Urmărește-ne în Social Media

Megadeth - Night Stalkers: Chapter II ft. Ice-T

Megadeth îşi continuă parcursul spre lansarea unui nou album, odată cu lansarea single-ului "Night Stalkers", colaborare cu Ice-T. Avem parte şi de un videoclip cu tentă de coşmar, care este capitolul 2 dintr-o poveste complexă spusă de Mustaine şi colaboratorii săi.

"Night Stalkers" este al doilea single de pe noul album Megadeth, "The Sick, the Dying... and the Dead". Clipul face parte dintr-o trilogie începută cu "We'll be Back" şi continuă povestea soldaţilor de pe front, care trec prin noi aventuri şi traume. De regie s-a ocupat Leo Liberti, de producţie Rafael Pensado, iar Vic Rattlehead este protagonistul poveştii spuse de Megadeth în trilogia de clipuri. Este o poveste a răzbunării, cum mai vezi doar în filmele coreene.

Albumul Megadeth va fi lansat pe 2 septembrie 2022 şi este rodul a câţiva ani de muncă, cu un Mustaine refăcut după cancerul la gât cu care a fost diagnosticat în anul 2019. Vom primi 12 piese noi, iar discul va fi disponibil sub fomă de CD, vinil şi casetă, dar şi digital prin platformele de streaming. Au trecut 6 ani de la ultimul release Megadeth, "Dystopia", care a câştigat premiul Grammy. Între timp Dave Mustaine a învins cancerul şi a colaborat cu producătorul Chris Rakestraw (producător şi pentru Danzig şi Parkway Drive).

Grosul înregistrărilor s-a făcut acasă la Mustaine, în Nashville, Tennessee, alături de chitaristul Kiko Louireiro şi toboşarul Dirk Verbeuren. Basistul Steve DiGiorgio a fost cooptat pe ultima sută de metri după ce Dave Eleffson a fost dat afară din trupă în urma unor neînţelegeri cu Mustaine. DiGiorgio a colaborat cu Death, Testament şi Sadus. A mai contribuit la înregistrări şi James LoMonezo, din postura de basist permanent.

Surpriza noului single este rapperul Ice-T, ce e drept deloc străin de lumea thrash metal-ului. Spunem asta deoarece are propria sa trupă thrash, Body County, care a integrat elemente de Slayer şi Suicidal Tendencies. De alfel şi Body Count pregăteşte un LP proaspăt. Ice-T şi Dave Mustaine sunt prieteni de 30 de ani şi sunt cimentaţi în istoria trash metal şi a muzicii din Bay Area, California. Ice are o implicare personală în acest track şi videoclip, el fiind un ranger în armata americană şi servind chiar în Afghanistan.

O altă surpriză care ne aşteaptă pe album este coverul după Dead Kenneyds "Police Truck" reinterpretat. Un alt cover este cel după Sammy Hagar, "This Planet's on Fire (Burn In Hell)", realizat chiar alături de Sammy Hagar.

PUBLICITATE
Comentarii

Lifestyle

Dave Mustaine a fost invitat la Joe Rogan: "Eram în Metallica la doar 20 de ani, mi-au păstrat riff-urile pe 3 albume"

După câţiva comedianţi, Joe Rogan a schimbat registrul şi l-a invitat în episodul de pe 23 august al podcastului sau solistul Megadeth, Dave Mustaine. S-a vorbit despre Metallica, despre noul album Megadeth, despre droguri şi arte marţiale. Crâmpeie găsiţi şi pe YouTube.

Publicat

pe

Dave Mustaine podcast Joe Rogan 2022
Dave Mustaine podcast Joe Rogan 2022 │ FOTO: Joe Rogan Experience

Apariţia lui Dave Mustaine la cel mai popular podcast de pe glob nu este o coincidenţă, a fost folosit ca un mecanism promoţional pentru noul album Megadeth. "The Sick, the Dying... and the Dead!" va debuta pe 2 septembrie 2022, iar până acum am avut parte de 3 single-uri de pe LP, fiecare cu un câte un videoclip memorabil. Mustaine a vorbit despre multe subiecte în acest podcast de aproape 3 ore, inclusiv despre copilăria sa, care a inclus integrarea sa în Martorii lui Iehova la doar 7 ani.

Am aflat şi cum a pust Mustaine un blestem pe o fată în adolescenţă, care a făcut-o să se îndrăgostească de el. S-a discutat şi despre faptul că solistul făcea parte din Metallica la fragedă vârstă de 20 de ani. Aparent riff-urile sale au fost păstrate de Metallica şi folosite din plin pe primul album, pe al doilea şi chiar şi pe al treilea. Iar creierul Megadeth nu a primit chiar toate veniturile generate din drepturile de autor pentru acele riff-uri. Totuşi, Dave nu mai resimte animozitate faţă de foştii colegi, considerând că a depăşit momentul.

Aflăm şi că Mustaine are centură neagră, e pasionat de artele marţiale şi chiar a făcut sparring cu oameni pe care Joe Rogan îi cunoaşte îndeaproape. Invitatul nu s-a ferit să vorbească despre religie, despre faptul că e creştin şi că religia sa se reflectă în versurile pieselor sale. El a redescoperit religia cu 15 ani în urmă şi şi-a schimbat modul în care percepe lumea şi în care interacţionează cu ea.

S-a vorbit despre narcotice, despre faptul că rockstar-urile din ziua de azi se cam feresc de droguri, mai ales după o vârstă, cel puţin în anturajul lui Dave. A fost interesantă şi povestea legată de Jimi Hendrix, coverurile realizate de Mustaine pentru Hendrix Experience, dar şi perioada când Hendrix era "chiriaşul" lui Ringo de la Beatles.

Acest podcast de la Joe Rogan e poate cel mai lung interviu acordat vreodată de cel mai celebru roşcat din metal. Îl face mai simpatic şi mai uman, pe alocuri şugubăţ şi plin de umor.

Citește în continuare