Cele mai așteptate concerte în România și recomandări2018: Cele mai importante concerte în România Dolores O'Riordan în deschiderea concrtului The Cranberries de la Romexpo, Bucuresti pe 11 octombrie 2012Dolores O’Riordan, solista The Cranberries, a murit la 46 de ani INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2018
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2018
INFO CONCERT:
David Garrett
INFO CONCERT:
Judas Priest - Firepower
Revoluția Prețurilor vine cu până la 60% reducere. E momentul să vânezi ofertele, mâine poate fi mai scump!

Videoclip oficial: LCD Soundsystem - Tonite

LCD Soundsystem ne teleportează fix în anii 80, printr-un videoclip care are filtrul ideal pentru aşa ceva, "Tonite". Piesa provine de pe noul album "American Dream" şi poate fi descrisă doar ca "old school".

În luna mai am ascultat primele două piesei ale trupei LCD Soundsystem după o lungă perioadă de pauză. "Call the Police" şi "American Dream" au primit şi reprezentaţii la emisiunea Saturday Night Live ulterior. "Tonite" este o odă adusă anilor 80, de la casetofoanele uriaşe, până la reflectoare, sample-urile auzite în fundal şi faimosul cowbell atât de ironizat de Will Ferrell.

Regia videoclipului îi aparţine lui Joel Kefali, care a inclus numai echipamente muzicale vechi de multe decenii şi figuri androgine care ar fi făcut senzaţie în perioada disco. James Murphy de la LCD Soundsystem se perindă printre muzicieni, recitând o poezie ritmată peste un sample de clape cu mult ecou şi flange. Trupa a lansat în această vară o experienţă specială VR, în care apărea şi acest single.

Albumul "American Dream" debutează pe 1 septembrie, iar noul single a fost inspirat de melodiile auzite de James Murphy la radio în taxiuri. Nu este disco pur, ci un disco-boogie, care nu se ia neapărat în serios. În "Tonite" simţim şi ceva influenţe acid house, iar trupa pare a nu resimţi perioada de pauză din ultimii ani. În septembrie debutează un turneu în Marea Britanie, cu opriri în Manchester, Glasgow şi Londra.

Forţa creativă a grupului, acelaşi Murphy a răspuns recent la criticile adresate artworkului prea minimalist al noului LP. A declarat că îl susţine, după cum susţine şi primele piese înregistrate din 2010 încoace.

Citește mai multe despre LCD Soundsystem
Videoclipuri cu LCD Soundsystem
Publicat de Alex Stănescu, redactor, pe .
CLOSE
CLOSE