Urmărește-ne în Social Media

Måneskin - GOSSIP ft. Tom Morello

Poate cea mai aşteptată piesă de pe noul album Maneskin este "Gossip". Nu de alta dar marchează colaborarea cu legendarul chitarist de la Rage Against the Machine şi Audioslave, Tom Morello. Videoclipul este unul plin de personaje inedite.

Filmările acestui clip s-au viralizat cu ceva vreme în urmă, deoarece solitul Maneskin, Damiano David, s-a tuns în faţa camerei special pentru clip şi s-a postat în social media cu noul look. Adio plete, bine ai venit păr scurt şi cercei mai proeminenţi. Videoclipul "GOSSIP" concentrează o sumedenie de arhetipuri de rebeli, dar şi de "normies", toţi salivând la membrii formaţiei Maneskin şi lingând peretele de sticlă în spatele căruia se află artiştii.

Apar femei dezbrăcate, corporatişti, doamne în vârstă, gotheri, militari, oameni cu ticuri, călugăriţe şi imitatori de Elvis. Melodia e foarte catchy, dar sună cumva familiar, a alte track-uri Maneskin. Tom Morello apare târziu în videoclip, în postura paznicului care se uită pe camera de filmat la imagini cu artiştii şi publicul în răzmeriţă. El salvează ziua cu un solo pe cinste, cu nelipsitele efecte "wah" care s-au consacrat. La final avem şi o surpriză: toţi membrii formaţiei se dezbracă de tot, în frunte cu Damiano.

Acesta este cel mai nou single de pe noul album, "Rush!", care va debuta pe 20 ianuarie. Până acum am ascultat single-ul "La Fine", dar şi "The Loneliest" la final de an 2022. La mijlocul anului trecut Damiano şi ai lui ne-au oferit o melodie compusă pentru coloana sonoră a filmului "Elvis". E vorba despre un cover după "If I Can Dream" de la Elvis Presley.

Maneskin e activă de doar câţiva ani, 5-6 mai precis şi a început pe străzile Romei ca un grup de adolescenţi. În câţiva ani ajungea în finala X Factor Italia, câştiga SanRemo 2021 şi apoi Eurovision 2021. Formaţia a primit între timp 48 de discuri de aur, 253 de platină şi 18 de diamant. În ultimul an a strâns 7 miliarde de stream-uri şi distincţia de "a doua cea mai populară piesă de pe TikTok în 2021".

PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

Maneskin a lansat albumul "Rush" - TRACKLIST și VIDEO

Maneskin a lansat albumul "Rush" printr-o ceremonie nupțială la care au participat mai multe nume importante din industria muzicală. Te invităm să citești mai multe detalii despre materialul discografic și să vezi clipul de la evenimentul de lansare.

Publicat

pe

Maneskin (2023)
Maneskin (2023) │ FOTO: Sony Music

"Rush" a fost lansat astăzi, 20 ianuarie, și conține 17 melodii. Noul album este bilingv, cu piese atât în limba engleză, cât și în italiană. Astfel, muzicienii celebrează originea lor și mulțumesc fanii mai vechi ai trupei. În același timp, melodiile în engleză sunt mărturia succesului internațional pe care au început să îl atingă după câștigarea concursului Eurovision 2021.

"Rush" a fost înregistrat în 2021, în Los Angeles. Cei patru artiști au lucrat la proiect cu producătorul suedez Max Martin. Acesta este cunoscut pentru o serie de colaborări cu nume celebre din industria muzicală precum Britney Spears, Katy Perry, Taylor Swift sau Pink.

Maneskin au sărbătorit lansarea noului album printr-o ceremonie intitulată "Married in a Rush". Cei patru s-au îmbrăcat în alb și s-au "căsătorit". Printre invitați s-au numărat Machine Gun Kelly, Alessandro Michele (desiger italian de modă), oameni din presă, reprezentați Spotify, dar și fani.

