Urmărește-ne în Social Media

Keo feat. Alexandra Ungureanu - Cel mai frumos cadou

Odată cu sezonul sărbătorilor, Keo și Alexandra Ungureanu lansează videoclipul unei piese foarte apreciate de public, „Cel mai frumos cadou”.

Piesa lansată în 2010 s-a bucurat de o atenție deosebită din partea publicului, fiind foarte populară și la capitolul cover-urilor lansate de către fani, iar acest lucru a fost un indicator clar că o poveste vizuală va fi binevenită din partea artiștilor. Videoclipul îi prezintă pe cei doi artiști prinși în febra pregătirilor de Crăciun, vizibil emoționați și nerăbdători, așteptându-și persoanele dragi acasă.

„Povestea piesei "Cel mai frumos cadou" a început acum câțiva ani. Este o piesă de suflet, care revine în atenția publicului an de an, iar acum avem și un videoclip care să transmită mai departe emoțiile din versuri.”, declară Keo

„"Cel mai frumos cadou" a trecut cu siguranță proba timpului, fiind una dintre piesele preferate de români în această perioada a anului. Mă bucur că povestea a prins contur prin acest video realizat într-un decor idilic de Crăciun. Povestea este simplă, fiecare se poate regăsi în ea și cu siguranță alimentează dorul de persoana iubită, când ea lipsește, iar sărbătorile se apropie.”, continuă Alexandra. „E puțin obositoare goana după cadouri și cumpărături, și dorința cea mai mare e pentru liniște, acasă, lângă cei mai dragi sufletului. Cele mai frumoase cadouri rămân cele sufletești și cea mai de preț bucurie rămâne tot muzica.”

PUBLICITATE
Comentarii

Lifestyle

Alexandra Ungureanu navighează printre hituri şi dezamăgiri în podcastul "Aproximativ Discuţii" cu DJ Gojira

În episodul de pe 21 martie 2021 al podcastului "Aproximativ Discuţii" al lui DJ Gojira de la HappyFish invitatul special a fost Alexandra Ungureanu. Artista a vorbit despre hiturile sale, faptul că nu a reuşit în muzică cum şi-ar fi dorit, dar şi evoluţia sa spre influencer şi persoană publică.

Publicat

pe

Podcast Aproximativ Discutii Gojira HappyFish Alexandra Ungureanu
Podcast Aproximativ Discutii Gojira HappyFish Alexandra Ungureanu │ FOTO: HappyFish

Pe parcursul a mai bine de 2 ore, Alexandra Ungureanu a vorbit despre exprimarea prin haine, despre momentul de glorie de la "Bravo Ai Stil", dar şi despre peripeţiile de la "Asia Express". S-a intrat şi în subiecte sensibile, precum momentul când Alexandra nu îşi mai amintea versurile pe scenă cu Horia Brenciu, traumatizată fiind de moartea tatălui său care a avut loc cu câteva zile înainte.

S-a vorbit despre uriaşa problema a artiştilor de la noi, care deşi ajunseseră celebri încă se împrumutau pentru a supravieţui. Alexandra are de altfel o diplomă de contabil şi îşi imagina la începutul carierei că îşi va petrece săptămâna de lucru la corporaţie şi va cânta seara sau în weekend. DJ Gojira a pus punctul pe "i" cu întrebarea: este televiziunea locul în care artiştii se duc să moară?

O bună parte din a doua parte a podcastului s-a dus înspre un veritabil tribut pentru Annie Lennox, atât în perioada Eurythmics, dar şi solo. Cei doi au vorbit şi despre melodicitatea instrumentalelor, precum cel de la "Enjoy the Silence" de la Depeche Mode sau "All the Single Ladies" de la Beyonce, care funcţionează chiar şi fără voce. Alexandra şi-a exprimat dezamăgirea că a descoperit R.E.M. foarte târziu, cu câţiva ani în urmă, iar DJ Gojira a completat informaţia cu o anecdotă despre sinuciderea lui Kurt Cobain, prietenia cu Michael Stipe şi trupa pe care Cobain o plănuia cu Stipe.

Câteva namedrop-uri importante din podcast sunt Cheloo, cu citatul "am prea puţini bani pentru cât de cunoscut sunt", apoi Horia Brenciu, de care DJ Gojira nu e foarte convins ca inovator muzical şi Marius Moga, pentru perfecţionismul său. Am afla de la Alexandra că Moga îşi trimite "vocile" în anumite zone şi vibe-uri pentru a le punea în starea ideală pentru înregistrare.

S-a vorbit despre Suie Paparude, Junkyard, UNU' şi Crush, evident. Alte insight-uri, inclusiv despre succesul Alexandrei din Franţa aflaţi din podcast.

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Din "mijlocul furtunii" Eurovision România 2022, Alexandra Ungureanu dezvăluie ce artiști votați de ea nu au ajuns în finala Selecției Naționale

Ca la fiecare ediție, Selecția Națională pentru Eurovision încinge spiritele, show-ul semifinalei de sâmbătă lăsându-i pe mulți cu un gust amar. Ca membră a juriului care a participat la alegerea celor 10 finaliști ai Eurovision România 2022, Alexandra Ungureanu a simțit nevoia unei justificări. Artista a detaliat în cadrul unei postări ample ce însemnătate are pentru ea această competiție, dezvăluind că o parte dintre favoriții publicului au fost și favoriții ei.

