Urmărește-ne în Social Media

Lindemann - Frau & Mann

Lindemann, trupa solistului Rammstein, Till Lindemann a lansat un nou videoclip, pentru piesa "Frau & Mann". Este un vizual la fel de bizar ca şi celelalte de până acum şi a sosit odată cu noul album al formaţiei. Vă invităm să urmăriţi noul clip cu valenţe de scurt metraj în articol.

Când "Frau & Mann" începe cu "ay, ay, ay" ne amintim imediat de singura piesă Rammstein în limba spaniolă, "Te Quiero Puta!". Acest nou track este totuşi unul Lindemann şi parcă mai jucăuş şi simplu faţă de precedentele single-uri. Videoclipul e departe de a fi simplu totuşi şi are o acţiune desfăşurată pe două planuri. Pe de o parte îl avem pe Till pe Pământ, hărţuind o muncitoare la fabrica pe care o conduce.

Apoi îl avem pe Peter Tagtgren, cealaltă jumătate a trupei Lindemann pe o staţie spaţială alături de actorul Peter Stormare. Pe Stormare l-am mai văzut într-un videoclip al acestui grup, "Steh Auf", evocând imaginea unui războinic medieval, cam cum apărea şi în noul serial "American Gods". De această dată avem o situaţie stânjenitoare, cu domnişoara care a avut parte de un scandal Metoo punând presiune pe musafirul incomod de la cina astronautului revenit pe Terra.

Un moment special pentru fanii Rammstein e cel în care Till apare cu capul spart şi un plasture în forma logo-ului trupei peste rană. Povestea pare a se învârti şi în jurul unor relaţii gay între astronauţi, dar şi între Till şi Peter, sau cel puţin aşa indică modul în care privesc fotografiile personajului central. Noul videoclip este regizat de Sergey Minadze, iar personajul feminin blond este Svetlana Loboda, muziciană şi compozitoare ucrainiană.

Trupa Lindemann se află de abia la al doilea album, "F&M", lansat pe 22 noiembrie. A fost anticipat de single-urile "Knebel", "Ich Weiss Es Nicht" şi "Steh Auf". Faţă de primul LP, "Skills In Pills" din 2015, pe care Till a cântat în engleză, acum revine la germană şi la un sunet mai heavy. Peter Tagtgren de la trupele Hyprocrisy şi Pain este geniul creativ din spatele instrumentaţiei, iar Till contribuie cu vocea, versurile şi conceptele de piese.

Grupul va pleca în turneu pentru promovarea noului material în februarie. Artistul vine după un an ocupat, plin de concerte Rammstein, menite pentru a promova discul "Rammstein", sosit la 10 ani de la ultimul release.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Solistul şi chitaristul Rammstein lansează coverul "Always on My Mind"

Nu doar solistul Till Lindemann de la Rammstein are proiecte secundare, ci şi chitaristul trupei, care se află la cârmă unei trupe numite Emigrate. Grupul pregăteşte un nou LP, care va sosi pe 5 noiembrie şi în avanpremiera sa ne oferă single-ul "Always On My Mind". Pe el se aud atât Richard Kruspe, chitarist Rammstein, cât şi solstul Till.

Publicat

pe

Coperta album Emigrate The Persistence of Memory
Coperta album Emigrate The Persistence of Memory │ FOTO: Emigrate

"Always On My Mind" este la bază piesa lui Willie Nelson, o melodie americană hit şi una dintre cele mai apreciate balade din lume. Acest single se regăseşte pe albumul cel nou Emigrate, "The Persistence of Memory", numit astfel după o pictură a lui Salvador Dali. Emigrate, proiectul chitaristului Rammstein Richard Kruspe a ajuns deja la 3 albume de studio, după primul, cel din 2007, care purta chiar numele formaţiei şi al doileam "Silent So Long", sosit în 2014, plus "A Million Degrees" din 2018.

În noiembrie 2021 soseşte albumul cu numărul 4, care include 9 piese. De-a lungul anilor Emigrate a colaborat cu Jonathan Davis, solistul Korn, cu Lemmy şi Peaches. Richard Kruspe s-a dedicat acestui proiect muzical pentru a putea colabora cu multiple nume şi a explora şi alte segmente muzicale faţă de Rammstein. A declarat că prin Emigrate se exprimă mai bine drept compozitor şi solist, fără deadline-uri şi restricţii.

Rammstein a lansat albumul cu numărul 7 în mai 2019 prin UME şi Spinefarm în Europa şi Caroline Records în SUA. În ultimul an nu a mai putut promova acel material din cauza pandemiei, dar în 2022 îşi va aduce show-urile pirotehnice în America de Nord. În 2021 solistul Till Lindemann a avut probleme cu legea în Rusia, asta după ce lansase o piesă în limba rusă dedicată Moscovei.

Tot în 2021 Rammstein a colaborat cu Balenciaga pentru o colecţie de haine. În plus, trupa a profitat de pandemie pentru a înregistra un nou album în Franţa, lucru confirmat de la începutul anului de Flake, omul de la clape. Între timp Till Lindemann a dizolvat trupa Lindemann, compusă din el şi Peter Tagtgren, de la Hypocrisy şi cu care a rămas în relaţii rele, cei doi bârfindu-se în media în ultimele luni.

Lindemann a păstrat totuşi numele proiectului şi va colabora cu alţi artişti.

