Urmărește-ne în Social Media

Lindemann - Ich weiss es nicht

Cel mai la modă lucru pe care îl poţi face ca artist acum este să laşi inteligenţa artificială să preia controlul asupra creaţiei tale. Fix asta a făcut Lindemann, proiectul secundar al solistului Rammstein, odată cu lansarea videoclipului "Ich weiss es nicht". Urmăreşte videoclipul infuzat cu AI în articol.

Cine ascultă cu atenţie atât "Ich weiss es nicht", cât şi precedentul single "Steh Auf" o să audă o bună parte din sound-ul Rammstein, care a dispărut pe albumul trupei din acest an. Acel LP, considerat de mulţi şi ultimul al grupului german a inclus multe experimente muzicale şi track-uri jucăuşe, dar a fost lipsit de "greutatea" materialelor discografice de la început de mileniu.

Solistul Rammstein, Till Lindemann rămâne totuşi ocupat cu acest proiect numit Lindemann, care se pregăteşte să lanseze al doilea album. În grup se află Peter Tagtgren, artist multi talentat, care ştie să cânte la numeroase instrumente şi face parte din trupele Pain şi Hyprocrisy. Viitorul album al acestui duo de foc se numeşte "F & M", include 11 piese (plus încă două bonus) şi va sosi pe 22 noiembrie.

Primul LP Lindemann a debutat în 2015, numit "Skills In Pills". "Ich weiss es nicht" a debutat atât ca variantă standard de single, cât şi ca un remix realizat de Ministry, pentru cine vrea ceva mai electronic. Cât despre noul videoclip, acesta a fost generat prin GAN (Generative Adversarial Networks). Acestea sunt arhitecturi AI, capabile să genereze imagini.

AI-ul a fost pus să analizeze mii de fotografii, învăţând din ele într-un mod similar cu oamenii şi descoperind modele pe care le au în comun pozele. În clip apar inclusiv chipurile artiştilor, dar şi o sumedenie de feţe umane, care se tot metamorfozează, la diferite vârste, sexe şi ipostaze. Cu AI-ul lăsat de capul său, rezultatele sunt uneori abstracte, alteori fascinante sau înspăimântătoare.

Viitorul album are un concept tipic german, pornind de la ideea basmului Fraţilor Grimm, "Hansel & Gretel". Abordează subiecte ca frică, speranţă, sărăcie, canibalism şi moarte. "F&M" va sosi în 4 versiuni, inclusiv o ediţie specială Deluxe hardcover, un vinil negru de 180 de grame, release-uri digitale şi un CD. Till Lindemann îşi continuă turneul cu Rammstein pentru a promova albumul cu numărul 7, lansat în luna mai a acestui an.

PUBLICITATE
Comentarii