Urmărește-ne în Social Media

Laura Mvula - Overcome ft. Nile Rodgers

Artista britanică de muzică soul Laura Mvula a colaborat cu veteranul Nile Rodgers pentru noul single ”Overcome”. Piesa este prezentată publicului împreună cu un videoclip cativant, regizat de Alex Southam, ce a mai lucrat și cu Mika, Chase & Status și Mumford & Sons.

După un album de debut promițător, nominalizat la un Mercury Prize în 2013, Laura Mvula revine 3 ani mai târziu cu un single înregistrat cu nimeni altul decât Nile Rodgers. Reajuns în atenția publicului odată cu hitul ”Get Lucky”, înregistrat cu Daft Punk, chitaristul și producătorul american a rămas conectat la industrie prin diverse colaborări, cu Disclosure, Sam Smith, Kylie Minogue și Duran Duran, printre alții.

Cea mai recentă colaborare a sa este cu Laura Mvula, pentru piesa ”Overcome”. Melodia a avut premiera în cadrul rubricii ”Hottest Record In The World”, la BBC Radio 1, recent fiind lansat și videoclipul, ce reușește cumva să accentueze pulsul piesei. În clip, artista prezintă împreună cu o echipă de dansatori o coregrafie cu influențe tribale, prin care se realizează vizual conexiunea dintre soul-ul ce stă la baza muzicii artistei și influențele disco, infiltrate cu tâlc de Nile Rodgers..

Născută în Birmingham, Londra, Laura Mvula a studiat pianul și vioara încă din școala primară. A început apoi să cânte în cvartetul Black Voices, alături de mătușa ei, continuându-și, apoi, drumul în muzică la Conservatorul din orașul natal. În perioada facultății a plecat în Italia în primul ei turneu, vocile colegelor sale din grupul Black Voices stimulându-i și mai mult pasiunea pentru muzică.

După ce a trimis demo-uri cu piese compuse de ea, RCA Records i-a oferit în mai 2012 primul ei contract, după care a urmat și primul single, ”She”. Albumul de debut, ”Sing to the Moon”, a fost lansat în 2013 și a inclus piesa ”Green Garden”, ce s-a auzit la radio și în România.

Muzica Laurei Mvula își are rădăcinile în soul-ul creat de Jill Scott, Erykah Badu și Lauryn Hill. Pentru armonia din vocea ei a fost comparată cu Nina Simone, iar pentru stilul său aparte, cu Bjork.

PUBLICITATE
Comentarii