Urmărește-ne în Social Media

Lindemann - Knebel

Solistul Rammstein, Till Lindemann continuă să îşi manifeste creativitatea prin proiectul secundar Lindemann. Trupa tocmai a lansat un nou single, numit "Knebel" şi care a stârnit deja intriga şi interesul Internetului, prin versiunea sa necenzurată. Varianta cenzurată o găsiţi în articol şi pe YouTube, dar avem şi un link spre clipul NSFW care a făcut furori.

Nu ar fi Lindemann dacă nu ar stârni controverse, poate chiar mai mult decât Rammstein. "Knebel" este al treilea single de pe viitorul album al grupului, "F & M", care va sosi pe 22 noiembrie. Primele două au fost "Ich Weiss es Nicht" şi "Steh Auf". Trupa pare să se fi maturizat mult de la puerilul prim disc de acum câţiva ani, înţesat de piese în limba engleză despre fetişuri.

Acestea apar totuşi în clipurile noi Lindemann, iar în cazul lui "Knebel" avem o creaţie artistică cu adevărat ciudată. Melodia este o baladă la chitară acustică în primele două treimi, dar culmină cu un hook catchy şi o porţiune neaşteptat de heavy care te scoate din visare. Clipul? Abundă de case inundate şi îi vedem pe Till şi colegul de trupă Peter ducând o femeie în lanţ, în vreme ce cântă la chitara acustică.

Spre final începe tumultul şi se lasă cu ţipari muşcaţi de cap şi cu un Till care iese din apă doar pentru a fi umilit de acea muză feminină. Internauţii au avut ceva de muncit pentru a găsi varianta necenzurată a clipului, difuzată doar pe site-ul trupei şi pe contul său de Vimeo timp de jumătate de oră.

Chiar dacă "Knebel" sună a balada unor montagnarzi plecaţi la drum, versurile sale s-ar traduce ceva de gen "te plac cu un căluş în gură". Till Lindeman şi Peter Tagtgren (Hyprocrisy, Pain) au creat o nouă piesă cu mesaj şi sound dur şi oarecum misogin, deşi varianta NSFW de clip îl prezintă pe Till dominat de puterea feminină. Videoclipul cel nou este regizat din nou de Zoran Bihac, care a tot lucrat în ultima vreme cu acest duo de artişti.

A fost filmat în Rusia şi Germania, în peisaje superbe. Judecând după single-urile de pe noul album, acesta ar trebui să fie un hit, mai ales că predecesorul "Skills în Pills" a luat discul de aur în Germania.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Solistul şi chitaristul Rammstein lansează coverul "Always on My Mind"

Nu doar solistul Till Lindemann de la Rammstein are proiecte secundare, ci şi chitaristul trupei, care se află la cârmă unei trupe numite Emigrate. Grupul pregăteşte un nou LP, care va sosi pe 5 noiembrie şi în avanpremiera sa ne oferă single-ul "Always On My Mind". Pe el se aud atât Richard Kruspe, chitarist Rammstein, cât şi solstul Till.

Publicat

pe

Coperta album Emigrate The Persistence of Memory
Coperta album Emigrate The Persistence of Memory │ FOTO: Emigrate

"Always On My Mind" este la bază piesa lui Willie Nelson, o melodie americană hit şi una dintre cele mai apreciate balade din lume. Acest single se regăseşte pe albumul cel nou Emigrate, "The Persistence of Memory", numit astfel după o pictură a lui Salvador Dali. Emigrate, proiectul chitaristului Rammstein Richard Kruspe a ajuns deja la 3 albume de studio, după primul, cel din 2007, care purta chiar numele formaţiei şi al doileam "Silent So Long", sosit în 2014, plus "A Million Degrees" din 2018.

