Urmărește-ne în Social Media

koRn - Hater

koRn dedică noul single "Hater" celor marginalizați, etichetați și agasați din cauza lipsei adeziunii la opiniile majorității. Videoclipul prezintă efectele grave ale acestui fenomen de excludere a minorităților, fiind prezentate de asemenea poveștile reale ale unor persoane reprezentative pentru această categorie.

Korn transmite publicului un mesaj important, de conțientizare a unor efecte dramatice în contextul adaptării în societate. Cei marginalizați primesc prin intermediul piesei "Hater" sprijinul formației și un sfat ce îi încurajează pe cei care și-au pierdut încrederea în sine să nu abandoneze lupta.

"Self harm or suicide is never the answer. Don't let the haters win." - Korn

În videoclipul regizat de David Yarovesky sunt prezentate exemple de cazuri în care diferite persoane au fost ridiculizate și aduse în pragul depresiei din cauza unor motive superficiale. Etichetările de orice natură pot conduce la izolare și în final la consecințe imposibil de remediat, ne spun membrii formației Korn prin clipul "Hater".

Korn face parte din valul nu-metal. Formația a lansat albumul de debut în 1994. De atunci au mai apărut Life Is Peachy (1996), Follow the Leader (1998), Issues (1999), Untouchables (2002), Take a Look in the Mirror (2003), See You on the Other Side (2005), Untitled album (2007), Korn III: Remember Who You Are (2010 și The Path of Totality (2011). La nivel internațional, Korn a vândut peste 50 de milioane de albume și are în palmares două premii Grammy și două MTV Video Music Awards.

Comentarii

Industria muzicala

Korn şi Adidas lansează o nouă colecţie de haine

Korn continuă să fie relevantă şi în lumea modei, nu doar a muzicii, lansând o nouă colecţie Adidas Originals. După decenii întregi de purtat treninguri Adidas, Jonathan Davis ne oferea în 2023 o ediţie specială de haine, una special creată pentru fanii trupei. Acum avem încă o colaborare.

Publicat

pe

Korn colectie Adidas 2024
Korn colectie Adidas 2024 │ FOTO: Korn

În 2023 am avut parte de două perechi de încălţăminte sport Adidas x Korn: Campus 00 şi Supermodified, plus 7 tricouri şi treninguri. Acum Korn şi Adidas vor lansa o nouă colecţie pe 15 mai 2024, disponibilă doar în anumite magazine. Vom avea parte de această dată de un trening decorat cu mici discuri lucioase, "sequin", de această dată pe verde.

Jonathan Davis purta aşa ceva pe mov la începutul anilor 2000 la concerte. Va mai sosit şi un tricou cu mânecă lungă Adidas Three Stripes, alături de 3 perechi de ciorapi şi o şapcă cu logo Korn şi cele 3 dungi clasice.

Evident apar şi perechi noi de încălţăminte, Campus 2, dar şi Supermodified. Primii au velur în zona de sus şi detalii ascunse legate de trupa Korn, în vreme ce Supermodified are accente verde aprins.

Korn este o formație americană de nu metal, formată în Bakersfield, California, în 1993. Membrii fondatori includ vocalul Jonathan Davis, chitariștii James "Munky" Shaffer și Brian "Head" Welch, basistul Reginald "Fieldy" Arvizu și bateristul David Silveria (care a părăsit formația în 2006 și a fost înlocuit temporar de alți bateriști până când Ray Luzier s-a alăturat formației în 2009 ca membru permanent).

Korn este recunoscut pentru influența sa mare în popularizarea genului nu metal la mijlocul anilor '90, cu un sunet care combină elemente de metal, hip hop și funk. Formația este cunoscută pentru abordarea inovatoare a muzicii și pentru stilul vocal unic al lui Jonathan Davis, care include atât elemente agresive cât și melodice. De-a lungul carierei, Korn a lansat numeroase albume care au avut un impact mare pe scena muzicii rock și metal. Ultimul album a fost "Requiem", lansat în 2022 şi ducând discografia la 14 titluri.

Korn va concerta în România în cadrul festivalului Artmania 2024 de la Sibiu. Pe scenă mai urcă şi Spiritbox.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Korn și Spiritbox vin la ARTmania Festival 2024; program pe zile

Korn, unul dintre numele cele mai influente ale scenei rock și metal internaționale, care a contribuit semnificativ la definirea și promovarea curentului nu metal și Spiritbox, una dintre noile senzații metal ale momentului, vor urca pe scena ARTmania Festival 2024.

