Urmărește-ne în Social Media

Lacuna Coil - Tight Rope XX

Trupa italiană Lacuna Coil a lansat un videoclip nou pentru o versiune reeditată a piesei "Tight Rope". Noua variantă va apărea pe "Comalies XX", o versiune "deconstruită" a celui de-al treilea album al formației.

Albumul "Comalies" apărea în 2002, fiind materialul care plasa trupa Lacuna Coil în liga formațiilor care promit o carieră de lungă durată. Noua versiune, ce apare 20 de ani mai târziu, va oferi fanilor formației ocazia de a asculta piese devenite imnuri în variante adaptate la 2022.

"Acesta nu este un reboot sau un spin-off sau ceva de genul ăsta. Am vrut, pur și simplu, să oferim acestor piese un look adaptat la 2022", a declarat vocalista Cristina Scabbia.

"Comalies XX" va fi lansat pe 14 octombrie 2022, prin intermediul Century Media Records. Aniversarea celor 20 de ani de la apariția albumului original va fi marcată de un concert pe 15 octombrie în Milano.

Lacuna Coil este cea mai bine vândută trupa din catalogul Century Media Records, iar activitatea grupului a fost răsplătită cu numeroase premii precum "Best International Band" la Metal Hammer Awards 2016 sau "Best Album" pentru "Dark Adrenaline" la Female Metal Voices Fest Award 2012 - material ce a ajuns pe locul 15 în top Billboard 200 cu peste un milion de unități vândute. Grupul este format în prezent din Cristina Scabbia (voce), Andrea Ferro (voce), Marco “Maki” Coti-Zelati (bass) și Ryan Blake Folden (tobe).

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Lacuna Coil a lansat o nouă versiune a piesei "Swamped", alături de un videoclip

Lacuna Coil, poate cea mai respectată trupa heavy din Italia a lansat piesa "Swamped XX", un remake al piesei "Swamped", cu un sound nou şi un videoclip nou. Acesta din urmă este regizat de către Trilathera şi prefaţează un album numit "Comalies XX".

Publicat

pe

Coperta album Lacuna Coil Comalies XX
Coperta album Lacuna Coil Comalies XX │ FOTO: Lacuna Coil

Lacuna Coil a revenit în trecut la albumul sau de acum 20 de ani, "Comalies" şi l-a refăcut de la zero. Rezultatul este "Comalies XX", care va debuta pe 14 octombrie prin Century Media Records. Trupa italiană va sărbători cei 20 de ani de la debutul albumului interpretându-l integral în cadrul unui concert ţinut la Milano la Fabrique, pe 15 octombrie 2022. "Comalies" era lansat pe 29 octombrie 2002 şi era al treilea album din discografia formaţiei.

A inclus mega hitul "Heaven's a Lie", care a vândut 300.000 de unităţi doar în SUA. Piesa "Swamped" a făcut de asemenea senzaţie ca track descarcabil în jocul video "Rock Band" şi a apărut şi în jocul "Vampire: The Masquerade - Bloodlines" din 2004.

Iată cum arată tracklist-ul lui "Comalies XX":

CD 1:

01. Swamped XX
02. Heaven's A Lie XX
03. Daylight Dancer XX
04. Humane XX
05. Self Deception XX
06. Aeon XX
07. Tight Rope XX
08. The Ghost Woman And The Hunter XX
09. Unspoken XX
10. Entwined XX
11. The Prophet Said XX
12. Angel's Punishment XX
13. Comalies XX

CD 2:

01. Swamped
02. Heaven's A Lie
03. Daylight Dancer
04. Humane
05. Self Deception
06. Aeon
07. Tight Rope
08. The Ghost Woman And The Hunter
09. Unspoken
10. Entwined
11. The Prophet Said
12. Angel's Punishment
13. Comalies

Lacuna Coil a ţinut primul său concert cu public după 2 ani de pauză din cauza pandemiei pe 7 aprilie 2022, cântând în deschidere pentru Apocalyptica. Ultimul său album a fost "Black Anima", lansat în toamna lui 2019 şi care nu a mai primit un turneu de promovare potrivit din cauza pandemiei. Piesele de pe acel LP au fost totuşi interpretate live fără public la Alcatraz Club în Milano, într-un eveniment transmis live pe Internet.

Solista Lacuna Coil, Cristina Scabbia este considerată una dintre cele mai mare voci feminine din gothic metal şi din metal în general. Grupul are la activ o nominalizare MTV Europe Music Award în 2006, dar şi premii Metal Hammer. Trupa a fost fondată în 1995 de către solistul Andrea Ferro şi basistul Marco Coti Zelati. A trecut prin câteva nume până să devină Lacuna Coil, precum Sleep of Right şi Ethereal.

Citește în continuare