Urmărește-ne în Social Media

The Kryptonite Sparks - Noapte în Nord

După ce a lansat cu fix o săptămână în urmă piesa "Noapte în Nord", trupa indie The Kryptonite Sparks prezintă videoclipul său. Este un veritabil scurt metraj naiv, cu o fetiţă ca protagonist, care intră în comuniune cu spiritul naturii şi cu... un ursuleţ.

Fetiţa din clipul "Noapte în Nord" organizează clasica "petrecere cu ceai", în care prind viaţă ursuleţul şi celelalte jucării ale sale. În mijlocul munţilor şi pădurii, un glob cu zăpadă artificială, două ceşti de ceai şi un urs de jucărie creează o imagine feerică. Totul este efemer, stând sub semnul acelei clepsidre cu praf verde.

După ce ceaiul este gata, micuţa dansează ca şi cum nimeni nu o vede, pentru a se metamorfoza într-o tânără cu părul bălai. Viitorul şi prezentul se întâlnesc în această pădure fermecată, unde şi Moş Martin a prins viaţă. Piesa "Noapte în Nord" are un sunet de folk vestic, cântat la foc de tabără, într-o tabără de pioneri americani.

Single-ul a fost înregistrat în studioul celor de la Viţa de Vie, iar de mixaj s-au ocupat Adrian Despot şi Sorin "Pupe" Tănase. Fanii The Kryptonite Sparks i-au putut vedea pe muzicieni pe scena Sălii Palatului alături de Loredana Groza pentru două seri consecutive, în cadrul concertelor de luna trecută. Am putut asculta o reinterpretare a celebrei piese "Bună seara, iubite", dar şi aportul KS pe alte hituri.

Secretul sound-ului din "Noapte în Nord" este slide guitar-ul, blues-ul şi o chitară Hora Reghin din 1979. Clipul său a fost filmat într-o pădure din Suedia, iar personajul principal este Inez, numită de artişti "doctor de urşi de pluş".

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

The Kryptonite Sparks a lansat "Entropica", un single nou de Crăciun - AUDIO

"Entropica" apare în continuarea seriei prin care The Kryptonite Sparks prezentă viziunea lor asupra cântecului de Crăciun. Noua melodie este disponibilă în articol, te invităm să o asculți.

Publicat

pe

The Kryptonite Sparks - Entropica
The Kryptonite Sparks - Entropica │ FOTO: captură YouTube

"După Noapte în Nord" și "Până Acasă la Ai Mei", "Entropica" vine cu sunete corale, orchestrale și descrie tot ce-i mai bun din perioada sărbătorilor de iarnă.

"Pentru noi e o perioadă importantă din an, una în care ne facem mereu timp să stăm alături de familie și să ne bucurăm de prezența celor dragi", au declarat The Kryptonite Sparks.

Ideea "Entropica" a venit prin 2020, membrii trupei au ținut multe din părți înregistrate chiar în demo-ul inițial. În completarea producției au venit inginerul de mix Ben Etter (Deerhunter) și Charlie Francis pe mastering. Melodia a fost înregistrată și produsă in-house, în The Kryptonite Sparks lil’ mansion, iar dacă ești super atent/ă poți să auzi pe fundal și pașii cățelului trupei, Nord.

The Kryptonite Sparks e un power-trio incandescent, o combinație eterogenă de rock, alternative, blues, funk și avant-prog. Cu prima suflare în 2010, TKS recreează aroma britanică a anilor '70, condimentată de groove; un melanj de modernism și simbolism extras din subcultura indie, cu aftertaste picant de avangardă.

AUDIO: The Kryptonite Sparks - Entropica

Citește în continuare