Publicat

pe

Korn la ARTmania 2024
Korn la ARTmania 2024 │ FOTO: ARTmania Festival

Korn și Spiritbox se adaugă lineup-ului ediției cu numărul 17 care include o serie de nume sonore, ce vor fi prezente în Piața Mare din Sibiu, precum (A-Z): Borknagar (NO), Monuments (UK), Satyricon (NO), The Flower Kings (SE), Alpha Q (RO), Awake the Demons (RO) și TAINE (RO), noi nume urmând să fie anunțate în viitor.

Legendă a scenei metal internaționale, ce are la activ 14 albume de studio și un palmares impresionant de premii, Korn se va reîntâlni cu fanii din România, la festivalul ARTmania, pe 27 iulie, în cadrul unui show care promite să fie cu totul special!

Show-ul Korn din cadrul festivalului face parte din turneul european de promovare a celui mai recent album, "Requiem", trupa alegând ARTmania pentru concertul pe care îl vor susține la aproape zece ani de la ultima întâlnire cu publicul din România.

Apărută în 1993 în Bakersfield, California, prin unirea forțelor a trei membri ai fostei formații funk metal L.A.P.D., Korn a luat cu asalt lumea muzicală încă de la debut, surprinzând cu un sound cu totul inedit pentru acea vreme. Cu ajutorul producătorului Ross Robinson, trupa a pus bazele a ceea ce va fi ulterior cunoscut drept genul "nu-metal" odată cu influentul lor debut auto-intitulat din 1994 și cu continuarea sa de și mai mare succes - "Life is Peachy" (1996).

Însă, albumele "Follow the Leader" (1998, ce a debutat pe primul loc în Billboard 200, cu cel puțin 268.000 de exemplare vândute în prima săptămână de la lansare) și "Issues" (1999) au fost cele care au adus Korn în atenția publicului larg și au atras succesul comercial, cimentându-le locul de legende ale industriei muzicale aflate mereu în topul preferințelor fanilor din întreaga lume, cu o carieră de succes chiar și la aproape 30 de ani de la înființare.

Spiritbox (CA), tânăra senzație metal a zilelor noastre, va concerta la ARTmania pentru prima dată în România. Cu un nume inspirat de dispozitivul prin care se crede că se poate vorbi cu cei trecuți în cealaltă lume, Spiritbox este formația care a strâns 66 de milioane de stream-uri înainte de a-și lansa albumul de debut, crescând acest număr la 300 de milioane după lansarea primului LP, "Eternal Blue” (2017), material care a ajuns pe locul 1 în topurile rock și hard rock din SUA și Canada, urcând pe locul #13 pe Billboard 200.

Spiritbox și-a mai lansat două EP-uri bine primite de public și de industria muzicală, un mashup în colaborare cu artista rap Megan Thee Stallion și a obținut anul acesta (2024) prima nominalizare la Grammy la categoria "Best metal performance" pentru piesa "Jaded" - o performanță fără precedent până acum pentru o trupă metal aflată încă la începutul carierei.

La ARTmania, pe 27 iulie, pasionații de rock și metal vor avea ocazia de a se întâlni cu intensitatea feroce atent îmbinată cu pasaje melodice, cu splendoarea tehnică și cu emoțiile profunde generate de piesele marca Spiritbox!

Program pe zile ARTmania 2024

Vineri, 26 iulie

 • Satyricon
 • The Flower Kings
 • Alpha Q
 • 3 noi trupe vor fi anunțate în curând

Sâmbătă, 27 iulie

 • Korn
 • Spiritbox
 • Borknagar
 • Monuments
 • TAINE
 • Awake The Demons

Duminică, 28 iulie

Duminică, în cea de-a treia zi de festival, show-urile din festival se vor muta în curțile muzeelor din zona centrală a cetății sibiene, locuri mai intime și potrivite pentru spectacolele programate pentru ultima zi a ediției din acest an. Acesta este primul pas în reintroducerea scenelor pe care în trecut au concertat nume iconice precum: Peter Hammill, Deine Lakaien, 65days of static, Tides of Nebula sau Hauschka.

Mai multe detalii despre evenimentele speciale programate duminică și noi formații ce vor completa line-up-ul de pe Scena Mare vor fi anunțate în curând.

Abonamente ARTmania Festival 2024

Dat fiind succesul campaniilor de presale pentru ediția din acest an și ținând cont de capacitatea limitată a spațiilor de concert din această a treia zi (duminică, 28 iulie), mai pot fi achiziționate doar 150 de abonamente de 3 zile (vineri, 26 iulie - duminică, 28 iulie), urmând ca, după epuizarea acestora, să mai fie disponibile doar abonamente de 2 zile (vineri, 26 iulie și sâmbătă, 27 iulie), precum și bilete de o zi.