De-a lungul ultimelor luni, Maneskin le-a prezentat ascultătorilor părți din album. De exemplu, primul single lansat a fost "Mammamia" (octombrie 2021). La Eurovision 2022 din Torino, Maneskin a interpretat piesa "Supermodel". Melodia "Gasoline" a fost scrisă ca un tribut adus Ucrainei, aspect menționat de solistul Damiano la festivalul Coachella 2022. Cel mai proaspăt single este "Gossip", în colaborare cu Tom Morello, chitaristul Rage Against the Machine.

TRACKLIST "Rush":

 1. Own My Mind
 2. Gossip feat. Tom Morello
 3. Timezone
 4. Bla Bla Bla
 5. Baby Said
 6. Gasoline
 7. Feel
 8. Don't Wanna Sleep
 9. Kool Kids
 10. If Not For You
 11. Read Your Diary
 12. Mark Chapman
 13. La Fine
 14. Il Dono Della Vita
 15. Mammamia
 16. Supermodel
 17. The Loneliest
Citește în continuare

Muzică nouă

Maneskin lansează piesă "La Fine", anunţă o colaborare cu chitaristul Tom Morello

Maneskin îşi continuă goana spre lansarea noului album, "Rush", odată cu lansarea single-ului "La Fine". Sună a punk rock şi soseşte alături de un tracklist şi o promisiune de colaborare cu chitaristul Tom Morello.

Publicat

pe

Coperta album Maneskin Rush
Coperta album Maneskin Rush │ FOTO: Maneskin

"La Fine" este o piesă clasică punk-rock, care aminteşte de coloanele sonore ale jocurilor FIFA din anii '90 sau de la început de ani 2000. E mixata zgomotos, are personalitate, dar parcă e mai puţin încărcată de sens faţă de romanticele creaţii de la începutul carierei Maneskin. Avem şi o secţiune în care basul iese în evidenţă, ceva ce nu prea mai auzim în rock-ul comercial de azi.

Versurile piesei sunt un manifest de când lumea "chiar şi cel mai frumos trandafir are spini/ poate uneori e mai bine să pleci". Avem deja şi informaţii despre viitorul single al italienilor, care se numeşte "Gossip" şi va fi lansat pe 13 ianuarie. Ce îl face special? Poate faptul că îl vom auzi pe chitaristul Tom Morello apărând pe acest track.

Maneskin s-a afirmat în 2017, atunci când a ocupat locul 2 la X Factor Italia. Ulterior avea să lanseze două albume, "Il Balo Della Vita" în 2018 şi "Teatro d'Ira Vol I" în 2021. Tot în 2021 a avut loc "erupţia" în popularitate internaţională, atunci când Maneskin a câştigat atât SanRemo 2021, cât şi Eurovision, cucerind lumea cu piesa "Zitti e Buoni".

Au urmat colaborări cu Iggy Pop, o piesă pentru noul film "Elvis", concerte la Saturday Night Live, la emisiunea lui Jimmy Fallon, dar pe scenă Eurovision 2022. Cei 4 muzicieni au devenit muza celei mai nou campanii Gucci şi au cucerit Spotify la final de an 2021.

Noul album, "Rush" va fi lansat pe 20 ianuarie 2023. Iata tracklist-ul complet al albumului:

 1. "Own My Mind"
 2. "Gossip" feat. Tom Morello
 3. "Time Zone"
 4. "Bla Bla Bla"
 5. "Baby Said"
 6. "Gasoline"
 7. "Feel"
 8. "Don’t Wanna Sleep"
 9. "Kool Kids"
 10. "If Not for You"
 11. "Read Your Diary"
 12. "Mark Chapman"
 13. "LA Fine"
 14. "Il Dono Della Vita"
 15. "MAMMAMIA"
 16. "Supermodel"
 17. "The Loneliest"

Maneskin a înregistrat 50 de piese pentru LP, alături de producătorul Max Martin în Los Angeles. Au fost alese cele mai bune 17.

Citește în continuare