Urmărește-ne în Social Media

The Kryptonite Sparks - Noapte în Nord

După ce a lansat cu fix o săptămână în urmă piesa "Noapte în Nord", trupa indie The Kryptonite Sparks prezintă videoclipul său. Este un veritabil scurt metraj naiv, cu o fetiţă ca protagonist, care intră în comuniune cu spiritul naturii şi cu... un ursuleţ.

Fetiţa din clipul "Noapte în Nord" organizează clasica "petrecere cu ceai", în care prind viaţă ursuleţul şi celelalte jucării ale sale. În mijlocul munţilor şi pădurii, un glob cu zăpadă artificială, două ceşti de ceai şi un urs de jucărie creează o imagine feerică. Totul este efemer, stând sub semnul acelei clepsidre cu praf verde.

După ce ceaiul este gata, micuţa dansează ca şi cum nimeni nu o vede, pentru a se metamorfoza într-o tânără cu părul bălai. Viitorul şi prezentul se întâlnesc în această pădure fermecată, unde şi Moş Martin a prins viaţă. Piesa "Noapte în Nord" are un sunet de folk vestic, cântat la foc de tabără, într-o tabără de pioneri americani.

Single-ul a fost înregistrat în studioul celor de la Viţa de Vie, iar de mixaj s-au ocupat Adrian Despot şi Sorin "Pupe" Tănase. Fanii The Kryptonite Sparks i-au putut vedea pe muzicieni pe scena Sălii Palatului alături de Loredana Groza pentru două seri consecutive, în cadrul concertelor de luna trecută. Am putut asculta o reinterpretare a celebrei piese "Bună seara, iubite", dar şi aportul KS pe alte hituri.

Secretul sound-ului din "Noapte în Nord" este slide guitar-ul, blues-ul şi o chitară Hora Reghin din 1979. Clipul său a fost filmat într-o pădure din Suedia, iar personajul principal este Inez, numită de artişti "doctor de urşi de pluş".

Comentarii

Concerte & turnee

Kerala Dust este primul headliner internațional al festivalului DWMT la Conac 2024

Cea de-a doua ediție a festivalului DWMT la Conac promite un lineup bogat și o experiență culturală complexă. Organizatorii au anunțat primul val de artiști, printre ei numărându-se și trupa Kerala Dust. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Kerala Dust la DWMT la Conac 2024
Kerala Dust la DWMT la Conac 2024 │ FOTO: DWMT la Conac

În perioada 7-8 septembrie, Conacul Udriște Năsturel găzduiește cea de-a doua ediție a festivalului DWMT la Conac. Primele trupe anunțate, care vor urca pe main stage, sunt om la lună, HVNDS Lite, The Kryptonite Sparks, Delta Pe Obraz, Musspell, Simona Delegeanu, Paul Tihan & Andra Andriucă. În premieră pentru DWMT La Conac, primul headliner internațional al festivalului este Kerala Dust. Fondată în 2016 la Londra, dar stabilită acum în Berlin și Zurich, trupa e recunoscută pentru blend-ul inovator de blues, americana, beat-uri eclectice și elemente hipnotice.

Scena alternativă va redeveni și anul acesta un punct de atracție pentru music explorers, fiind un reper important pentru descoperirea de new & emerging acts.

Pe lângă premierele muzicale, cea de-a doua ediție DWMT a Conac va celebra și artele vizuale cu o expoziție în exclusivitate, extinsă pe întreaga suprafață a Conacului Udriște-Năsturel, atât în interior, cât și la exterior. Curatoriată de Medina Pop și intitulată "We Lived Good Lives", expoziția va oferi o experiență multi-disciplinară, adunând lucrări semnate de artiști români emergenți, alături de nume mature, care vor invita publicul la reflexie asupra rolului memoriei, ca proces și catalizator de manifestare a gratitudinii și de celebrare a simplului act de "a fi", aici, acum.

Promisiunea unui festival despre sinergia dintre arte și muzică nu ar fi completă fără o experiența culinară gourmet, concepută special de bucătari cunoscuți, pentru a întregi viziunea premium și rafinată a evenimentului.

Prețuri bilete DWMT la Conac 2024:

  • Biletele pentru evenimentul DWMT la Conac se găsesc online, la prețuri de 200 lei și 250 lei (earlybird). Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.
Citește în continuare