Urmărește-ne în Social Media

Lora & Marius Moga - Vrei să te mint?

Lora și Marius Moga au lansat o piesă jucăușă și ușurică de vară pe 22 iulie 2021, "Vrei să te mint?". A trecut ceva vreme de la ultima colaborare a lui Moga cu o artistă de la noi, iar acest single este însoțit de un clip amuzant, pe care îl vedeți chiar aici.

Versurile piesei "Vrei să te mint?" sunt unele jucăușe și fac referire la o relație cu suișuri și coborâșuri, în care ea și el nu știu exact ce vor. Videoclipul este regizat de Octavian Kobzzon și îi prezintă pe cei doi protagoniști de-a lungul secolelor. Marius Moga și Lora schimbă epoci, ajungând din Epoca de Piatră până în perioada Imperiului Roman, dar și și în Evul Mediu. Îi vedem îmbrăcați în haine din piele de animale, în straie de nobili medievali pentru ca până la urmă să ajungă într-un viitor futurist cu mașini zburătoare.

Instrumentalul este animat de un sintetizator exotic care servește ca un cârlig pentru ascultător și îi rămâne în minte. Avem chiar și o coregrafie simpatică pentru TikTokeri spre final. E o piesă radio-friendly, care cu siguranță va prinde, fiind suficient de văratică și jucăușă pentru perioada în care ne aflăm.

Marius Moga și Lora nu sunt deloc străini de colaborări. Cei doi au lucrat împreună prima oară atunci când au lansat trupa Wassabi, cu aproape un deceniu în urmă. Videoclipul cel nou a fost filmat pe 4 iulie, o zi specială pentru Marius, care aniversa 6 ani de căsnicie cu soția sa, Bianca. La filmări Bianca și Marius au primit un tort cadou din partea Lorei și a lui Ionuț Ghenu pentru cei 6 ani de căsnicie.

Lora a fost ocupată în ultimii ani şi în afară de carieră de muzician, ea a fost şi prezentatoare la "Vorbește Lumea" şi actriţă în filme ca "Pup-o mă 2" şi "Secretul lui Zorillos". Marius Moga a venit la podcastul lui DJ Gojira de la HappyFish la început de vară, discutând despre producţia de muzică din SUA, acuzaţii de plagiat, teorie muzicală şi ce face o piesă hit.

A discutat şi despre show-uri de talente, sindromul impostuului şi despre un party cu Rihanna.

PUBLICITATE
Comentarii

Emisiuni radio-tv

Marius Moga e jurat în show-ul de talente "Hit Play", de pe Instagram

Show-urile de talente se mută de la TV în online, "Hit Play" fiind prima emisiune din România desfășurată pe o pagină de Instagram. Marius Moga se numără printre jurați, concursul având un premiu atractiv pus în joc.

Publicat

pe

Marius Moga la podcastul lui Gojira
Marius Moga la podcastul lui Gojira │ FOTO: Captură YouTube

"Hit Play", un nou format de talent-show muzical, caută artiști tineri cu potențial. Produs de Vodafone, concursul se va desfășura exclusiv online, pe pagina de Instagram a operatorului de telefonie.

Din juriul acestui show fac parte Speak, Olivia Addams și Marius Moga, prezent și la pupitrul emisiunii SuperStar, ce va debuta toamna aceasta la PRO TV. "Hit Play" va fi prezentat de Emma Ştefan, de la Radio ZU, și va putea fi urmărit pe pagina de Instagram Vodafone, în fiecare vineri, dar şi pe site-ul hitplay.vodafone.ro.

"Dacă fredonezi non stop, dacă se lipesc hiturile de tine, dacă prietenii te încurajează să cânți, mă alătur lor și îți spun: înscrie-te în HITPLAY by Vodafone, primul show digital din România. Cu 100% piese românești. (...)

Acum 5 ani, un anunț online mi-a schimbat viața și am intrat în cea mai faină echipă…de Oameni. Iar de atunci am ocazia să împart trăirile mele cu o întreagă țară.

On air-ul și online-ul au făcut o pe Emma, Emma de la ZU, iar astăzi, când traversez România cu autorulota mă alimentez cu bucuria oamenilor care aleg, cu un click, să fie alături de noi.

Vreau ca tu să ai șansa pe care am avut-o eu. Vreau ca Internetul să vorbească despre tine. Iar eu, să te prezint lumii întregi", apare într-o postare recentă a Emmei Ștefan.

Cine se poate înscrie la "Hit Play" și cum se desfășoară concursul

Pentru a participa la acest show de talente participanții trebuie să aibă minim 14 ani.

Audițiile se desfășoară online, pe Instagram. Concurenții trebuie să se filmeze cântând și să încarce pe Instagram video-ul folosind hastahg-ul #HitPlayVodafone. Orice concurent are posibilitatea de a-și alege piesa dintr-o listă variată de opțiuni, disponibilă pe hitplay.vodafone.ro.

