Urmărește-ne în Social Media

Lindemann - Knebel

Solistul Rammstein, Till Lindemann continuă să îşi manifeste creativitatea prin proiectul secundar Lindemann. Trupa tocmai a lansat un nou single, numit "Knebel" şi care a stârnit deja intriga şi interesul Internetului, prin versiunea sa necenzurată. Varianta cenzurată o găsiţi în articol şi pe YouTube, dar avem şi un link spre clipul NSFW care a făcut furori.

Nu ar fi Lindemann dacă nu ar stârni controverse, poate chiar mai mult decât Rammstein. "Knebel" este al treilea single de pe viitorul album al grupului, "F & M", care va sosi pe 22 noiembrie. Primele două au fost "Ich Weiss es Nicht" şi "Steh Auf". Trupa pare să se fi maturizat mult de la puerilul prim disc de acum câţiva ani, înţesat de piese în limba engleză despre fetişuri.

Acestea apar totuşi în clipurile noi Lindemann, iar în cazul lui "Knebel" avem o creaţie artistică cu adevărat ciudată. Melodia este o baladă la chitară acustică în primele două treimi, dar culmină cu un hook catchy şi o porţiune neaşteptat de heavy care te scoate din visare. Clipul? Abundă de case inundate şi îi vedem pe Till şi colegul de trupă Peter ducând o femeie în lanţ, în vreme ce cântă la chitara acustică.

Spre final începe tumultul şi se lasă cu ţipari muşcaţi de cap şi cu un Till care iese din apă doar pentru a fi umilit de acea muză feminină. Internauţii au avut ceva de muncit pentru a găsi varianta necenzurată a clipului, difuzată doar pe site-ul trupei şi pe contul său de Vimeo timp de jumătate de oră.

Chiar dacă "Knebel" sună a balada unor montagnarzi plecaţi la drum, versurile sale s-ar traduce ceva de gen "te plac cu un căluş în gură". Till Lindeman şi Peter Tagtgren (Hyprocrisy, Pain) au creat o nouă piesă cu mesaj şi sound dur şi oarecum misogin, deşi varianta NSFW de clip îl prezintă pe Till dominat de puterea feminină. Videoclipul cel nou este regizat din nou de Zoran Bihac, care a tot lucrat în ultima vreme cu acest duo de artişti.

A fost filmat în Rusia şi Germania, în peisaje superbe. Judecând după single-urile de pe noul album, acesta ar trebui să fie un hit, mai ales că predecesorul "Skills în Pills" a luat discul de aur în Germania.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Solistul Rammstein, Till Lindemann a lansat o baladă în limba rusă - AUDIO

În vreme ce toată planeta are ochii aţintiţi spre Rusia şi mişcările sale militare, solistul Rammstein, Till Lindemann a ales fix acest moment pentru a lansa o piesă... în limba rusă. Este o baladă la pian, are doar 2 minute şi 32 de secunde, iar Till pare să aibă o pronunţie bunicică în rusă. Single-ul se ascultă în articol.

Publicat

pe

Coperta single TillLindemann Favorite City
Coperta single TillLindemann Favorite City │ FOTO: Lindemann

Till Lindemann şi-a extins spectrul de activitate muzicală în ultimii ani. Pe de o parte este liderul Rammstein, care a scos un album nou în 2019, după un deceniu de pauză. Apoi a apărut pe o piesă hip-hop a unui artist german şi a alcătuit şi o formaţie numită Lindemann, alături de Peter Tägtgren de la Hypocrisy, pe care a dizolvat-o apoi după 2 albume. În noiembrie 2020 duo-ul a anunţat că nu va mai compune muzică în această formulă. Pentru a pecetlui dizolvarea sa, trupa a postat un film-concert al show-ului legendar din Moscova din 2020.

Till pare să aibă o dragoste profundă pentru Moscova, Rusia şi aparent şi limba rusă. Artistul a promis că va mai înregistra pe viitor sub numele Lindemann, dar cu un alt lineup de muzicieni. Acesta ar fi primul său release în această formulă.

Numele piesei ar fi "Beloved Town"/"Oraşul preferat", iar single-ul este unul scurt şi la obiect, pian şi vocea lui Till unduindu-se fără a epata prea mult. Şi Rammstein a abordat pasiunea pentru Rusia pe piesa "Moskau", colaborare cu fetele de la Tatu, cu mai bine de 10 ani în urmă. Versurile noii piese sunt preluate de la poeţii sovietici Yevgeniy Dolmatovsky şi Nikita Bogoslovsky, care nu mai sunt în viaţă. E bizar să vedem cum fix atunci când Rusia ar fi în prag de război, Till vine cu o piesă în limba rusă. Niciodată străin de controversă, artistul are la activ videoclipuri cu fetiş religios filmate în România, jucării sexuale cu mulaje ale membrilor formaţiei Rammstein şi un clip XXX pentru albumul din 2009 ca exhibări artistice.

Rammstein a mai fost subiect de ştiri în ultima vreme din 2 cauze: pe de o parte a lansat o colecţie de haine, genţi, şepci alături de Balenciaga şi apoi şi-a amânat turneul european pentru anul 2022. Cel nord-american e încă în cărţi pentru desfăşurarea în 2021, pe final de an.

Între timp omul de la clape, Flake a confirmat că Rammstein a înregistrat un album nou în perioada pandemiei în legendarul studio La Fabrique din sudul Franţei.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4