Urmărește-ne în Social Media

Megadeth - Soldier On!

Megadeth îşi continuă lansările de single-uri de pe noul album odată cu apariţia lui "Soldier On", un nou capitol din saga sa dedicată războiului şi răzbunării. Piesa primeşte un visualizer pe care îl vedeţi în acest articol şi care spre deosebire de precedentele clipuri nu mai are valenţe de scurt metraj

"Soldier On!" este cel mai nou single extras de pe viitorul album Megadeth, "The Sick, the Dying... and The Dead!", care va sosi pe 2 septembrie 2022. Melodia cea nouă are un ritm muşcător şi un mesaj puternic anti război, ca şi tot noul album de altfel. Combinaţia de chitară ritm şi tobă este cea care face şi desface acest track şi îi dă o identitate specială. Dave Mustaine şi-a păstrat vocea trademark, e drept nu cea mai bună din thrash, dar uşor de recunoscut.

Ne bucurăm să îl mai auzim cântând cu acelaşi timbru ca înainte, mai ales după ce a trecut printr-o luptă cu cancerul la gât. Au fost şi alte turbulenţe în trupa Megadeth în ultimii ani, precum concedierea basistului David Ellefson, care între timp şi-a făcut o altă trupă şi ale cărui contribuţii au fost deja scoase de pe noul LP. Mustaine nu e genul care uită şi iartă, aşa cum s-a tot văzut în împunsăturile pe care le-a avut cu Metallica de-a lungul anilor.

Precedentele single-uri de pe noul album lansate de Megadeth au fost "Night Stalkers", colaborare cu rapperul Ice-T, dar şi "We'll be Back: Chapter I". Revenind la "Soldier On!", mesajul piesei a fost explicat de Dave Mustaine drept asociat momentului când îţi dai seama că eşti într-o relaţie toxică şi cât de greu e să ieşi din ea. "The Sick, The Dying... and the Dead!" va fi un album cu 12 piese noi şi va fi disponibil sub formă de CD, vinil şi casetă, dar şi digital în toate marile reţele de streaming.

Vor exista şi ediţii speciale de viniluri cu B-Sides. Au trecut 6 ani de la ultimul album al formaţiei, "Dystopia", care a câştigat premiul Grammy. De această dată Mustaine a lucrat cu producătorul Chris Rakestraw, colaborator cu Danzig şi Parkway Drive, cei doi făcând echipa şi la "Dystopia". O parte din noul LP a fost înregistrată acasă la Dave Mustaine, în componenţa care include chitaristul Kiko Loureiro şi pe toboşarul Dirk Verbeuren.

Basistul Steve DiGiorgio i-a luat locul temporar lui Ellefson, iar James LoMenzo este acum basist permanent Megadeth. Vom avea şi coveruri pe LP, după Dead Kennedys, dar şi după Sammy Hagar, pe o piesă numită "This Planet's On Fire", pe care apare inclusiv Hagar.

PUBLICITATE
Comentarii

Lifestyle

Dave Mustaine a fost invitat la Joe Rogan: "Eram în Metallica la doar 20 de ani, mi-au păstrat riff-urile pe 3 albume"

După câţiva comedianţi, Joe Rogan a schimbat registrul şi l-a invitat în episodul de pe 23 august al podcastului sau solistul Megadeth, Dave Mustaine. S-a vorbit despre Metallica, despre noul album Megadeth, despre droguri şi arte marţiale. Crâmpeie găsiţi şi pe YouTube.

Publicat

pe

Dave Mustaine podcast Joe Rogan 2022
Dave Mustaine podcast Joe Rogan 2022 │ FOTO: Joe Rogan Experience

Apariţia lui Dave Mustaine la cel mai popular podcast de pe glob nu este o coincidenţă, a fost folosit ca un mecanism promoţional pentru noul album Megadeth. "The Sick, the Dying... and the Dead!" va debuta pe 2 septembrie 2022, iar până acum am avut parte de 3 single-uri de pe LP, fiecare cu un câte un videoclip memorabil. Mustaine a vorbit despre multe subiecte în acest podcast de aproape 3 ore, inclusiv despre copilăria sa, care a inclus integrarea sa în Martorii lui Iehova la doar 7 ani.

Am aflat şi cum a pust Mustaine un blestem pe o fată în adolescenţă, care a făcut-o să se îndrăgostească de el. S-a discutat şi despre faptul că solistul făcea parte din Metallica la fragedă vârstă de 20 de ani. Aparent riff-urile sale au fost păstrate de Metallica şi folosite din plin pe primul album, pe al doilea şi chiar şi pe al treilea. Iar creierul Megadeth nu a primit chiar toate veniturile generate din drepturile de autor pentru acele riff-uri. Totuşi, Dave nu mai resimte animozitate faţă de foştii colegi, considerând că a depăşit momentul.

Aflăm şi că Mustaine are centură neagră, e pasionat de artele marţiale şi chiar a făcut sparring cu oameni pe care Joe Rogan îi cunoaşte îndeaproape. Invitatul nu s-a ferit să vorbească despre religie, despre faptul că e creştin şi că religia sa se reflectă în versurile pieselor sale. El a redescoperit religia cu 15 ani în urmă şi şi-a schimbat modul în care percepe lumea şi în care interacţionează cu ea.

S-a vorbit despre narcotice, despre faptul că rockstar-urile din ziua de azi se cam feresc de droguri, mai ales după o vârstă, cel puţin în anturajul lui Dave. A fost interesantă şi povestea legată de Jimi Hendrix, coverurile realizate de Mustaine pentru Hendrix Experience, dar şi perioada când Hendrix era "chiriaşul" lui Ringo de la Beatles.

Acest podcast de la Joe Rogan e poate cel mai lung interviu acordat vreodată de cel mai celebru roşcat din metal. Îl face mai simpatic şi mai uman, pe alocuri şugubăţ şi plin de umor.

Citește în continuare