pink, iar de producţie s-a ocupat Patrick Wimberly de la Chairlift.

Conform unui interviu cu revista Q Magazine, iniţial această piesă se numea "Me and My Girl", dar solistul Andrew VanWyngarden a considerat că sună prea plictisitor şi a ales "Me and Michael" ca titlu.

Comentarii