Urmărește-ne în Social Media

Megadeth - We’ll Be Back: Chapter I

Megadeth a lansat piesa "We'll Be Back", primul single de pe noul său album, "The Sick, The Dying... And the Dead". Piesa este una accelerată, cu un Dave Mustaine în formă de zile mari şi primeşte un videoclip animat de soldaţi în plină luptă.

Noul album Megadeth, "The Sick, The Dying... and the Dead!" va sosi pe 2 septembrie 2022 şi în ciuda unui travaliu complex se anunţă a fi un clasic. A fost compus în pandemie, întârziat de lupta lui Mustaine cu cancerul şi de concedierea basistului David Ellefson. Odată cu acest disc Megadeth ajunge la o discografie impresionantă, de 16 albume. Videoclipul "We'll Be Back: Chapter I" poate fi văzut şi ca un scurt metraj, produs chiar de către Dave Mustaine.

El urmăreşte povestea de origine a "mascotei" formaţiei, Vic Rattlehead şi prezintă sacrificiul personal, curajul şi dorinţa de supravieţuire a unui soldat. Acesta este primul clip dintr-o trilogie de scurt metraje tematice legate de piesele noului album. Revenind la istoria cu înlocuirea lui David Ellefson, problema a fost că el înregistrase deja multe părţi de bas pentru LP. Ei bine, Mustaine l-a adus pe Steve DiGiorgio de la Testament pentru a le înlocui.

Megadeth nu a mai lansat un album nou din 2016 încoace, atunci când "Dystopia" i-a adus un premiu Grammy pentru "Cea mai bună reprezentaţie metal". În acest moment Megadeth se află în turneu şi îl are pe basistul James Lomenzo drept component oficial şi membru permanent. Mai există o schimbare de componenţă: toboşarul Dirk Verbeuren i-a luat locul lui Chris Adler, cunoscut pentru colaborarea cu Lamb of God. El a cântat pe "Dystopia", dar a părăsit grupul în acelaşi an 2016.

Megadeth a făcut senzaţie la mijloc de iunie la festivalul Hellfest din Clisson, Franţa, cântând piese clasice precum "A Tout le Monde" şi "Symphony of Destruction". Vocea lui Mustaine sună binişor în ciuda luptei cu cancerul la gât, dar chitara e cea care impresionează cu adevărat. Pe album vom auzi şi un cover după Dead Kennedys, piesa "Police Truck".

Megadeth este activă din 1983, cu o pauză între 2002 şi 2004. Grupul condus de Dave Mustaine a vândut peste 38 de milioane de discuri şi a primit discuri de platină în SUA pentru 6 din cele 15 albume de studio. Are şi 12 nominalizări Grammy la activ.

PUBLICITATE
Comentarii

Lifestyle

Dave Mustaine a fost invitat la Joe Rogan: "Eram în Metallica la doar 20 de ani, mi-au păstrat riff-urile pe 3 albume"

După câţiva comedianţi, Joe Rogan a schimbat registrul şi l-a invitat în episodul de pe 23 august al podcastului sau solistul Megadeth, Dave Mustaine. S-a vorbit despre Metallica, despre noul album Megadeth, despre droguri şi arte marţiale. Crâmpeie găsiţi şi pe YouTube.

Publicat

pe

Dave Mustaine podcast Joe Rogan 2022
Dave Mustaine podcast Joe Rogan 2022 │ FOTO: Joe Rogan Experience

Apariţia lui Dave Mustaine la cel mai popular podcast de pe glob nu este o coincidenţă, a fost folosit ca un mecanism promoţional pentru noul album Megadeth. "The Sick, the Dying... and the Dead!" va debuta pe 2 septembrie 2022, iar până acum am avut parte de 3 single-uri de pe LP, fiecare cu un câte un videoclip memorabil. Mustaine a vorbit despre multe subiecte în acest podcast de aproape 3 ore, inclusiv despre copilăria sa, care a inclus integrarea sa în Martorii lui Iehova la doar 7 ani.

Am aflat şi cum a pust Mustaine un blestem pe o fată în adolescenţă, care a făcut-o să se îndrăgostească de el. S-a discutat şi despre faptul că solistul făcea parte din Metallica la fragedă vârstă de 20 de ani. Aparent riff-urile sale au fost păstrate de Metallica şi folosite din plin pe primul album, pe al doilea şi chiar şi pe al treilea. Iar creierul Megadeth nu a primit chiar toate veniturile generate din drepturile de autor pentru acele riff-uri. Totuşi, Dave nu mai resimte animozitate faţă de foştii colegi, considerând că a depăşit momentul.

Aflăm şi că Mustaine are centură neagră, e pasionat de artele marţiale şi chiar a făcut sparring cu oameni pe care Joe Rogan îi cunoaşte îndeaproape. Invitatul nu s-a ferit să vorbească despre religie, despre faptul că e creştin şi că religia sa se reflectă în versurile pieselor sale. El a redescoperit religia cu 15 ani în urmă şi şi-a schimbat modul în care percepe lumea şi în care interacţionează cu ea.

S-a vorbit despre narcotice, despre faptul că rockstar-urile din ziua de azi se cam feresc de droguri, mai ales după o vârstă, cel puţin în anturajul lui Dave. A fost interesantă şi povestea legată de Jimi Hendrix, coverurile realizate de Mustaine pentru Hendrix Experience, dar şi perioada când Hendrix era "chiriaşul" lui Ringo de la Beatles.

Acest podcast de la Joe Rogan e poate cel mai lung interviu acordat vreodată de cel mai celebru roşcat din metal. Îl face mai simpatic şi mai uman, pe alocuri şugubăţ şi plin de umor.

Citește în continuare
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< nov. 2022 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4