Urmărește-ne în Social Media

Linkin Park - One More Light

Fanii Linkin Park îşi vor controla cu greu emoţiile când vor vedea noul clip postat de formaţie pe YouTube. Este videoclipul oficial al piesei "One More Light", un tribut pentru Chester Bennington, care s-a sinucis la finalul lunii iulie.

"One More Light" este o colecţie personală de imagini cu Chester, compilată de Joe Hahn şi Mark Fiore. Vedem secvenţe cu vocalul Linkin Park la înregistrări, imagini de arhivă cu Chester la începutul carierei, dar şi ultimele imagini de la concertele din 2017. Mii de lumini aprinse pe stadioane, sudoare şi lacrimi, toate sunt surprinse sub lumini de mii de waţi.

Tributul vizual este o comemorare a vieţii artistului. Deşi acesta cântă "Who cares if one more light goes out in a sky of a million stars", fanii au reacţionat pe social media, postând că le pasă de plecarea lui Chester dintre noi. Mike Shinoda a declarat următoarele despre istoricul piesei şi însemnătatea sa:

"One More Light" a fost scrisă cu intenţia de a trimite dragoste către cei care au pierdut pe cineva. Acum suntem noi cei care primim dragoste. Sub formă de evenimente de comemorare, artă, clipuri şi imagini, fanii din toată lumea au gravitat spre această melodie ca declaraţia lor de dragoste şi suport pentru trupă şi pentru memoria dragului nostru prieten, Chester.

Suntem recunoscători şi de abia aşteptam să vă vedem din nou.

În ultimele luni mulţi artişti şi celebrităţi i-au dedicat tributuri solistului Linkin Park. Jared Leto l-a omagiat pe muzician la MTV VMA 2017, iar Coldplay i-a adus un tribut în cadrul unui turneu recent.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Revine Linkin Park? Formaţia a postat un teaser cu aluzie la piesa "Numb"

Linkin Park a rămas în mare inactivă de la moartea lui Chester Bennington în 2017. Trupa dă semne de revenire, după ce tocmai a lansat o numărătoare inversă misterioasă pe site-ul său, alături de aluzii la muzica de la început de mileniu.

Publicat

pe

Linkin Park Numb 2023
Linkin Park Numb 2023 │ FOTO: Linkin Park

Cine intră chiar acum pe site-ul linkinpark.com o să găsească o fereastră veche în stilul Windows-urilor old school, care ne invită să descărcăm... ceea ce pare a fi un malware. Ni se promite o "copie gratuită de LinkingPark-numb.exe". Sună a virus şi ar fi un throwback pentru vremea când lumea pirata piese şi din greşeală lua şi viruşi în loc să ia MP3-urile clasice.

Dacă apeşi "decline" apar şi mai multe ferestre pop-up. Dacă eşti de acord să descarci fişierul, atunci eşti dus la o fereastră cu o numărătoare inversă, care va ajunge la zero pe 1 februarie 2023, la ora 20:00 GMT. Site-ul afişează şi un mesaj "DETECTED_MEMORY_CORRUPTION_LiNkiNgPaRk-nUmB.exe". E vorba evident despre mega hitul "Numb" single extras de pe al doilea album Linkin Park, "Meteora". Apărea în 2003 şi aniversează 20 de ani acum.

E şi un tribut laun meme din "Simpsons", care a devenit viral la final de ani 2010, făcând aluzie la platforma de torrente Limewire. Era plină la început de ani 2000 cu viruşi deghizaţi ca piese MP3. În acest moment şi contul de Twitter Linkin Park şi cel al solistului Mike Shinoda redirecţionează fanii spre site. Fanii speculează că Linkin Park ar putea lansa o ediţie aniversară şi extinsă de "Meteora", eventual şi piese nemaiauzite până acum.

În 2020 trupa a re-lansat albumul de debut "Hybrid Theory" în multiple formaturi, incluzând şi câteva piese demo şi B-Sides nemaiauzite. Apoi în mai 2022 am avut parte de o ediţie nouă, deluxe a albumului din 2007 "Minutes to Midnight". Oficial Linkin Park e în pauză din 2017, când solistul Chester Bennington s-a sinucis.

În ultimul an a promis totuşi că va comunica cu fanii mai des pentru a lua o decizie cu privire la viitorul grupului.

Formaţia Linkin Park a luat naştere ca Xero în 1996, până în 1999 când se redenunea Hybrid Theory. În 2000 şi-a schimbat numele în cel final, Linkin Park.

Citește în continuare