Urmărește-ne în Social Media

Kerry King - Toxic

Kerry King a lansat în mai 2024 al doilea single de pe primul său album solo. Piesa se numeşte "Toxic", iar albumul poartă numele de "From Hell I Rise". Evident sound-ul Slayer este aici, mai dur ca niciodată şi avem şi un videoclip pe măsură.

Videoclipul "Toxic" a fost regizat de către Jim Louvau şi partenerul său Tony Aguilera. Primul single de pe "From Hell I Rise" a fost "Residue", apreciat de fani şi pentru al său videoclip. Ei bine noul video a fost filmat la un studio din suburbia oraşului Phoenix şi ni-i prezintă pe colegii de trupă ai lui King. În cadrul proiectului său solo, Kerry King colaborează cu Mark Osegueda, solist Death Angel şi Phil Demmel la chitară (Machine Head şi Violence).

La bas se află Kyle Sanders, cunoscut pentru colaborarea cu Hellyeah, iar la tobe e chiar Paul Bostaph, fostul coleg de la Slayer (plus Testament şi Exodus).

Legat de tema noului single şi videoclip, solistul Louvau a spus următoarele:

Suntem într-un moment în care oboseala politică s-a instalat și a devenit o problemă pentru majoritatea oamenilor care trăiesc în țara noastră, indiferent de ce parte a monedei se află. Versurile și energia melodiei reflectă acest sentiment, așa că am vrut să creez ceva vizual care aproape să pară un trailer pentru ceea ce urmează să trăim. De asemenea, am dorit să abordez PTSD-ul pentru cei care au servit în armată și cum peisajul politic intensificat le afectează sănătatea mentală, care adesea trece neobservată.

În mai 2024 Kerry King şi trupa au avut primul concert live, complet sold out în Chicago. A fost descris ca "extrem de zgomotos şi întunecat". Acum urmează şi un turneu european pentru chitarist, care împlineşte 60 de ani pe 3 iunie. Cu puţin noroc îl vedem şi în România.

Kerry King, născut pe 3 iunie 1964 în Los Angeles, este un chitarist american renumit, co-fondator și chitarist principal al trupei de thrash metal Slayer. Înființată în 1981, Slayer, alături de Metallica, Megadeth și Anthrax, a definit genul thrash metal. King este cunoscut pentru tehnica sa de chitară rapidă și agresivă, contribuind la albume iconice precum "Reign în Blood" și "Seasons în the Abyss". Imaginea sa distinctivă, cu capul ras și tatuaje, l-a transformat într-o figură emblematică a metalului.

Pe lângă activitatea cu Slayer, a colaborat cu trupe precum Pantera și Rob Zombie. Deși Slayer și-a încheiat turneele în 2019, King a continuat travaliul muzical solo. În 2024 de altfel Slayer şi-a anunţat revenirea pe scenă.

Comentarii

Albume noi

Kerry King de la Slayer anunță albumul solo "From Hell I Rise"

Kerry King, legendarul chitarist Slayer duce mai departe torța trupei, odată cu anunțarea unui album solo intitulat "From Hell I Rise". Muzicialul a partajat deja în rețelele de socializare și un prim single, "Idle Hands".

Publicat

pe

Coperta single Kerry King Idle Hands
Coperta single Kerry King Idle Hands

Slayer și-a încheiat cariera cu un turneu global în 2019, care a adus trupa inclusiv în România, la Arenele Romane. Un moment definitoriu al acelui turneu a fost în noiembrie 2019, când la ultimul concert al formației, Kerry King și-a scos lanțurile de la curea, le-a ținut în aer și le-a aruncat pe podea. Acum a revenit cu un comunicat de presă, promițând că "I wasn't done!".

Pe 5 februarie 2024 muzicianul și-a anunțat LP-ul de debut, "From Hell I Rise", care va debuta pe 17 mai prin casa de discuri Reigning Phoenix Music. Este primul material al lui Kerry de la desființarea Slayer în 2019. Pe LP apare ark Osegueda de la Death Angel la voce, Phil Demmer, ex chitarist Machine Head (dar și chitarist Vio-Lence), basistul Hellyeah Kyle Sanders și fostul coleg de la Slayer, toboșarul Paul Bostaph.

Albumul a fost produs de Josh Wilbur, cunoscut pentru lucrul la materiale Korn, Lamb of God, Avenged Sevenfold și Bad Religion. Grosul discului a fost înregistrat la Henson Studios in Los Angeles.

Iată tracklist-ul acestui album:

1. Diablo
2. Where I Reign
3. Residue
4. Idle Hands
5. Trophies Of The Tyrant
6. Crucifixation
7. Tension
8. Everything I Hate About You
9. Toxic
10. Two Fists
11. Rage
12. Shrapnel
13. From Hell I Rise

King a spus următoarele despre proiect:

Chiar și cu un album gata, am în continuare atât de multe piese care trebuie finalizate. Asta știu eu să fac: numărul 1 fiind muzica și numărul 2 fiind metal. A fost o parte a vieții mele timp de 40 de ani și nu sunt nici pe departe gata.

King și-a numit materialul o "extensie" a albumelor Slayer. A spus și că 80% din ce vom auzi s-ar fi regăsit cu ușurință pe un album al legendari trupei. Grupul și-a început cariera în 1981 și a făcut parte din Big Four, cele 4 nume mari din thrash, alături de Metallica, Megadeth și Anthrax.

Citește în continuare