Urmărește-ne în Social Media

Korn - Can You Hear Me

Korn prezintă latura negativă a izolării şi stalking-ului pe Internet în videoclipul noului single "Can You Hear Me". Piesa soseşte în plină pandemie de Covid-19, în care sute de milioane de oameni sunt prinşi în casă, iar unii suferă din cauza izolării. Latură întunecată a acestui fenomen apare în clip, pe care îl puteţi privi în articol.

Videoclipul "Can You Hear Me" este o creaţie a lui Elizabeth Mason, iar imaginile sunt intercalate cu secvenţe din concerte Korn. Povestea de bază implică o domnişoară urmărită de un stalker digital, care îi vede fiecare mişcare şi îi invadează intimitatea, atât fizic, cât şi online. Abundă cadrele cu toxicitatea comentariilor de pe Internet, cu trolli şi cu hate, dar şi cu un soi de "creier" care urmăreşte sute de ecrane pe care curge "viaţa" utilizatorilor web.

Efectele vizuale glitchy sunt prezente din plin şi amintesc de grafica colorată din jocurile "Watch Dogs" de la Ubisoft. Avem şi emoji-uri, comentarii generice de pe Internet, dar şi o sumedenie de imagini virale şi GIF-uri, care au curs pe ecranele din toată lumea. Sunt puţin surprins că nu apare şi ceva mai mare accent pe Fake News. Cei care privesc cu atenţie cadrul cu stalkerul vor recunoaşte un tribut pentru momentul când Neo îl vede pe Architect în "Matrix 2". Acest single Korn este extras de pe albumul "The Nothing", lansat în 2019. Vine după single-urile deja apreciate de public "You'll Never Find Me" şi "Cold".

Korn şi-a încheiat seria de concerte alături de Breaking Benjamin fix înaintea de izbucnirea pandemiei globale. Următoarele sale reprezentaţii sunt în luna mai şi sunt incerte, dar lineup-ul sună foarte bine. Korn ar trebui să urce pe scenă alături de System of a Down şi Faith No More. În vară formaţia lui Jonathan Davis pleacă în turneu alături de Faith No More, dacă lucrurile revin la normal.

Grupul american a concertat în România în 2015, la Arenele Romane, avându-i pe cei de la Coma în deschidere. Cu acea ocazie Jonathan Davis and co au cântat exclusiv piese de pe primul album şi au avut o chimie excelentă cu fanii. Solistul a început să cocheteze cu cariera solo în 2018, odată cu lansarea albumului "Black Labyrinth". A avut şi o carieră mai puţin mediatizată de DJ sub numele de J Devil.

PUBLICITATE
Comentarii