Urmărește-ne în Social Media

MGMT - In the Afternoon

MGMT a lansat un nou single, "In The Afternoon" şi aşa cum ne-a obişnuit, trupa propune şi un videoclip psihedelic pentru creaţia sa. Resimţim un pic din melancolia marilor piese The Cure, infuzate cu extra sintetizator. Vă invităm să vizionaţi clipul caleidoscopic în articol.

"In the Afternoon" nu este doar un single compus, produs şi înregistrat de către MGMT, ci are şi videoclipul regizat tot de trupă. În clip apar membrii formaţiei cu reflexii colorate pe faţă şi numeroase filtre psihedelice. Vedem imagini abstrate cu peisaje, explozii de lumină, picturi celebre şi chipuri misterioase. Pluteşte o atmosferă retro în această creaţie vizuală. Piesa a debutat pe un vinil de 12 inch, alături de track-ul "As You Move Through the World". Vinilul va fi disponibil din martie 2020.

Este primul release muzical al grupului de la albumul "Little Dark Age" din 2018. Nu ştim în ce relaţii se află grupul cu casa de discuri, pentru că ultimul LP a debutat prin Columbia Records, iar noul single prin MGMT Records. "In the Afternoon" s-a auzit pentru prima oară live în Las Vegas într-un concert din noiembrie 2019. Andrew VanWyngarden şi Ben Goldwasser, membrii trupei MGMT au dorit totuşi să dea şi o componentă vizuală single-ului, iar rezultatul pare inspirat de epoca clasică MTV.

În 2018 am putut asculta single-uri precum "Me and Michael" şi "Hand It Over" de pe ultimul album, cu puternice influenţe disco, dar şi influente ale anilor '70. LP-ul a fost prefaţat şi de melodiile "When You Die" şi "Little Dark Age", care veneau după 4 ani de pauză, fără materiale noi. De-a lungul anilor MGMT a devenit definiţia pop-ului psihedelic şi a adus un suflu nou în muzica indie.

Grupul lua fiinţă în anul 2002 în Connecticut şi pe lângă fondatorii Andrew VanWyngarden şi Ben Goldwasser, urma să includă şi un toboşar, basist şi un chitarist, care are şi rol de pianist. Discografia formaţiei include 4 albume, iar grupul a primit două nominalizări la Grammy în anul 2010. Marele hit "Kids" a fost nominalizat pentru "Cea mai bună reprezentaţie Pop", iar artiştii au fost nominalizaţi şi la categoria "Cel mai bun artist nou".

Nu totul a fost roz în cariera acestui ansamblu, care după albumele 2 şi 3 s-a despărţit şi a lucrat la discul 4 via email şi servicii de cloud. Artiştii se temeau că au pierdut acel "ceva" de pe primul LP.

PUBLICITATE
Comentarii