Urmărește-ne în Social Media

Lindemann - Frau & Mann

Lindemann, trupa solistului Rammstein, Till Lindemann a lansat un nou videoclip, pentru piesa "Frau & Mann". Este un vizual la fel de bizar ca şi celelalte de până acum şi a sosit odată cu noul album al formaţiei. Vă invităm să urmăriţi noul clip cu valenţe de scurt metraj în articol.

Când "Frau & Mann" începe cu "ay, ay, ay" ne amintim imediat de singura piesă Rammstein în limba spaniolă, "Te Quiero Puta!". Acest nou track este totuşi unul Lindemann şi parcă mai jucăuş şi simplu faţă de precedentele single-uri. Videoclipul e departe de a fi simplu totuşi şi are o acţiune desfăşurată pe două planuri. Pe de o parte îl avem pe Till pe Pământ, hărţuind o muncitoare la fabrica pe care o conduce.

Apoi îl avem pe Peter Tagtgren, cealaltă jumătate a trupei Lindemann pe o staţie spaţială alături de actorul Peter Stormare. Pe Stormare l-am mai văzut într-un videoclip al acestui grup, "Steh Auf", evocând imaginea unui războinic medieval, cam cum apărea şi în noul serial "American Gods". De această dată avem o situaţie stânjenitoare, cu domnişoara care a avut parte de un scandal Metoo punând presiune pe musafirul incomod de la cina astronautului revenit pe Terra.

Un moment special pentru fanii Rammstein e cel în care Till apare cu capul spart şi un plasture în forma logo-ului trupei peste rană. Povestea pare a se învârti şi în jurul unor relaţii gay între astronauţi, dar şi între Till şi Peter, sau cel puţin aşa indică modul în care privesc fotografiile personajului central. Noul videoclip este regizat de Sergey Minadze, iar personajul feminin blond este Svetlana Loboda, muziciană şi compozitoare ucrainiană.

Trupa Lindemann se află de abia la al doilea album, "F&M", lansat pe 22 noiembrie. A fost anticipat de single-urile "Knebel", "Ich Weiss Es Nicht" şi "Steh Auf". Faţă de primul LP, "Skills In Pills" din 2015, pe care Till a cântat în engleză, acum revine la germană şi la un sunet mai heavy. Peter Tagtgren de la trupele Hyprocrisy şi Pain este geniul creativ din spatele instrumentaţiei, iar Till contribuie cu vocea, versurile şi conceptele de piese.

Grupul va pleca în turneu pentru promovarea noului material în februarie. Artistul vine după un an ocupat, plin de concerte Rammstein, menite pentru a promova discul "Rammstein", sosit la 10 ani de la ultimul release.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Solistul Rammstein, Till Lindemann a lansat o baladă în limba rusă - AUDIO

În vreme ce toată planeta are ochii aţintiţi spre Rusia şi mişcările sale militare, solistul Rammstein, Till Lindemann a ales fix acest moment pentru a lansa o piesă... în limba rusă. Este o baladă la pian, are doar 2 minute şi 32 de secunde, iar Till pare să aibă o pronunţie bunicică în rusă. Single-ul se ascultă în articol.

Publicat

pe

Coperta single TillLindemann Favorite City
Coperta single TillLindemann Favorite City │ FOTO: Lindemann

Till Lindemann şi-a extins spectrul de activitate muzicală în ultimii ani. Pe de o parte este liderul Rammstein, care a scos un album nou în 2019, după un deceniu de pauză. Apoi a apărut pe o piesă hip-hop a unui artist german şi a alcătuit şi o formaţie numită Lindemann, alături de Peter Tägtgren de la Hypocrisy, pe care a dizolvat-o apoi după 2 albume. În noiembrie 2020 duo-ul a anunţat că nu va mai compune muzică în această formulă. Pentru a pecetlui dizolvarea sa, trupa a postat un film-concert al show-ului legendar din Moscova din 2020.

Till pare să aibă o dragoste profundă pentru Moscova, Rusia şi aparent şi limba rusă. Artistul a promis că va mai înregistra pe viitor sub numele Lindemann, dar cu un alt lineup de muzicieni. Acesta ar fi primul său release în această formulă.

Numele piesei ar fi "Beloved Town"/"Oraşul preferat", iar single-ul este unul scurt şi la obiect, pian şi vocea lui Till unduindu-se fără a epata prea mult. Şi Rammstein a abordat pasiunea pentru Rusia pe piesa "Moskau", colaborare cu fetele de la Tatu, cu mai bine de 10 ani în urmă. Versurile noii piese sunt preluate de la poeţii sovietici Yevgeniy Dolmatovsky şi Nikita Bogoslovsky, care nu mai sunt în viaţă. E bizar să vedem cum fix atunci când Rusia ar fi în prag de război, Till vine cu o piesă în limba rusă. Niciodată străin de controversă, artistul are la activ videoclipuri cu fetiş religios filmate în România, jucării sexuale cu mulaje ale membrilor formaţiei Rammstein şi un clip XXX pentru albumul din 2009 ca exhibări artistice.

Rammstein a mai fost subiect de ştiri în ultima vreme din 2 cauze: pe de o parte a lansat o colecţie de haine, genţi, şepci alături de Balenciaga şi apoi şi-a amânat turneul european pentru anul 2022. Cel nord-american e încă în cărţi pentru desfăşurarea în 2021, pe final de an.

Între timp omul de la clape, Flake a confirmat că Rammstein a înregistrat un album nou în perioada pandemiei în legendarul studio La Fabrique din sudul Franţei.

Citește în continuare