În prezent, mai sunt disponibile:

Abonamente

 • 150 de abonamente de 3 zile (pentru vineri, 26 iulie și sâmbătă, 27 iulie în Piața Mare și duminică, 28 iulie, în diverse locații din zona centrală a orașului Sibiu) la prețul de 450 lei/ buc. + taxe, disponibile în limita stocului;
 • 300 abonamente de 2 zile (pentru zilele de vineri, 26 iulie și sâmbătă, 27 iulie) la prețul de 450 lei/ buc. + taxe, disponibile în limita stocului;
 • 1.500 abonamente de 2 zile (pentru zilele de vineri, 26 iulie și sâmbătă, 27 iulie) la prețul de 550 lei/ buc. + taxe, disponibile în limita stocului; urmând ca la următorul anunț prețul acestora să fie de 650 lei/ buc. + taxe

Bilete pe zile

 • 333 Bilete individuale pentru „Day of Choice” (vineri, 26 iulie sau sâmbătă, 27 iulie) la prețul de 333 lei/ buc. + taxe, disponibile în limita stocului;
 • 500 Bilete individuale pentru ziua de vineri, 26 iulie 2024 la prețul de 350 lei/ buc. + taxe, disponibile în limita stocului;
 • 500 Bilete individuale pentru ziua de sâmbătă, 27 iulie 2024 la prețul de 350 lei/ buc. + taxe, disponibile în limita stocului;
Citește în continuare

Concerte & turnee

Korn concertează în Europa în 2024; Unde îi putem vedea?

Korn se alătură trupelor mari de metal care vin în Europa în 2024, pregătind un turneu care acoperă Europa Centrală şi de Est. Din păcate nu ajunge şi în România, dar ne consolăm cu gândul că vin la vecinii noştri.

Publicat

pe

Videoclip Korn Worst Is On Its Way
Videoclip Korn Worst Is On Its Way │ FOTO: Korn

Korn îşi promovează albumul din 2022, "Requiem" cu un scurt turneu european, care îi aduce pe Jonathan Davis and co inclusiv în Bulgaria. Artiştii au fost ultima dată în România în 2015, la Arenele Romane, sărbătorind două decenii de la albumul de debut şi interpretând piese de pe acel LP. Trupa americană rămâne foarte prolifică şi deşi a scos albume în 2019 şi 2022, deja pentru 2024 avem promisă muzică nouă.

Cel puţin aşa a declarat chitaristul Brian "Head" Welch într-un interviu recent. Brian s-a realăturat grupului cu un deceniu în urmă, la 8 ani după ce părăsit trupa pentru a se lupta cu adicţiile sale. 2024 e un an special, fiind şi cel care marchează 30 de ani de la apariţia albumului de debut Korn. Welch a revenit la Korn în 2013, după ce urcase pe scenă cu grupul la Carolina Rebellion, festival din Carolina de Nord.

Cheia pentru a scăpa de vicii a fost pentru Welch religia, iar basistul Reginald "Fieldy" Arvizu a avut la rândul său parte de o convertire religioasă în ultimii ani. Fieldy a avut propriile probleme cu substanţele în 2021, fiind înlocuit de basistul de la Suicidal Tendencis, Roberto "Ra" Diaz pe durata turneului de atunci.

"Requiem" este ultimul album Korn, lansat în februarie 2022 şi produs de Chris Collier şi Korn. A intrat în topul Billboard Hard Rock Albums pe locul 1 şi a vândut 23.000 de unităţi în prima săptămână. În 2023 am avut parte în sfârşit de colaborarea pe care Jonathan Davis o tot aştepta: cea cu Adidas, brand de modă al cărui mare fan este.

Şi acum iată şi datele promise ale concertelor Korn din Europa în 2024:

 • 22 iulie - Atena, Grecia - Ejekt Festival
 • 25 iulie - Plovdiv, Bulgaria - Hills Of Rock Festival
 • 29 iulie - Prater, Austria - Metastadt Open Air
 • 30 iulie - Katowice, Polonia - Spodek
 • 1 august - Berlin, Germania - Zitadelle Spandau
 • 14 august - Munchen, Germania - Zenith
 • 15-17 august - Sulingen, Germania - Reload Festival
 • 18 august - Charleville-Mezieres, Franta - Cabaret Vert
 • 19 august - Bonn, Germania - Kunst!rasen
Citește în continuare