Urmărește-ne în Social Media

Madrugada - Ecstasy

Trupa norvegiană Madrugada începe anul 2022 cu piesa "Ecstasy", alături de un performance video de efect. Melodia anunță un nou album de studio, ce vine după o pauză de 14 ani.

Lansată chiar în ultima zi din an, "Ecstasy" anunță discul "Chimes At Midnight", programat să apară pe 28 ianuarie 2022.

"Piesele sunt reprezentative pentru oamenii care suntem acum. Suntem mai în vârstă. Suntem cu toții tați. Cred că am o altă perspectivă asupra vieții decât aveam acum 20 de ani, o mai bună abilitate de a simți mai mult decât un singur lucru, pe rând", a declarat vocalistul Sivert Höyem.

Madrugada, care înseamnă "ora albastră" în spaniolă și portugheză (perioada gri-albastră care precede răsăritul), a fost înființată în 1993 în oraşul norvegian Stokmarknes. Numele le-a fost sugerat membrilor trupei de unul dintre prietenii lor, un poet care compunea și texte ale pieselor. În cei aproape 15 ani de existență, trupa a lansat șase albume, unele ajungând cele mai vândute albume din Norvegia și aducându-le cinci premii în cadrul anualei "Spellemannprisen", echivalentul norvegian al premiilor Grammy (la categoriile "Cel mai bun album rock", "Cel mai bun cântec" și "Cel mai bun Spellemann al anului"), două premii "Alarm awards" și numeroase trofee pentru vânzările obținute de lucrările lor.

Madrugada a concertat în România în 2019, în cadrul festivalului ARTmania.

PUBLICITATE
Comentarii