Urmărește-ne în Social Media

Liam Gallagher - One Of Us

Liam Gallagher a lansat un nou single, "One of Us", care primeşte un videoclip regizat de nume mari. Clipul este o creaţie Steven Knight şi Anthony Byrne, cei care se află în spatele reputatului serial "Peaky Blinders". Urmăriţi întoarcerea lui Liam în trecut în clipul din articol.

"One of Us" marchează împlinirea a 10 ani de când Oasis s-a destrămat şi îl găseşte pe Liam reflectând la trecut şi la alegerile sale. Piesa combină elemente orchestrale cu un bas ritmat şi o voce plină de ecou, care va umple arenele de concerte. Liam Gallagher a colaborat cu fiul său, Gene pe această piesă. Pe Gene îl auzim cântând la bongo, iar de chitară se ocupă Nick Zinner de la trupa Yeah Yeah Yeahs.

Liam citează influenţe gospel pentru noul său track, dar şi pentru viitorul album. Single-ul cel nou este inclus pe LP-ul "Why Me, Why Not", care va sosi pe 20 septembrie prin Warner Records. Este al doilea album solo al muzicianului şi a fost realizat în colaborare cu Wyatt şi Greg Kurstin, aceiaşi producători pentru primul disc solo, "As You Were".

Oasis se destrăma în 2009, printr-o altercaţie între fraţii Noel şi Liam Gallagher la finalul unui concert. Aceasta a dus la finalul proiectului muzical. Trupa a fost cândva poreclită "Noul Beatles", dar ego-urile celor doi artişti au făcut imposibilă continuarea sa. "One Of Us" reflectă la acele momente, la conceptul de familie, prietenie şi apartenenţă, conform lui Liam Gallagher.

Versurile fac aluzie şi la piesa Oasis "Live Forever", preferata lui Liam. Între timp fostul solist Oasis pregăteşte şi un documentar, "AS IT WAS", care va fi lansat simultan cu noul album, luna viitoare. Liam se pregăteşte să cânte în deschiderea celor de la The Who în San Franciso în această toamnă, dar nu înainte de a realiza un turneu european. Acesta îl va aduce pe muzician şi în România, unde va cânta la Fall In Love Festival, pe 1 septembrie.

Festivalul are loc la Palatul Mogoşoaia între 31 august şi 1 septembrie şi îi are în lineup pe Kaiser Chiefs, Underworld, Şuie Paparude, The Mono Jacks şi un DJ Set Disclosure.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Noel Gallagher prezintă prima piesă nouă din 2022, ironizată instant de fratele său Liam

Dacă unii sperau să vadă trupa Oasis reunită în 2022, ei bine speranţele le-au fost năruite chiar din prima zi a anului. Pe 1 ianuarie 2022 Noel Gallagher a postat online un demo de piesă nouă a trupei sale, care a primit imediat un comentariu ironic de la fratele său Liam Gallagher pe Twitter. Melodia se numeşte "Trying to Find a World That’s Been and Gone: Part 1" şi se ascultă în articol.

Publicat

pe

Coperta single Noel Gallagher's High Flying Birds Trying to Find a World That's Been and Gone
Coperta single Noel Gallagher's High Flying Birds Trying to Find a World That's Been and Gone │ FOTO: Noel Gallagher

Deocamdată acest track este în faza demo şi va deveni un single de pe viitorul album al proiectului muzical Noel Gallagher's High Flying Birds. "Trying to Find a World That's Been and Gone: Part 1" este mai experimentală decât brit pop-ul şi brit rock-ul abordat de celălalt frate Gallagher. E şi o melodie ceva mai melancolică şi relaxată, cu un peisaj sonic amplu în spate, unul cinematografic aproape.

În buna tradiţie a disputei între fraţi, Liam Gallagher a comentat la postarea de pe Twitter cu această piesă numindu-şi fratele un "miliardar nefericit" şi recomandându-i să fie mai vesel. Între timp fostul solist Oasis va lansa al treilea album solo pe 27 mai 2021. LP-ul se va intitulat "C'mon You Know". Noel între timp se pregăteşte pentru a lansa al patrulea album alături de The High Flying Birds.

Noel a lansat un album "Greatest Hits" în 2021, dar ultimul său LP de studio cu piese noi a fost "Who Built the Moon" din 2017. Ce e drept a lansat 4 EP-uri de atunci. Fanii aşteaptă cu nerăbdare ceva nou şi se parcă discul este gata, fiind finalizată compoziţia şi demo-urile la mijloc de luna decembrie, iar acum Noel îl ascultă şi alege cele mai bune versiuni de melodii. Întregul proces de compoziţie şi creaţie va fi documentat cu un film, mai ales că tot procesul creativ s-a petrecut la legendarul studio Abbey Road. Pe fratele Gallagher mai cuminte îl vom vedea cântând live în cadrul galei comemorative pentru David Bowie, "A Bowie Celebration" pe 8 ianuarie 2022.

Liam Gallagher a lansat în 2020 single-ul "All You're Dreaming Of", cu un videoclip regizat de Anthony Byrne, omul din spatele seriei "Peaky Blinders". Muzicianul trebuia să cânte în România în 2019 la festivalul Fall In Love, dar şi-a anulat reprezentaţia în ultima clipă.

Citește în continuare