Urmărește-ne în Social Media

Lacuna Coil - Save Me (Official Live Video)

Lacuna Coil a lansat un nou videoclip pentru piesa "Save Me" de pe albumul grupului din 2019, "Black Anima". Trupa italiană transmite un mesaj de speranţă şi melancolie în aceste momente grele pentru ţara lor de baştină. Urmăreşte în articol videoclipul oficial care include filmări din concerte.

"Save Me" este un single de pe albumul "Black Anima", lansat de Lacuna Coil pe 11 octombrie 2019. Noul videoclip este regizat de către Isabella D'Alessandro şi prezintă secvenţe din turneul european al grupului de metalişti din Italia. Solistul grupului, Andrea Ferro a descris astfel mesajul piesei:

"Save Me" este despre faptul că facem cu toţii greşeli, avem lupte interne şi regretăm lucruri. Dar noi nu suntem acele greşeli şi ne luptăm. Avem puterea să dăm forma zilelor noastre. Momentul de a acţiona este acum!

"Black Anima" nu a fost neapărat un album concept, atunci când a început compoziţia sa. Solista Cristina Scabbia a declarat într-un interviu recent că LP-ul nu avea o idee centrală, ci o sumedenie de idei care meritau explorate. Basistul Marco Coti Zelati, care a şi produs albumul şi a fost compozitorul principal s-a luptat să îşi găsească inspiraţia. Momentul revelaţiei a venit atunci când trupa s-a reunit, aducând fotografiile preferate care să inspire grupul. Marco se inspiră în general de la jocuri şi filme, dorind să compună o coloană sonoră pentru imaginile pe care le vede.

Brainstorming-ul a invocat experienţe personale, dar a fost inspiraţională şi cartea "The Physics of Angels", pe care solistul Andrea Ferro a o citea la momentul înregistrării albumului. Acea carte era scrisă de un preot şi un om de ştiinţă, care analizau fizica îngerilor, fantomelor şi spiritelor pe parcursul istoriei umane. Astfel s-a ajuns la conceptul de "suflete negre" şi ulterior la "Black Anima". Idei au venit şi de la cărţile de Tarot, dar şi de la imaginea "vânătorilor de suflete", care au inspirat artwork-ul trupei, decorurile de pe scenă şi costumele artiştilor.

Lacuna Coil şi-a anulat recent turneul din Asia de Sud Est, din cauza epidemiei de coronavirus. Grupul a păstrat totuşi concertele din Europa, Marea Britanie şi America de Nord din acest an. Opririle europene încep de pe 17 aprilie cu un concert în Franţa, apoi Belgia şi Germania. Lacuna Coil lua naştere în 1994 şi a aniversat 25 de ani de carieră în 2019.

Comentarii

Concerte & turnee

Pendulum vine în România! Val nou de artişti anunţat pentru Rockstadt Extreme Fest 2024

Crăciunul vine cu surprize plăcute, iar cea de azi e una pentru fanii drum n' bass. Cea mai celebră trupă DNB din lume, Pendulum vine în România şi o va face chiar la Rockstadt Extreme Fest 2024. Tocmai a fost anunţat un val nou de artişti, pe care îl găsiţi detaliat mai jos.

Publicat

pe

Poster Rockstadt Extreme Fest 2024
Poster Rockstadt Extreme Fest 2024 │ FOTO: Rockstadt

Cap de afiş printre noile anunţuri este cu siguranţă Pendulum, trupa australiană de drum n' bass care făcea senzaţie la început de mileniu. Cu toţii am auzit hiturile "Tarantula", "Sugar", colaborarea cu In Flames pe "Self vs Self", dar şi remixul la "Voodoo People" de la Prodigy. În ultimul an artiştii de la antipozi au lansat piesa "Colorfast", dar şi colaborarea cu Bullet For My Valentine "Halo".

Asta după ce în 2020 şi 2021 ne oferiseră piesele "Come Alive" şi "Nothing for Free", plus "Driver", după un deceniu de pauză. Povestea Pendulum părea încheiată prin 2013, dar o parte din membrii săi a făcut muzica sub numele de Knife Party, cu piese auzite inclusiv în serialul "Breaking Bad". Pendulum îşi începea activitatea în 2002 şi a lansat albumele "Hold Your Color", "In Silico" şi "Immersion".

Iată şi celelalte trupe proaspăt anunţate pentru Rockstadt Extreme Fest 2024:

  • Hatebreed
  • Testament
  • Eluveitie
  • Lacuna Coil
  • The Exploited
  • Terror
  • 1000mods
  • Cynic
  • Left to Die

Rockstadt Extreme Fest 2024 se desfăşoară la Cetatea Râşnov, între 31 iulie 2024 şi 4 august 2024. Headlinerii au fost anunţaţi şi includ nume mari, precum Kreator, Amon Amarth, Opeth, Dimmu Borgir, dar şi Paradise Lost. Pasionaţii de death metal vor jubila, ascultând alde Insomnium şi evident Dark Tranquility, care duc torţa mai departe pentru In Flames şi Suidakra.

Mi se pare totuşi că avem parte de mai puţin rock alternativ decât la ediţia din 2023, unde au strălucit pe scenă din Râşnov Sleep Token, Architects şi While She Sleeps. Astptam totuşi să se anunţe şi alte nume. Nu ar strica să vedem un Spiritbox în lineup pentru a face totul perfect.

Citește în continuare