Urmărește-ne în Social Media

Lindemann - Steh Auf

Lindemann, proiectul muzical al solistului de la Rammstein, Till Lindemann a lansat un nou single, "Steh Auf". Melodia primeşte un videoclip în care apare un actor reputat, Peter Stormare. Puteţi urmări noul clip în articol.

"Steh Auf" este ceva mai apropiat de rădăcinile Rammstein decât ultimul LP al trupei, "Rammstein". Are acel aer de alternative metal catchy şi repetitiv, dar cu câteva interludii originale introduse pe parcursul piesei. Videoclipul este unul inedit, dar nu controversat, ceea ce surprinde. Lindemann cânta despre fetişuri pe ultimul său LP, iar videoclipurile solistului Rammstein şi cele ale trupei au fost mereu subiect de controversă.

De această dată îi vedem pe Till, Peter Stormare şi Peter Tagtgren (multi instrumentalist de la Hyprocrisy) ţinând un concert într-un club, în mijlocul unui atac al hoardelor de invadatori sau într-o cameră de ospiciu vopsită în roşu. Till şi Peter Stormare poartă blănuri groase, iar Peter Tagtgren pare să fie victima unei experienţe halucinante pe LSD. Pe Stormare îl ştim dintr-o sumedenie de producţii indie de la Hollwyood, dar şi blockbustere.

L-am văzut în serialul "American Gods", în "Constantine" alături de Keanu Reeves şi în "Armageddon" alături de Bruce Willis. Apare şi în "John Wick 2" şi este actor vocal într-o sumedenie de animaţii şi jocuri video. Till Lindemann şi Peter Tagtgren au pus în mişcare proiectul Lindemann în 2015, odată cu lansarea albumului "Skills în Pills". Acum ne pregătim de al doilea disc al grupului, "F & M", care va debuta pe 22 noiembrie.

Albumul din 2015 a fost special pentru solistul Rammstein, fiind primul compus şi cântat în întregime în engleză din cariera sa. În această primăvară Rammstein a lansat primul său album după un deceniu, "Rammstein", un disc experimental, pe care cei 6 muzicieni au putut explora influenţe disco, pop şi glam. Una dintre reprezentaţiile Rammstein s-a viralizat în această vară, când doi membri ai trupei s-au sărutat pe scenă în Rusia, ca protest la legile anti LGBTQ ale ţării.

Till Lindemann nu e străin de proiecte trăznite separate de Rammstein, având şi o colaborare hip-hop cu rapperul german Haftbefehl numită "Mathematik". Rammstein îşi va relua turneul de promovare a noului album în mai 2020, urmând să parcurgă toată Europa anul viitor.

Comentarii

Lifestyle

Investigaţiile împotriva solistului Rammstein privind posibile agresiuni sexuale au fost oprite

La început de vară venea vestea că Till Lindemann, solistul Rammstein este investigat cu privire la cazuri de agresiune sexuală. Poliţia germană începea investigaţia după acuzaţii ale unor femei, dar acum cazul a fost oprit. Aflaţi mai jos de ce.

Publicat

pe

Videoclip Till Lindemann Ich Hasse Kinder
Videoclip Till Lindemann Ich Hasse Kinder │ FOTO: Till Lindemann

Pe 15 iunie venea vestea că poliţia germană a deschis o investigaţie cu privire la acuzaţii de agresiune sexuală contra lui Till Lindemann, solist al trupei Rammstein. Principala acuză venea de la Shelby Lynn, o fană din Irlanda de Nord. Ea a declarat pentru BBC că i s-a părut că i s-a pus ceva în băutură şi a fost "recrutată" pentru sex cu artiştii.

Lindemann a negat toate acuzaţiile şi a apelat la avocaţi. Lynn, în vârstă de 24 de ani a povestit pe Twitter că Rammstein are un rând special la concerte unde se află fane recrutate pentru a merge la petreceri speciale de după show. Asta s-a întâmplat la concertul din Lituania din mai 2023, iar Lynn a plecat de acolo, părându-i-se dubios mediul. În puţinul timp petrecut acolo consideră că i s-a pus ceva în băutură. Aceeaşi sursă a declarat şi că solistul Rammstein a reacţionat agresiv când a fost refuzat de către fană.

Pe final de luna iunie autorităţile din Lituania au renunţat la propria investigaţie locală cu privire la concert. Între timp apăruseră în Germania două petiţii semnate de 100.000 de persoane care solicitau anularea de concerte Rammstein.

Acum, în august 2023 aflăm că autorităţile germane au oprit la rândul lor investigaţiile împotriva solistului. Anchetatorii au descoperit că nu pot fi aduse dovezi clare cu privire la abuz şi agresiune. Procurorii de la Parchetul din Berlin afirmă că nu există dovezi în această privinţă şi nici mărturii reale de la victime.

DW are mai multe detalii.

În ce priveşte evoluţia trupei Rammstein, aceasta a anunţat în 2023 ediţia aniversară a albumului "Sehnsucht". În 2022 lansat albumul "Zeit", iar între timp Lindemann ne-a mai oferit şi piese solo sau în cadrul proiectului care îi purta numele şi îl includea şi pe Peter Tagtgren.

Citește în continuare