Urmărește-ne în Social Media

Mădălina Pavăl - Du-mă, vântule! (soundtrack "România Sălbatică")

Mădălina Pavăl, artista care lansa în 2019 albumul "Oamenii se fac dor", interpretează melodia principală de pe coloana sonoră a filmului "România Sălbatică". Piesa se numește "Du-mă, vântule!" și a fost compusă de Alexei Țurcan, videoclipul conținând fragmente din documentar.

"Du-mă, vântule!" se aude și în trailer-ul filmului "România Sălbatică", lungmetraj ce a câștigat anul acesta la TIFF Premiul Publicului. Imaginile autentice din videoclipul piesei au fost filmate în Mestecănișul de la Reci, din județul Covasna.

Coloana sonoră a filmului documentar "România Sălbatică" este prima din ultimele decenii compusă special pentru orchestră (dirijată de Tiberiu Soare). O inițiativă muzicală curajoasă, gândită de compozitorul Alexei Țurcan și înregistrată alături de Bucharest Film Orchestra, prima și singura orchestră de studio-session din țară.

"România Sălbatică" ajunge în  cinematografele din țară pe 17 septembrie. Documentarul este distribuit de Transilvania Film.

Mădălina Pavăl cântă urban folklor, sau, așa cum îi place ei să spună, "muzică lumească"aflându-se la intersecția fină dintre clasic și traditional. La sfârșitul anului 2019, Mădălina a lansat primul ei album, "Oamenii se fac dor", care "cântă povestea mea și a ta, și a ta, și a ta, și a ta". Piesele de pe acest material ne cântă povestea așa cum e a fost ea "scrisă" de fiecare dintre noi și cum o scriem mai departe, zi de zi, dor cu dor.

Comentarii