Urmărește-ne în Social Media

Marilyn Manson - Tattooed In Reverse

Regele controverselor a revenit! Marilyn Manson a lansat videoclipul piesei "Tattooed in Reverse", în care are o scurtă apariţie şi celebra Courtney Love. Shock rockerul şi vedeta formaţiei HOLE postaseră un teaser legat de acest clip cu câteva zile în urmă. Vă invităm să urmăriţi noul clip mai jos.

Primul lucru pe care îl remarcăm la "Tattooed in Reverse" e faptul că Marilyn Manson pare să fi revenit la machiajul său vechi. E vorba despre machiajul din perioada "Holywood" şi parţial şi "Antichrist Superstar". Şi tematica şi imaginile amintesc de perioada albumelor din anii '90. Nu ne întoarcem chiar până la şocantele "Tourniquet" sau "The Nobodies", standardele cenzurii fiind mai dure azi.

Videoclipul abundă de simbolul care a definit ultimul album al lui Manson, "Heaven Upside Down" şi anume crucea întoarsă cu două dungi orizontale albe. De la secvenţe de experimente în laborator, până la fotomodele posedate, acest videoclip are de toate. Lipseşte doar Johnny Depp, care a apărut deja pe două videoclipuri ale unor single-uri extrase de pe acelaşi disc. Recent s-a zvonit că Depp ar putea prelua rolul de chitarist în trupa lui Manson.

Courtney Love are o apariţie foarte scurtă în materialul video, în rolul unei asistente cu comportament frenetic şi obsesiv. Regia îi aparţine lui Bill Yukich, iar Glo Taylorr este pacienta sexy care trece prin experimentele din laborator. O apariţie inedită este şi Lisa Marie Presley, fiica lui Elvis.

Instrumentalul inedit şi mixajul este asigurat de către Tyler Bates, omul care a definit sound-ul lui Manson pe ultimele două albume. Pe Tyler îl mai ştim şi pentru coloana sonoră a filmelor "John Wick" şi "Guardians of the Galaxy".

"Tattooed in Reverse" este al patrulea single de pe "Heaven Upside Down", după "Say10", "We Know Where You F*cking Live" şi "Kill4Me". În această vară shock rockerul şi trupă sa vor porni în turneu cu Rob Zombie, în lunile iulie şi august.

Comentarii

Muzică nouă

Marilyn Manson a revenit

După o pauză de 4 ani din cauza multiplelor acuzaţii de abuz aduse, Marilyn Manson a revenit. Pe 16 mai 2024 a postat pe web un teaser criptic, care includea cadre dintr-un posibil nou videoclip. Disecăm revenirea sa mai jos.

Publicat

pe

Teaser videoclip Marilyn Manson 2024
Teaser videoclip Marilyn Manson 2024 │ FOTO: Marilyn Manson

În primul rând se pare că Marilyn Manson a schimbat casa de discuri, trecând la Nuclear Blast Records. E primul crâmpei de muzică nouă din 2020 încoace şi după seria de procese începută din 2021. Shock rockerul mai oferise teasere şi în mai 2023, dar totul era vag. Pe atunci vedeam doar fotografii dintr-un videoclip. Teaserul cel nou a fost regizat de către Bill Yukich.

El s-a ocupat şi de "Rennaissance", un film pentru Beyonce, dar şi de "Lemonade" şi de "Kill4Me" pentru Manson. Pagina de Instagram a lui Marilyn Manson a fost "curăţată", în afara câtorva postari cu privire la muzică nouă şi planuri de turneu. Legat de precedenta sa colaborare cu o casă de discuri, Manson a pierdut colaborarea cu Lorna Vista Recordings în 2021, când au apărut acuzaţiile aduse de actriţa Evan Rachel Wood.

Evan Rachel Wood a avut o relaţie cu Marilyn în perioada 2007-2010, când a apărut de altfel în clipul său "Heart Shaped Glasses". În februarie 2021 Wood a acuzat muzicianul de grooming şi abuz, de o relaţie toxică şi de gaslighting. Acuzaţii au venit şi din alte direcţii, inclusiv de la Esme Bianco, actriţă din "Game of Thrones", cu care muzicianul a picat la o înţelegere în afara tribunalului. Acolo lucrurile erau mai grave, se discuta despre viol şi abuz sexual.

Ultimul album lansat de Marilyn Manson a fost "We Are Chaos", care sosea în septembrie 2020. În martie 2024 a apărut vestea că Manson va deschide concertele Five Finger Death Punch în turneul din vara lui 2024. Ar fi primul turneu pentru Manson din 2019 încoace. Recent am aflat că pregăteşte câteva date şi ca headliner, cu susţinerea celor de la The Funeral Portrait.

Judecând strict teaserul cel nou, aş zice că Manson revine la epoca "Holy Wood". A slăbit vizibil, e mai serios, mai întunecat, deşi sound-ul electronic şi ameninţător duce spre "Golden Age of Grotesque". De văzut dacă Tyler Bates e implicat, cum a fost pe ultimele 2-3 albume.

Citește în continuare