Urmărește-ne în Social Media

Mark Knopfler - Ahead Of The Game

Genialul Mark Knopfler, creierul trupei Dire Straits tocmai a lansat un nou single, "Ahead of the Game". Soseşte împreună cu un videoclip şi anunţul unui nou album, care ne aşteaptă în 2024, "One Deep River".

Noul album al lui Mark Knopfler, "One Deep River" se va lansa pe 12 aprilie. Vocea artistul nu pare a fi îmbătrânit deloc din perioada lui "Sultans of Swing" şi "Money for Nothing". Auzim pe "Ahead of the Game" şi o chitară molatecă, care ne induce în visarea a la Chris Isaak, să zicem. "Nostalgie" e cuvântul cheie pentru acest prim single.

Knopfler e fascinat de râuri, lacuri, mări şi oceane şi aceasta muză e evocată pe noul LP. Multiplele traversări ale răului Tyne au inspirat noul album, conform artistului. Îşi aminteşte şi aventurile din tinereţe şi le vede mai importante decât momentele când cântă la chitară în prime time pe MTV. Muzicianul a avut un album solo lansat în 2018 şi tot pe atunci a fost implicat într-un soi de scandal, refuzând să participe la gala de introducere a Dire Straits în Rock and Roll Hall of Fame. Nu a dat nici motive pentru decizie.

Rezultatul? Ceremonia şi decernarea s-au făcut fără vreun vorbitor care să ţină un discurs. Lăsând la o parte acest episod, avem tracklist-ul noului album, care va sosi prin casele de discuri British Grove, Blue Note şi EMI:

 1. Two Pairs Of Hands
 2. Ahead Of The Game
 3. Smart Money
 4. Scavengers Yard
 5. Black Ţie Jobs
 6. Tunnel 13
 7. Janine
 8. Watch Me Gone
 9. Sweeter Than The Rain
 10. Before My Train Comes
 11. This One’s Not Going To End Well
 12. One Deep River

Trupa care interpretează "One Deep River" îi include pe Mark Knopfler la chitară, Jim Cox şi Guy Fletcher la clape, Glenn Worf la bas, Ian Thomas la tobe şi Danny Cummins la percuţie. Richard Bennett e la chitară, Greg Leisz la pedală, în vreme ce Mike McGoldrick se ocupă cu fluierul şi alte instrumente de suflat. Emma şi Tamsin Topolski oferă backing vocals.

Albumul va sosi pe CD, ediţie Deluxe 2CD, vinil double gatefold, casete şi un box set, care include 5 track-uri bonus, un imprimeu litho al lui Mark şi al instrumentelor de pe album, o pană de chitară şi o insignă.

Comentarii