Concurenții au la dispoziție trei săptămâni pentru a se înscrie. La finalul primei etape vor urma două săptămâni de preselecții, în care jurații vor selecta cele mai bune clipuri înscrise în concurs.

"Hit Play" va avea și o componentă interactivă, ce va oferi publicului șansa de a-și exprima preferințele. Exact ca în majoritatea show-urilor de talente de la TV, favoriții vor putea fi votați în etapele live.

Marea finală "Hit Play" va avea loc în toamnă și va fi transmisă live pe hitplay.vodafone.ro. Doar trei concurenți vor ajunge în această etapă.

Care este premiul pus în joc de "Hit Play"

Marele premiu constă în 25.000 de euro și șansa de a avea o piesă compusă și produsă de Marius Moga. Single-ul de debut al concurentului declarat câștigător va beneficia și de un videoclip, ce va fi realizat și promovat de Vodafone.

Citește în continuare

Industria muzicala

Marius Moga: "Evit să lucrez la o piesă care este destinată unui număr limitat de oameni, ca și cum sunt eu un eclectic elitist"

Marius Moga a făcut analiză pe hit în podcastul "Aproximativ discuții", al lui Gojira. Din perspectiva producătorului, e mai greu să faci muzică comercială decât de nișă, argumentându-și părerea răspicat, cu riscul de a-și supăra colegii din underground.

Publicat

pe

Marius Moga la podcastul lui Gojira
Marius Moga la podcastul lui Gojira │ FOTO: Captură YouTube

Marius Moga a adus în discuție un subiect arzător al industriei muzicale, respectiv segmentul adeseori blamat al hiturilor. Cum apare un hit și de ce ne place sau nu ne place o piesă care atinge un nivel ridicat de popularitate? Vorbind din perspectiva unui producător pop comercial, cu multe piese Number One în tolba sa, Marius e de părere că hitul trebuie să aibă o anume structură și, mai ales, un anume echilibru.

"Mozart a zis-o cel mai bine: cea mai importantă treabă din muzică e pauza. Adică eu, când stau pe idei, este ca să văd dacă nu cumva sunt prea multe idei bune într-o piesă. (...) Nu poți să ai o strofă genială și un pre-refren genial și un refren genial. Omul are nevoie de o ierarhie", i-a explicat Marius lui Gojira

Marius Moga: "Societatea te împinge să faci hitul ăla, nu ai venit tu din munți cu el"

Dincolo de acest aspect, este important și ca versurile să atingă un subiect de impact, ce stă pe buzele tuturor.

"Mai e o treabă adevărată în songwriting și anume că tu trebuie să spui ceva ce este super evident în societate, dar nimeni n-a zis-o. Tu nu trebuie să zici ceva ce nu s-a mai zis sau nimeni nu se gândea la treaba aia. Trebuie să observi ceva ce parcă ar zice-o oamenii cumva mai eficient, decât să te țină de vorbă 10 minute, să-ți explice o treabă, și tu ai găsit cum s-o zici într-o frază. Societatea te împinge să faci hitul ăla, nu ai venit tu din munți cu el."

Marius Moga: "Când faci o piesă să prindă la toată lumea, este cel mai greu lucru din lume"

"Vrei să transmiți cu orice preț optimismul?", l-a întrebat direct Gojira, pornind de la câteva hituri de-ale lui Moga ce au, vădit, un mesaj optimist.

"Nu, nici măcar nu e despre optimism, sau depresie, sau despre melancolie. E despre a fi sigur că nu vorbești numai unor oameni care-ți plac ție. Evit să lucrez la o piesă sau la o creație care este destinată unui număr limitat de oameni, ca și cum sunt eu un eclectic elitist și o fac doar pentru oamenii ăia.

Dacă faci o creație bună, ar trebui să prindă și la unul care n-a făcut o oră de nimic în viața lui, și la unul care e doxă de educație, și la unul care e plin de bani, și la unul care n-are niciun ban în buzunar, și la unul care are toată dragostea din lume, și la unul care n-a avut-o niciodată.

E un principiu pe care nu poți să-l ignori, și anume că, dacă scoatem brand-urile de pe noi, hainele, mașinile, unde locuim, în sectorul 1 sau acolo, și ne pui pe toți în rând, not much of a difference (nu e mare diferență). We all feel the same (cu toții simțim la fel). Suntem toți la fel de plini de frici, de complexe. Nici măcar nu-s ale noastre - sunt de la părinți, de la bunici, de la profesori, toți ne încărcăm cu lucruri în viață. Și când faci o piesă să prindă la toată lumea, este cel mai greu lucru din lume."

Marius Moga: "Nu prea poți să pui degetul pe muzică, să zici că o faci pentru un grup. Aia-i lene. Mi se pare lene s-o faci pentru un singur grup social"

Riscând să atragă criticile colegilor din underground, Marius a concluzionat că a fi producător și a face muzică pentru un singur segment de public este o dovadă de lene.

