Urmărește-ne în Social Media

MG - Europa Hymn

Martin Gore a lansat videoclipul primului single extras de pe albumul ”MG”. Vizualul pentru ”Europa Hymn” este regizat de M-I-E și este o călătorie în universul creativ al muzicianului.

Martin Gore, ”creierul” trupei Depeche Mode, revine anul acesta cu un nou material discografic. Discul conține 16 piese instrumentale, la care muzicianul a început să lucreze încă din martie 2013, imediat după finalizarea ultimului turneu Depeche Mode. Înregistrările s-au desfășurat în propriul studio din Santa Clara, California.

„Am vrut să păstrez muzica în zona electronică, foarte cinematografică, și să îi dau acea calitate aproape SF. Muzica este o necesitate pentru mine. Am petrecut în studio cel puțin 5 zile pe săptămână, în fiecare săptămână, așa încât din momentul în care ideea s-a concretizat și am găsit tamplate-ul, procesul a fost unul rapid și distractiv.” – Martin Gore

Tracklist – „MG” – Martin Gore:

 1. Pinking
 2. Swanning
 3. Exalt
 4. Elk
 5. Brink
 6. Europa Hymn
 7. Creeper
 8. Spiral
 9. Stealth
 10. Hum
 11. Islet
 12. Crowly
 13. Trysting
 14. Southerly
 15. Featherlight
 16. Blade

În ce privește lansarea albumului sub numele ”MG”, Martin Gore a motivat alegerea acestui titlu prin exprimarea necesității de a se distanța de alte proiecte.

„Considerând că albumul este foarte electronic și piesele sunt pur instrumentale, am simțit că merită un alter ego, așa încât am reluat conceptul MG de pe discul VCMG.”

MG” va fi lansat oficial pe 27 aprilie 2015.

Comentarii