În noiembrie 2021 soseşte albumul cu numărul 4, care include 9 piese. De-a lungul anilor Emigrate a colaborat cu Jonathan Davis, solistul Korn, cu Lemmy şi Peaches. Richard Kruspe s-a dedicat acestui proiect muzical pentru a putea colabora cu multiple nume şi a explora şi alte segmente muzicale faţă de Rammstein. A declarat că prin Emigrate se exprimă mai bine drept compozitor şi solist, fără deadline-uri şi restricţii.

Rammstein a lansat albumul cu numărul 7 în mai 2019 prin UME şi Spinefarm în Europa şi Caroline Records în SUA. În ultimul an nu a mai putut promova acel material din cauza pandemiei, dar în 2022 îşi va aduce show-urile pirotehnice în America de Nord. În 2021 solistul Till Lindemann a avut probleme cu legea în Rusia, asta după ce lansase o piesă în limba rusă dedicată Moscovei.

Tot în 2021 Rammstein a colaborat cu Balenciaga pentru o colecţie de haine. În plus, trupa a profitat de pandemie pentru a înregistra un nou album în Franţa, lucru confirmat de la începutul anului de Flake, omul de la clape. Între timp Till Lindemann a dizolvat trupa Lindemann, compusă din el şi Peter Tagtgren, de la Hypocrisy şi cu care a rămas în relaţii rele, cei doi bârfindu-se în media în ultimele luni.

Lindemann a păstrat totuşi numele proiectului şi va colabora cu alţi artişti.

Citește în continuare

Lifestyle

Solistul Rammstein, Till Lindemann a fost reţinut în Rusia

Solistul Rammstein, Till Lindemann are din nou probleme cu autorităţile din Rusia, fiind reţinut alături de managerul său. Sputnik News, publicaţie deţinută de statul rus scrie că Lindemann trebuia să cânte la un festival în oraşul Tver pe 29 august şi a fost avertizat că acel concert încalcă regulile anti Covid-19. Ce s-a întâmplat aflaţi în articol.

Publicat

pe

Videoclip Lindemann Steh Auf
Videoclip Lindemann Steh Auf │ FOTO: Lindemann

Deutsche Welle scrie că solistul Rammstein, Till Lindemann a fost interogat de poliţia din Rusia, înainte de apariţia la un festival organizat în weekendul 28-29 august 2021. Festivalul trebuia să aibă loc pe 29 august în oraşul Tver, la 180 de kilometri nord-vest de Moscova şi a fost până la urma anulat la presiunea autorităţilor. Problema e că unele publicaţii scriu că Lindemann a fost arestat încă de vineri seara, în urma unei descinderi a poliţiei la hotelul său. Bild scrie pe de altă parte că artistul a primit doar o avertizare de la autorităţi.

Motivul pentru care solistul Rammstein a avut probleme cu legea e că respectivul festival încălca regulile legate de Covid-19. În Rusia sunt permise doar întâlnirile şi evenimentele cu 500 de participanţi maxim. Festivalul urma să atragă o mulţime de 6000 de persoane. Scrisoarea trimisă de primăria locală îi solicita lui Lindemann să cânte într-o arenă mai mică.

Interfax scrie că managerul lui Lindemann, Anar Reiband ar putea fi pus sub acuzare că a încălcat legile de imigraţie, pentru că a intrat în Rusia cu viză de turist, deşi era acolo pentru lucru. Lindemann avea în program o apariţie şi la un concert în Piaţa Rosie din Moscova pe 4-5 septembrie 2021 la Spasskaya Tower International Military Music Festival. Nu e clar dacă se va mai ţine.

Acelaşi Till a avut probleme la început de august 2021, când un muzeu din Rusia a ameninţat că îl dă în judecată pentru că a creat un NFT folosind imagini din muzeu. Primul NFT al solistului trebuia să includă imagini de la State Hermitage Museum din Sankt Petersburg. Acestea au fost integrate în videoclipul "Beloved Town" al lui Lindemann. Problema e că şi muzeul a început să emită NFT-uri ale operelor sale de artă celebre, deci de aici a apărut conflictul.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< oct. 2021 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31