Urmărește-ne în Social Media

Mastodon - Clandestiny

A trecut ceva vreme de la ultima lansare de videoclip şi single Mastodon, ceea ce e de înţeles, trupa fiind plecată în turneul de promovare pentru ultimul album, "Emperor of Sand". Totuşi metaliştii prog tocmai au lansat clipul piesei "Clandestiny", sub forma unei animaţii cu mesaj politic şi social. Vă invităm să o urmăriţi mai jos.

"Clandestiny" este un single de pe albumul "Emperor of Sand" şi include cadre psihedelice, cu aluzii la socialism şi experimente nucleare. Lucrurile devin ca o veritabilă halucinaţie spre mijlocul clipului, când experimentele scapă de sub control, iar instrumentalul combină sintetizatorul cu multiple efecte cu riffurile hardcore.

În general vizualurile trupei pentru single-urile de pe LP-ul din 2017 au fost psihedelice, evocând creaturi mitologice, fantastice sau fiinţe metafizice asociate poveştii albumului. Întregul disc este dedicat călătoriei dintre viaţă şi moarte, fiind inspirat de trecerea în nefiinţă a unor apropiaţi ai muzicienilor din trupă. Cu toate acestea pe "Show Yourself" am văzut o versiune comică a Doamnei cu Coasa, umorul fiind o constantă la Mastodon.

Muzicienii au apărut de altfel în serialul "Game of Thrones" ca zombii îngheţaţi şi fac mereu postari haioase în social media. "Clandestiny" renunţă la metafizic în favoarea roboţilor, rachetelor şi SF-ului. Un împărat rău domină peisajul, obsedat de înarmare şi tehnologie de vârf. Pare cunoscut? E probabil o aluzie la "Commander în chief-ul" Statelor Unite. Stilul de desen aminteşte de cel din anii '50 şi '60, fiind retro prin curbura liniilor din cadre, plus nuanţe.

Regizor, producător, animator şi editor este Ariel Costa, care a creat clipuri şi pentru Green Day şi Led Zeppelin. În 2017 am avut norocul de a primi atât un LP Mastodon, cât şi un EP, "Cold Dark Place", care nu a fost cu nimic mai prejos decât primul disc. A inclus piese rămase de la sesiunile de înregistrare pentru albumul din 2014 "Once More Round the Sun".

Mastodon se pregăteşte de un turneu în această vară, cu Primus drept coheadliner. Va porni la drum pe 6 mai în Colorado şi va încheia turneul pe 7 iulie în Phoenix, Arizona. La toamnă vor porni un alt turneu, cu cei de la Dinosaur Jr şi Netherlands.

Formaţia Mastodon lua fiinţă în anul 2000 în Georgia, Atlanta şi a ajuns la vârful carierei prin nominalizarea la 3 premii Grammy, iar albumul de anul trecut a reuşit chiar să aducă şi un premiu Grammy pentru muzicieni.

PUBLICITATE
Comentarii