"Eu am auzit de multe ori: <<A, da, Moga, care face muzică comercială>>. Am o surpriză pentru producătorii care nu fac muzică comercială: it's harder than anything else (e mai greu decât orice altceva). Este mai greu să faci muzică să prindă la toate demograficele decât să cunoști un demografic foarte bine și să fie foarte ușor să le dai ce știi că le place.

Mergi cu ei la party-uri, vezi ce se ascultă, faci exact chestia aia. <<A, tu ai făcut asta? E exact ca aia, ce ascultăm noi. Super, ești genial!>>. Du-te și arată același lucru la alt demografic și-o să zică: <<Ce?>>. (..) Nu prea poți să pui degetul pe muzică, să zici că o faci pentru un grup. Aia-i lene. Mi se pare lene s-o faci pentru un singur grup social. E chiar lene, până la urmă.

Petreci mult mai puține ore pe piesa aia, nu-ți dai interesul așa de mult, pentru că știi că dacă ai bifat un pic de tech house cu un pic de shaker din aia, gata, i-ai nimerit pe ăia. Cum faci să prindă și la fanii Villa-Lobos (compozitorul brazilian) și la ceilalți?"

În cadrul acestui podcast de două ore, Marius și Gojira discută și despre plecarea lui Moga în LA, acuzații de plagiat, sindromul impostorului, concursuri de talente și colaborări cu artiști din România, dar și din afara țării. Întreaga discuție poate fi urmărită/ascultată integral mai jos.

VIDEO: Marius Moga la podcastul lui Gojira

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

SuperStar România îi are în juriu pe Carla’s Dreams, Smiley, Moga și artista care a descoperit-o pe Irina Rimes

În 2021, PRO TV își adaugă în grilă un nou format de talent show - SuperStar România. În juriu îl regăsim pe Smiley, juratul cel mai longeviv de la Vocea României, alături de el fiind vechiul său prieten, Marius Moga. În completare vin doi jurați surpriză: Carla’s Dreams, care a fost înainte în juriul X Factor, și o artistă îndrăgită din muzica pop și dance, ce a descoperit-o pe Irina Rimes în urmă cu aproximativ 4 ani.

Publicat

pe

Carla's Dreams, Raluka, Marius Moga, Smiley - Juriul SuperStar Romania
Carla's Dreams, Raluka, Marius Moga, Smiley - Juriul SuperStar Romania │ FOTO: Captură YouTube

Nu se știe încă ce se va întâmpla cu Vocea României, însă PRO TV-ul își încearcă norocul anul acesta cu o nouă emisiune de talente. SuperStar România, un show care are la bază formatul internațional "Idol" (ex: American Idol, Pop Idol), va fi inclus în grila postului din această toamnă. Formatul își are geneza în Marea Britanie, fiind creat de Simon Fuller. Prima emisiune Pop Idol din UK a fost difuzată în 2001, succesul show-ului conducând la preluarea acestui format în peste 55 de țări. Printre cei mai faimoși concurenți ai emisiunii se numără Kelly Clarkson, Carrie Underwood și Adam Lambert.

Cine sunt jurații SuperStar România 2021

Juriul SuperStar România vine cu câteva surprize. Carla’s Dreams, jurat la X Factor în sezoanele 6, 7 și 8, a schimbat trustul de televiziune acceptând oferta postului PRO TV. El va fi în juriul SuperStar România alături de doi artiști cu mulți ani de experiență pe platourile emisiunilor de talente, respectiv Smiley (Vocea României, Românii au Talent) și Marius Moga (Vocea României, The Voice Kids).

Prezența feminină din acest juriu este surpriza cea mai mare. Raluka își va face debutul ca jurat într-o emisiune de talente în cadrul SuperStar România. Artista cunoscută pentru hiturile lansate alături de DJ Sava, respectiv piesa ca "Aroma", "Aer", "Love you" sau "I like the trumpet", este cea care, în urmă cu patru ani, o descoperea pe Irina Rimes.

"Talentul Irinei l-am descoperit în timpul unei sesiuni la studio. În momentul în care am auzit-o cântând şi când am văzut cât de frumos scrie, am fost sigură că Irina merită să îşi continue visul şi că trebuie ajutată în această direcţie", declara Raluka în 2017.

SuperStar România este pentru Raluka o mare provocare, dar și o mare responsabilitate.

"SuperStar este o provocare foarte mare. Nu este cel mai ușor lucru să stai pe un scaun și să decizi soarta unor oameni. Ceea ce știu sigur este că alături de colegii mei vom face alegerea corectă", a declarat Raluka pentru PRO TV.

Filmările pentru SuperStar România au început deja. Emisiunea va fi difuzată la PRO TV în 2021.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< aug. 2021 >>
lmmjvsd
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5