Citește în continuare

Lifestyle

Solistul Rammstein, Till Lindemann a fost reţinut în Rusia

Solistul Rammstein, Till Lindemann are din nou probleme cu autorităţile din Rusia, fiind reţinut alături de managerul său. Sputnik News, publicaţie deţinută de statul rus scrie că Lindemann trebuia să cânte la un festival în oraşul Tver pe 29 august şi a fost avertizat că acel concert încalcă regulile anti Covid-19. Ce s-a întâmplat aflaţi în articol.

Publicat

pe

Videoclip Lindemann Steh Auf
Videoclip Lindemann Steh Auf │ FOTO: Lindemann

Deutsche Welle scrie că solistul Rammstein, Till Lindemann a fost interogat de poliţia din Rusia, înainte de apariţia la un festival organizat în weekendul 28-29 august 2021. Festivalul trebuia să aibă loc pe 29 august în oraşul Tver, la 180 de kilometri nord-vest de Moscova şi a fost până la urma anulat la presiunea autorităţilor. Problema e că unele publicaţii scriu că Lindemann a fost arestat încă de vineri seara, în urma unei descinderi a poliţiei la hotelul său. Bild scrie pe de altă parte că artistul a primit doar o avertizare de la autorităţi.

Motivul pentru care solistul Rammstein a avut probleme cu legea e că respectivul festival încălca regulile legate de Covid-19. În Rusia sunt permise doar întâlnirile şi evenimentele cu 500 de participanţi maxim. Festivalul urma să atragă o mulţime de 6000 de persoane. Scrisoarea trimisă de primăria locală îi solicita lui Lindemann să cânte într-o arenă mai mică.

Interfax scrie că managerul lui Lindemann, Anar Reiband ar putea fi pus sub acuzare că a încălcat legile de imigraţie, pentru că a intrat în Rusia cu viză de turist, deşi era acolo pentru lucru. Lindemann avea în program o apariţie şi la un concert în Piaţa Rosie din Moscova pe 4-5 septembrie 2021 la Spasskaya Tower International Military Music Festival. Nu e clar dacă se va mai ţine.

Acelaşi Till a avut probleme la început de august 2021, când un muzeu din Rusia a ameninţat că îl dă în judecată pentru că a creat un NFT folosind imagini din muzeu. Primul NFT al solistului trebuia să includă imagini de la State Hermitage Museum din Sankt Petersburg. Acestea au fost integrate în videoclipul "Beloved Town" al lui Lindemann. Problema e că şi muzeul a început să emită NFT-uri ale operelor sale de artă celebre, deci de aici a apărut conflictul.

Citește în continuare

Muzică nouă

Solistul Rammstein, Till Lindemann a lansat o baladă în limba rusă - AUDIO

În vreme ce toată planeta are ochii aţintiţi spre Rusia şi mişcările sale militare, solistul Rammstein, Till Lindemann a ales fix acest moment pentru a lansa o piesă... în limba rusă. Este o baladă la pian, are doar 2 minute şi 32 de secunde, iar Till pare să aibă o pronunţie bunicică în rusă. Single-ul se ascultă în articol.

Publicat

pe

Coperta single TillLindemann Favorite City
Coperta single TillLindemann Favorite City │ FOTO: Lindemann

Till Lindemann şi-a extins spectrul de activitate muzicală în ultimii ani. Pe de o parte este liderul Rammstein, care a scos un album nou în 2019, după un deceniu de pauză. Apoi a apărut pe o piesă hip-hop a unui artist german şi a alcătuit şi o formaţie numită Lindemann, alături de Peter Tägtgren de la Hypocrisy, pe care a dizolvat-o apoi după 2 albume. În noiembrie 2020 duo-ul a anunţat că nu va mai compune muzică în această formulă. Pentru a pecetlui dizolvarea sa, trupa a postat un film-concert al show-ului legendar din Moscova din 2020.

Till pare să aibă o dragoste profundă pentru Moscova, Rusia şi aparent şi limba rusă. Artistul a promis că va mai înregistra pe viitor sub numele Lindemann, dar cu un alt lineup de muzicieni. Acesta ar fi primul său release în această formulă.

Numele piesei ar fi "Beloved Town"/"Oraşul preferat", iar single-ul este unul scurt şi la obiect, pian şi vocea lui Till unduindu-se fără a epata prea mult. Şi Rammstein a abordat pasiunea pentru Rusia pe piesa "Moskau", colaborare cu fetele de la Tatu, cu mai bine de 10 ani în urmă. Versurile noii piese sunt preluate de la poeţii sovietici Yevgeniy Dolmatovsky şi Nikita Bogoslovsky, care nu mai sunt în viaţă. E bizar să vedem cum fix atunci când Rusia ar fi în prag de război, Till vine cu o piesă în limba rusă. Niciodată străin de controversă, artistul are la activ videoclipuri cu fetiş religios filmate în România, jucării sexuale cu mulaje ale membrilor formaţiei Rammstein şi un clip XXX pentru albumul din 2009 ca exhibări artistice.

Rammstein a mai fost subiect de ştiri în ultima vreme din 2 cauze: pe de o parte a lansat o colecţie de haine, genţi, şepci alături de Balenciaga şi apoi şi-a amânat turneul european pentru anul 2022. Cel nord-american e încă în cărţi pentru desfăşurarea în 2021, pe final de an.

Între timp omul de la clape, Flake a confirmat că Rammstein a înregistrat un album nou în perioada pandemiei în legendarul studio La Fabrique din sudul Franţei.

Citește în continuare