Urmărește-ne în Social Media

Måneskin - GOSSIP ft. Tom Morello

Poate cea mai aşteptată piesă de pe noul album Maneskin este "Gossip". Nu de alta dar marchează colaborarea cu legendarul chitarist de la Rage Against the Machine şi Audioslave, Tom Morello. Videoclipul este unul plin de personaje inedite.

Filmările acestui clip s-au viralizat cu ceva vreme în urmă, deoarece solitul Maneskin, Damiano David, s-a tuns în faţa camerei special pentru clip şi s-a postat în social media cu noul look. Adio plete, bine ai venit păr scurt şi cercei mai proeminenţi. Videoclipul "GOSSIP" concentrează o sumedenie de arhetipuri de rebeli, dar şi de "normies", toţi salivând la membrii formaţiei Maneskin şi lingând peretele de sticlă în spatele căruia se află artiştii.

Apar femei dezbrăcate, corporatişti, doamne în vârstă, gotheri, militari, oameni cu ticuri, călugăriţe şi imitatori de Elvis. Melodia e foarte catchy, dar sună cumva familiar, a alte track-uri Maneskin. Tom Morello apare târziu în videoclip, în postura paznicului care se uită pe camera de filmat la imagini cu artiştii şi publicul în răzmeriţă. El salvează ziua cu un solo pe cinste, cu nelipsitele efecte "wah" care s-au consacrat. La final avem şi o surpriză: toţi membrii formaţiei se dezbracă de tot, în frunte cu Damiano.

Acesta este cel mai nou single de pe noul album, "Rush!", care va debuta pe 20 ianuarie. Până acum am ascultat single-ul "La Fine", dar şi "The Loneliest" la final de an 2022. La mijlocul anului trecut Damiano şi ai lui ne-au oferit o melodie compusă pentru coloana sonoră a filmului "Elvis". E vorba despre un cover după "If I Can Dream" de la Elvis Presley.

Maneskin e activă de doar câţiva ani, 5-6 mai precis şi a început pe străzile Romei ca un grup de adolescenţi. În câţiva ani ajungea în finala X Factor Italia, câştiga SanRemo 2021 şi apoi Eurovision 2021. Formaţia a primit între timp 48 de discuri de aur, 253 de platină şi 18 de diamant. În ultimul an a strâns 7 miliarde de stream-uri şi distincţia de "a doua cea mai populară piesă de pe TikTok în 2021".

Comentarii

Lifestyle

Damiano David (Maneskin) este protagonistul unei reclame la Maserati - VIDEO

Maserati a lansat oficial campania "It Turns You On", ce îl are ca protagonist pe seducătorul muzician și compozitor italian Damiano David. A devenit cunoscut publicului larg datorită trupei Maneskin, din care face parte alături de Victoria De Angelis, Ethan Torchio și Thomas Raggi.

Publicat

pe

Damiano David reclamă Maserati
Damiano David reclamă Maserati │ FOTO: captură YouTube / Maserati

Damiano dezvăluie (dacă mai era nevoie) că italienii au acel ceva care îi face unici:

"Italienii...Oriunde mergem: bum!
Lucrurile se activează. Este despre energia pe care o transmitem. Adică... ai observat vreodată când intri într-un loc... felul în care se uită la noi?
Toată lumea se îndrăgostește de noi. Toți vor să fie ca noi. Poate datorită felului în care arătăm. Felului în care ne mișcăm. Sau probabil că este modul în care trăim.
Aducem optimism peste tot în jurul nostru. Pornim conversații. Noi dăm startul petrecerilor. Îi facem pe oameni să izbucnească în râs. Schimbăm dispoziții.
Cu noi, totul prinde viață.
Entuziasm: pornit.
Pasiune: pornită.
Viață: pornită."

Noua reclamă de la Maserati a fost regizată de Gabriele Mainetti, cu Diego Indraccolo drept DoP. Fotografii Paolo Zerbini și Max Sarotto au realizat o ședință foto care să completeze povestea "It turns you on" și să celebreze tot ceea ce înseamnă Maserati: pasiune, viziune, inovație, spirit italian, intuiție, dăruire și entuziasm. Stilul campaniei încântă și inspiră modul în care arătăm, felul în care ieșim în evidență sau cum pur și simplu ne trăim viața.

Atmosfera clipului încapsulează acea dolce vita, spiritul italian sofisticat, admirat și iubit în întreaga lume. Un tânăr șarmant pleacă cu mașina lui, un Maserati GranTurismo Folgore, prima mașină 100% electrică de la Maserati.

Tema centrală a campaniei este viața și cum poate ea fi savurată la bordul celor trei creații Folgore Maserati: cea menționată anterior, GranCabrio Folgore, un model decapotabil, și Grecale Folgore, un SUV puternic și luxos, de înaltă performanță, exact ca cei doi frați ai săi electrici.

Maserati Folgore. It Turns You On (Featuring Damiano David)

Citește în continuare

Industria muzicala

Damiano David face aluzie la o carieră solo, în afara Maneskin

Maneskin a avut un an de foc, între lansarea albumului "Rush", un turneu global şi apoi o relansare a aceluiaşi album cu extra piese. Acum fanii află o veste care i-ar putea îngrijora şi anume că solistul Damiano David se gândeşte la o carieră solo.

Publicat

pe

Videoclip Maneskin Valentine
Videoclip Maneskin Valentine │ FOTO: Maneskin

Proaspăt sosiţi din etapa japoneză a turneului global, cei de la Maneskin au acordat un interviu recent în cadrul "The Allison Hagendorf Show". Acolo solistul a fost întrebat dacă ar face vreodată muzica în afară formaţiei italiene.

Iată răspunsul lui Damiano:

"De ce nu? Cred că ar putea fi un lucru foarte sănătos şi un lucru foarte distructiv. Singurul lucru care contează este cum te înţelegi cu trupa, pentru că trupa, ea e cea care mi-a dat tot ce am. Şi dacă am vreodată şansa să fac un proiect solo, trebuie să mă gândesc că e mulţumită lucrurilor făcute cu grupul.

Aceea este fundaţia mea. De acolo vin. Acolo m-am dezvoltat ca artist. Şi mai ales, sunt cei trei oameni care m-au susţinut întotdeauna şi mi-au ţinut spatele pe scenă. Şi întotdeauna am avut acest scut al trupei mele, al muzicienilor mei. Dacă eu greşesc, ei mă vor salva. Dacă ei greşesc, eu îl salvez.

Deci, asta e o dinamică care mă sperie, gândindu-mă la ea, că dacă într-o zi o să am un proiect solo, voi fi singur. Va fi totul pe umerii mei. "

Damiano a mai explicat şi că el crede că un proiect solo l-ar putea ajuta cu creativitatea în cadrul Maneskin, dar va ajuta şi ca fanii să înţeleagă grupul mai bine. A menţionat şi că vine un moment când fiecare artist trebuie să facă propriul proiect, să îşi definească mai bine personalitatea.

Trupa a lansat în toamna lui 2023 ediţia deluxe a albumului "Rush!", care include 5 piese noi, printre care şi "Honey (Are U Coming?)" sau "Valentine". Maneskin a început deja să fie cunoscută pentru faptul că în fiecare ţară în care merge cântă coveruri după hituri locale. I-am auzit cântând piese de la Dolly Parton, Juanes, Franz Ferdinand şi mulţi alţii.

Citește în continuare