Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Melodiile calificate în Selecția Națională pentru Eurovision 2019Eurovision 2019 România: Ascultă melodiile calificate în Selecția Națională - AUDIO Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Mihai Mărgineanu: Zarița Zanga mi-a schimbat de două ori viața INFO CONCERT:
Nikos Vertis
INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
Bon Jovi
INFO CONCERT:
Tom Jones

Videoclip oficial: LCD Soundsystem - Tonite

LCD Soundsystem ne teleportează fix în anii 80, printr-un videoclip care are filtrul ideal pentru aşa ceva, "Tonite". Piesa provine de pe noul album "American Dream" şi poate fi descrisă doar ca "old school".

În luna mai am ascultat primele două piesei ale trupei LCD Soundsystem după o lungă perioadă de pauză. "Call the Police" şi "American Dream" au primit şi reprezentaţii la emisiunea Saturday Night Live ulterior. "Tonite" este o odă adusă anilor 80, de la casetofoanele uriaşe, până la reflectoare, sample-urile auzite în fundal şi faimosul cowbell atât de ironizat de Will Ferrell.

Regia videoclipului îi aparţine lui Joel Kefali, care a inclus numai echipamente muzicale vechi de multe decenii şi figuri androgine care ar fi făcut senzaţie în perioada disco. James Murphy de la LCD Soundsystem se perindă printre muzicieni, recitând o poezie ritmată peste un sample de clape cu mult ecou şi flange. Trupa a lansat în această vară o experienţă specială VR, în care apărea şi acest single.

Albumul "American Dream" debutează pe 1 septembrie, iar noul single a fost inspirat de melodiile auzite de James Murphy la radio în taxiuri. Nu este disco pur, ci un disco-boogie, care nu se ia neapărat în serios. În "Tonite" simţim şi ceva influenţe acid house, iar trupa pare a nu resimţi perioada de pauză din ultimii ani. În septembrie debutează un turneu în Marea Britanie, cu opriri în Manchester, Glasgow şi Londra.

Forţa creativă a grupului, acelaşi Murphy a răspuns recent la criticile adresate artworkului prea minimalist al noului LP. A declarat că îl susţine, după cum susţine şi primele piese înregistrate din 2010 încoace.

Citește mai multe despre LCD Soundsystem
Videoclipuri cu LCD Soundsystem
Publicat de Alex Stănescu, redactor, pe .
CLOSE
CLOSE