Urmărește-ne în Social Media

Lindemann - Frau & Mann

Lindemann, trupa solistului Rammstein, Till Lindemann a lansat un nou videoclip, pentru piesa "Frau & Mann". Este un vizual la fel de bizar ca şi celelalte de până acum şi a sosit odată cu noul album al formaţiei. Vă invităm să urmăriţi noul clip cu valenţe de scurt metraj în articol.

Când "Frau & Mann" începe cu "ay, ay, ay" ne amintim imediat de singura piesă Rammstein în limba spaniolă, "Te Quiero Puta!". Acest nou track este totuşi unul Lindemann şi parcă mai jucăuş şi simplu faţă de precedentele single-uri. Videoclipul e departe de a fi simplu totuşi şi are o acţiune desfăşurată pe două planuri. Pe de o parte îl avem pe Till pe Pământ, hărţuind o muncitoare la fabrica pe care o conduce.

Apoi îl avem pe Peter Tagtgren, cealaltă jumătate a trupei Lindemann pe o staţie spaţială alături de actorul Peter Stormare. Pe Stormare l-am mai văzut într-un videoclip al acestui grup, "Steh Auf", evocând imaginea unui războinic medieval, cam cum apărea şi în noul serial "American Gods". De această dată avem o situaţie stânjenitoare, cu domnişoara care a avut parte de un scandal Metoo punând presiune pe musafirul incomod de la cina astronautului revenit pe Terra.

Un moment special pentru fanii Rammstein e cel în care Till apare cu capul spart şi un plasture în forma logo-ului trupei peste rană. Povestea pare a se învârti şi în jurul unor relaţii gay între astronauţi, dar şi între Till şi Peter, sau cel puţin aşa indică modul în care privesc fotografiile personajului central. Noul videoclip este regizat de Sergey Minadze, iar personajul feminin blond este Svetlana Loboda, muziciană şi compozitoare ucrainiană.

Trupa Lindemann se află de abia la al doilea album, "F&M", lansat pe 22 noiembrie. A fost anticipat de single-urile "Knebel", "Ich Weiss Es Nicht" şi "Steh Auf". Faţă de primul LP, "Skills In Pills" din 2015, pe care Till a cântat în engleză, acum revine la germană şi la un sunet mai heavy. Peter Tagtgren de la trupele Hyprocrisy şi Pain este geniul creativ din spatele instrumentaţiei, iar Till contribuie cu vocea, versurile şi conceptele de piese.

Grupul va pleca în turneu pentru promovarea noului material în februarie. Artistul vine după un an ocupat, plin de concerte Rammstein, menite pentru a promova discul "Rammstein", sosit la 10 ani de la ultimul release.

Comentarii