Urmărește-ne în Social Media

MC Bean ft. Joss Stone - Romania

Joss Stone l-a întâlnit pe Bean MC de la Subcarpați în cadrul celui mai recent turneu mondial. Cu acest prilej, cei doi au înregistrat împreună piesa "Frunzuliță, iarbă deasă", Joss făcând efortul de a cânta în limba română.

Joss Stone a publicat pe YouTube un moment inedit din cadrul The Total World Tour, început în martie 2019 și încheiat în luna iulie a aceluiași an. Artista britanică a înregistrat o piesă în duet cu Bean MC de la Subcarpați, clipul fiind intitulat "Romania", pentru a le fi sugestiv celor care ascultă pentru prima oară muzică din această zonă. Cei doi interpretează, de fapt, piesa "Frunzuliță, iarbă deasă", Joss cântând, cu ceva dificultate, în limba română, efortul ei fiind, însă, admirabil.

Urmărind clipul, putem observa că Joss Stone este vizibil încântată să-l cunoască pe Bean, arătându-și aprecierea și într-un mesaj publicat pe YouTube.

"România a fost un loc în care ne-am dorit mereu să ajungem și, într-un final, am avut oportunitatea de a ne bucura de o bucățică din această țară. Ne-am întâlnit cu MC Bean, un tip grozav. De la o vârstă foarte fragedă s-a îndrăgostit de MC-ing și de mișcarea rap, a experimentat cu diferite modalități de a face rap pe tot felul de beat-uri și așa a ajuns să aibă propriul său stil. Ne-a plăcut foarte mult ambianța acestei colaborări și ne-am bucurat să-l întâlnim pe MC Bean. Observați ce skill-uri are. Sperăm să vă placă!", a detaliat Joss Stone în descrierea clipului.

Joss Stone a debutat pe piața muzicală în 2003 cu albumul "The Soul Sessions", LP certificat cu platină în Marea Britanie și cu aur în Statele Unite. Artista are în palmares două Brit Awards și un premiu Grammy, primele trei albume ale sale vânzându-se în peste 3 milioane de exemplare.

Publicat

pe

PUBLICITATE
Comentarii

Lifestyle

Bean MC de la Subcarpaţi a vorbit despre NFT-uri şi folclor la podcastul lui Mihai Bobonete

Episodul de pe 18 februarie al podcastului "Da Bravo!" al lui Mihai Bobonete l-a avut ca invitat pe MC Bean, de la Subcarpaţi. Prezenţa sa la podcast vine pe fondul lansării NFT-urilor Subcarpaţi, care s-au vândut foarte rapid. Despre acestea şi despre relaţia dintre gazdă şi invitat aflaţi mai multe în podcast.

Publicat

pe

MC Bean podcast Mihai Bobonete Da Bravo
MC Bean podcast Mihai Bobonete Da Bravo │ FOTO: Mihai Bobonete

Pe numele său real Alexe Marius Andrei, artistul a fost descris de Mihai Bobonete drept "un campion". Am aflat şi că lansarea de NFT-uri Subcarpaţi s-a nimerit fix pe 14 februarie, ziua de naştere a lui MC Bean. E vorba despre 10.000 de NFT-uri unice cu măşti Subcarpaţi reprezentate digital şi vândute la aproximativ 150 de dolari bucata. Mihai Bobonete a primit unul dintre primele NFT-uri cadou.

Cei doi au spart gheaţa vorbind despre folclor, dar şi despre momentul când erau vecini, undeva aproape de Baba Novac, în Bucureşti. Mihai Bobonete avea şansa de a auzi cele mai noi beat-uri Şuie Paparude sau Subcarpaţi, locuind faţă în faţă cu blocul lui Bean. Am aflat şi că invitatul nu e fan vin, după o beţie din copilărie, dar preferă oricând tăria, mai ales pe cea din popor, o palincă bună.

S-a vorbit despre "Festival", producţie aflată pe Netflix, o colecţie de concerte Golan, Viţa de Vie şi Subcarpaţi, care a ţinut loc de Electric Castle în pandemie. Bean a pus succesul trupei pe seama colegilor de trupă, povestind ce aduce special în ecuaţie fiecare coleg. Bobonete a avut şi un laitmotiv al colegului Dodo al lui MC Bean, care se ocupă cu voice over pentru audiobook-uri.

Una dintre enigmele legate de solistul Şuie Paparude şi Subcarpaţi este provenienţa numelui său de scenă. Se pare că artistul era foarte glumeţ când era mic şi îl imită foarte bine pe Mr. Bean, de aici şi porecla întâi şi apoi numele de scenă. Am rămas surprins să aflu că şi acest muzician a fost sportiv, făcând parte din lotul naţional de polo. Spun "surprins", deoarece am aflat şi de la un podcast cu Teo Vio şi Costel cu Macanache invitat că el a făcut gimnastică, cu exerciţii chiar demne de olimpiadă.

S-a mai vorbit la podcast despre activităţile din lockdown, ce influenţe arhitecturale are casa lui Bean, dar şi reacţia românilor când au auzit melodia Subcarpaţi cu Surorile Osoianu de 1 decembrie la Londra. Bobonete era acolo pentru un show, deschis de acea melodie, care a adus lacrimi în ochii celor prezenţi, stricând puţin atmosfera comică. Încă un podcast savuros marca Mihai Bobonete.

Citește în continuare