Urmărește-ne în Social Media

Lacuna Coil - Save Me (Official Live Video)

Lacuna Coil a lansat un nou videoclip pentru piesa "Save Me" de pe albumul grupului din 2019, "Black Anima". Trupa italiană transmite un mesaj de speranţă şi melancolie în aceste momente grele pentru ţara lor de baştină. Urmăreşte în articol videoclipul oficial care include filmări din concerte.

"Save Me" este un single de pe albumul "Black Anima", lansat de Lacuna Coil pe 11 octombrie 2019. Noul videoclip este regizat de către Isabella D'Alessandro şi prezintă secvenţe din turneul european al grupului de metalişti din Italia. Solistul grupului, Andrea Ferro a descris astfel mesajul piesei:

"Save Me" este despre faptul că facem cu toţii greşeli, avem lupte interne şi regretăm lucruri. Dar noi nu suntem acele greşeli şi ne luptăm. Avem puterea să dăm forma zilelor noastre. Momentul de a acţiona este acum!

"Black Anima" nu a fost neapărat un album concept, atunci când a început compoziţia sa. Solista Cristina Scabbia a declarat într-un interviu recent că LP-ul nu avea o idee centrală, ci o sumedenie de idei care meritau explorate. Basistul Marco Coti Zelati, care a şi produs albumul şi a fost compozitorul principal s-a luptat să îşi găsească inspiraţia. Momentul revelaţiei a venit atunci când trupa s-a reunit, aducând fotografiile preferate care să inspire grupul. Marco se inspiră în general de la jocuri şi filme, dorind să compună o coloană sonoră pentru imaginile pe care le vede.

Brainstorming-ul a invocat experienţe personale, dar a fost inspiraţională şi cartea "The Physics of Angels", pe care solistul Andrea Ferro a o citea la momentul înregistrării albumului. Acea carte era scrisă de un preot şi un om de ştiinţă, care analizau fizica îngerilor, fantomelor şi spiritelor pe parcursul istoriei umane. Astfel s-a ajuns la conceptul de "suflete negre" şi ulterior la "Black Anima". Idei au venit şi de la cărţile de Tarot, dar şi de la imaginea "vânătorilor de suflete", care au inspirat artwork-ul trupei, decorurile de pe scenă şi costumele artiştilor.

Lacuna Coil şi-a anulat recent turneul din Asia de Sud Est, din cauza epidemiei de coronavirus. Grupul a păstrat totuşi concertele din Europa, Marea Britanie şi America de Nord din acest an. Opririle europene încep de pe 17 aprilie cu un concert în Franţa, apoi Belgia şi Germania. Lacuna Coil lua naştere în 1994 şi a aniversat 25 de ani de carieră în 2019.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Lacuna Coil, Tiamat şi alţii vin la Maximum Rock Festival 2023

Maximum Rock Festival 2023 şi-a actualizat astăzi lineup-ul cu o serie de trupe şi artişti apreciate de publicul de la noi şi nu numai. Cele mai noi acte muzicale anunţate pentru eveniment sunt Lacuna Coil, Tiamat, Altar, Reverse the Moment şi Doomsday Astronaut.

Publicat

pe

Maximum Rock Festival 2023 poster
Maximum Rock Festival 2023 poster │ FOTO: Maximum Rock Festival

Maximum Rock Festival 2023 este o ediţie specială, care marchează împlinirea a 10 ani de existenţă pentru unul dintre cele mai iubite festivaluri rock de la noi. Aveam deja un lineup solid, care include Within Temptation, Kamelot şi Dirty Shirt. Italienii de la Lacuna Coil ne vor aduce armonii gothic metal, iar trupa a lansat recent piesa "Never Dawn" pentru un joc video, un board game. Grupul şi-a petrecut ultimele luni promovând "Comalies XX", o versiune deconstruită şi reinterpretată a senzaţionalului său album "Comalies" de la început de carieră.

Formaţia a sărbătorit 20 de ani de "Comalies" interpretând albumul în întregime în cadrul unui concert ţinut pe 15 octombrie 2022 la clubul Fabrique din Milano. "Comalies" apărea pe 29 octombrie 2002 şi includea marele hit "Heaven's a Lie". A vândut 300.000 de unităţi doar în SUA.

Tiamat va veni la Maximum Rock Festival cu un setlist Best Of, care va include melodii din cariera sa întinsă pe aproape 40 de ani. Activă din 1987, formaţia suedeză abordează genuri precum gothic metal, gothic rock, death metal şi symphonic black metal.

Altar urcă pe scenă într-o nouă formulă, cu un al doilea chitarist, Toni Dijmărescu. Avem şi suflu tânăr, trupa Reverse the Moment, care ne oferă o doză sănătoasă de metalcore, direct din Oradea. Ei au cântat şi anul trecut la festival. Doomsday Astronaut sunt câştigătorii marelui premiu la Posada Festival 2022 şi vor aduce fanilor acorduri prog metal.

Maximum Rock Festival se desfăşoară între 2 şi 3 iunie la Pensiunea Râşnov, la 17 kilometri de Braşov, la 4 kilometri de Râşnov şi 13 de Bran. Va fi o ediţie specială, cu două scene, 18 formaţii şi două zile de distracţie. Este inclusă şi o zonă de camping, cu toate utilităţile, lângă zona de festival. Există şi o zonă de baruri, food truck şi merch.

Citește în continuare

PROMO

Descoperă laptopul pentru creatori ASUS Zenbook Pro 14 OLED