Urmărește-ne în Social Media

Lacuna Coil - Save Me (Official Live Video)

Lacuna Coil a lansat un nou videoclip pentru piesa "Save Me" de pe albumul grupului din 2019, "Black Anima". Trupa italiană transmite un mesaj de speranţă şi melancolie în aceste momente grele pentru ţara lor de baştină. Urmăreşte în articol videoclipul oficial care include filmări din concerte.

"Save Me" este un single de pe albumul "Black Anima", lansat de Lacuna Coil pe 11 octombrie 2019. Noul videoclip este regizat de către Isabella D'Alessandro şi prezintă secvenţe din turneul european al grupului de metalişti din Italia. Solistul grupului, Andrea Ferro a descris astfel mesajul piesei:

"Save Me" este despre faptul că facem cu toţii greşeli, avem lupte interne şi regretăm lucruri. Dar noi nu suntem acele greşeli şi ne luptăm. Avem puterea să dăm forma zilelor noastre. Momentul de a acţiona este acum!

"Black Anima" nu a fost neapărat un album concept, atunci când a început compoziţia sa. Solista Cristina Scabbia a declarat într-un interviu recent că LP-ul nu avea o idee centrală, ci o sumedenie de idei care meritau explorate. Basistul Marco Coti Zelati, care a şi produs albumul şi a fost compozitorul principal s-a luptat să îşi găsească inspiraţia. Momentul revelaţiei a venit atunci când trupa s-a reunit, aducând fotografiile preferate care să inspire grupul. Marco se inspiră în general de la jocuri şi filme, dorind să compună o coloană sonoră pentru imaginile pe care le vede.

Brainstorming-ul a invocat experienţe personale, dar a fost inspiraţională şi cartea "The Physics of Angels", pe care solistul Andrea Ferro a o citea la momentul înregistrării albumului. Acea carte era scrisă de un preot şi un om de ştiinţă, care analizau fizica îngerilor, fantomelor şi spiritelor pe parcursul istoriei umane. Astfel s-a ajuns la conceptul de "suflete negre" şi ulterior la "Black Anima". Idei au venit şi de la cărţile de Tarot, dar şi de la imaginea "vânătorilor de suflete", care au inspirat artwork-ul trupei, decorurile de pe scenă şi costumele artiştilor.

Lacuna Coil şi-a anulat recent turneul din Asia de Sud Est, din cauza epidemiei de coronavirus. Grupul a păstrat totuşi concertele din Europa, Marea Britanie şi America de Nord din acest an. Opririle europene încep de pe 17 aprilie cu un concert în Franţa, apoi Belgia şi Germania. Lacuna Coil lua naştere în 1994 şi a aniversat 25 de ani de carieră în 2019.

PUBLICITATE
Comentarii

AGENDA DE CONCERTE

<< nov. 2021 >>
lmmjvsd
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5