Urmărește-ne în Social Media

LINDEMANN - Praise Abort (Explicit)

Proiectul muzical format din vocalistul trupei Rammstein, Till Lindemann, și Peter Tagtgren (Pain, Hypocrisy) a dezvăluit piesa ”Praise Abort”. Videoclipul este încărcat de elemente de un comic grotesc, șocând prin imaginile explicite.

Praise Abort” este menită să șocheze. Piesa spune povestea unui tată care are mulți copii și care se plânge de cât de mult îl costă să întrețină o familie numeroasă.

”Este amuzantă și șocantă în același timp”, spune Till Lindemann. ”Am un prieten care are 7 copii și când a ascultat-o a exclamat: <<Asta-i piesa mea! Mai pune-o o dată!>>”

Ca toate poveștile bune despre moarte și distrugeri, Lindemann s-a născut în urma unei nopți de desfrâu.

”În 2000 eram în Suedia și mixam albumul ”Mutter”. Într-o seară, împreună cu clăparul, am ieșit într-un bar de motocicliști cu niște fete, însă unul dintre tipii din bar era fostul prieten al uneia dintre fete și era pus pe bătaie. El era înconjurat de mulți prieteni și m-am gândit că suntem terminați, însă din fericire, în acel moment a intrat chiar Peter Tagtgren care a reușit să îi calmeze.”

Till și Peter au devenit curând prieteni buni. Într-una din vizitele lui Lindemann în Suedia, cei doi s-au întâlnit și au luat masa împreună după care s-au gândit că ar fi o idee bună să se întreacă la băut shot-uri de Jagermeister.

”Till m-a distrus în seara aia. Îmi tot zicea: <<Încă un shot și gata>>, până când mi s-a făcut rău”, își aminteste Tagtgren.

Astfel, din această relație de prietenie, proiectul Lindemann a luat ființă. ”Skills in Pills”, albumul de debut, este cu siguranță una dintre cele mai captivante și întunecate lansări ale anului. Unicitatea îi este dată de versurile uneori hilare, alteori murdare ale lui Till Rammstein, îmbinate cu abilitățile extraordinare de instrumentist ale lui Tagtgren.

Până acum, Rammstein a vândut peste 17 milioane de discuri și este una dintre cele mai respectate formații rock din era modernă. Peter Tagtgren nu este numai mintea sclipitoare a formațiilor Hypocrisy și Pain, dar este și un producător de excepție, colaborând de-a lungul timpului cu nume ca Amon Amarth, Dimmu Borgir, Sabaton, Children of Bodom, Cradle of Filth și multe altele.

Comentarii

Industria muzicala

Trupa Rammstein a fost dată în judecată pentru plagiat; Despre ce piesă e vorba

Formaţia Rammstein are din nou probleme legale şi de această dată nu e vorba doar despre solistul Till Lindemann. Întreaga trupă a fost dată în judecată pentru o parte din piesa "Deutschland". Avem detalii despre cazul legal mai jos.

Publicat

pe

Rammstein in concert la Rock The City pe 28 iulie 2013

Rammstein se pregăteşte să fie dată în judecată de formaţia franceză Ninja Cyborg, care afirmă că hitul din 2019 al nemţilor, "Deutschland" e un plagiat pentru piesa "The Sunny Road". Francezii au intentat procesul la Curtea de Apeluri din Paris după ce au încercat să pornească o acţiune legală şi în 2021, dar ea a fost respinsă.

Expertul în muzică şi legislaţie muzicală Richard Dubugnon afirma că Rammstein a împrumutat riff-ul şi alte elemente melodice din "The Sunny Road". Scrie că el consideră că "sunt prea multe asemănări" între piese, ceea ce îl face să creadă că e plagiat fără îndoială. Fanii Rammstein au reacţionat, afirmând că există o posbilitate ca Ninja Cyborg să fi furat riff-ul, dar nu se poate deoarece piesa lor a apărut cu un an înainte.

Marc Botte de la Ninja Cyborg a declarat pentru publicaţia Le Nouvel Obs că el a creat acel riff şi că nu ascultă Rammstein, deci nu avea cum să se inspire de la formaţia germană. Oficial Rammstein nu a răspuns încă la acuzaţii şi mai avem de aşteptat până să vedem un verdict. Cazul va fi audiat la Camera de Proprietăţi Intelectuale din Paris în septembrie.

Till Lindemann a avut propriile probleme cu legea, după ce a fost investigat de poliţia germană, în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală şi drogarea unor fane. Investigaţia s-a deschis în iunie, după ce câteva femei au depus plângere, afirmând că solistul le-a drogat şi le-a "recrutat" pentru activităţi sexuale după concert.

Lindemann a negat tot şi avocaţii au adăugat că totul era neadevărat. Ulterior în august poliţia a oprit investigaţia din lipsă de dovezi.

Citește în continuare