Publicat

pe

Alexandra Ungureanu
Alexandra Ungureanu │ FOTO: Iuliana Popescu

Sâmbătă seară a avut loc primul show live din cadrul  Selecției Naționale pentru Eurovision 2022. Din cei 20 de participanți, doar 10 au mers mai departe în finală, decizia fiind luată exclusiv de către un juriu de specialiști. Mulți dintre fanii concursului au fost nemulțumiți de selecția juraților, exprimându-și dezaprobarea și chiar furia prin comentarii pe pagina de Facebook a Eurovision România, pe YouTube, dar și pe grupuri dedicate.

Din acest juriu aspru criticat au făcut parte Alexandra Ungureanu, Randi, Ozana Barabancea, Cristian Faur şi Adrian Romcescu. Randi a reacționat la mesajele fanilor Eurovision publicând câteva clipuri pe Story, iar Alexandra Ungureanu și-a expus punctul de vedere postând un mesaj amplu pe Facebook.

Alexandra Ungureanu: "Știam în ce mă bag, ce implică, știam ce fenomen uriaș este acest concurs, ce efervescență și controverse se creează în jurul lui"

"Ce emoții au fost, pentru mine, aseară. După trei participări în calitate de concurent, o prezență ca artist invitat în recital, pentru prima dată, ieri, jurat într-un show fenomen care pentru mine înseamnă mult. De ce? A fost rampa de lansare, când eram la început, și locul în care mulți dintre voi m-ați descoperit.

Chiar cea mai dragă și longevivă prietenie din viața mea s-a născut tot în jurul acestui proiect. Așa că, am spus un mare "da" invitației de a fi din nou parte din acest super show. Știam în ce mă bag, ce implică, știam ce fenomen uriaș este acest concurs, ce efervescență și controverse se creează în jurul lui. Câtă pasiune stârnește, la extreme, câte rânduri se scriu și ce miză uriașă e, până la urmă, pentru România prezența într-un asemenea context internațional. De asta am tratat din primul moment, cu maximă seriozitate, rolul care mi s-a oferit."

Alexandra Ungureanu: "Sunt foarte multe lucruri de lămurit și sper să se întâmple asta până în 5 martie"

Alexandra își continuă postarea explicând că selecția pe care ea a făcut-o a fost în cunoștință de cauză și că e important ca publicul să primească anumite lămuriri.

"Am ascultat de multe ori compozițiile înscrise, m-am documentat, am luat pulsul grupurilor de fani, pentru a înțelege cât mai bine vibe-ul selecției de anul acesta. Iată-ne, după semifinala de aseară, fix în mijlocul furtunii. Sunt foarte multe lucruri de lămurit și sper să se întâmple asta până în 5 martie, având o piesă care să reprezinte o țară cu șanse reale."

Favoriții Alexandrei Ungureanu care nu au ajuns în finala Eurovision România 2022

Fără a spune care a fost punctajul pe care ea l-a dat concurenților, Alexandra dezvăluie că finaliștii ei la Eurovision România 2022 ar fi fost alții decât cei aleși sâmbătă seară. Artista oferă chiar o listă a celor care s-au plasat în top 10 pentru ea, dar nu au trecut selecția. Printre ei se numără și doi dintre favoriții publicului, respectiv Aris și E-an-na.

"Vreau să felicit toți finaliștii și să le urez multă baftă în Marea Finală. Vreau să îi felicit și pe cei care nu au reușit calificarea. Unii dintre ei au fost și favoriții mei aseară, regăsindu-se în "my top 10". Și aici mă refer la Eugenia Nicolae, Aris, E-an-na, și Eliza G. Ce voci, ce prezențe. N-a fost să fie acum, dar mi-ar fi tare drag să cântăm împreună la un concert sau la "Duet cu Alexandra". Da, e o invitație oficială. Vă mulțumesc și vouă pentru toate mesajele primite, pentru criticile constructive. Fie ca cel mai bun, din cei rămași, să câștige", spune Alexandra în încheierea postării sale.

Când are loc finala Eurovision România 2022 și cum se va vota

Reprezentantul României la Eurovision 2022 va fi ales pe 5 martie, în cadrul unui show live, care va fi difuzat de TVR. Cele 10 piese finaliste vor primi voturi din partea juriului și a publicului telespectator.

  • Juriul de specialitate va acorda puncte de la 1 la 12, astfel: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 12. Fiecare punct se va acorda o singură dată câte unei piese. Procesul de jurizare se încheie cu un clasament.
  • Telespectatorii își vor putea vota favoriții prin SMS din momentul START VOT şi până la momentul STOP VOT. Telespectatorii vor putea vota de pe acelaşi număr de telefon pentru una sau pentru mai multe piese, dar numai o singură dată pentru fiecare piesă.
  • Fiecărei piese i se alocă un număr de puncte, astfel: numărul de sms-uri primit de piesa respectivă împărţit la cel mai mare număr de sms-uri primite de o piesă înmulţit cu 12 puncte. Din rezultat se păstrează întregul şi două zecimale.
  • Rezultatul final se adună cu numărul de puncte obţinute pentru aceaşi piesă de la juriu.
Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

TVR prezintă juriul Eurovision România 2022; Semifinala locală se apropie

România va participa la ediţia cu numărul 66 a Eurovision Song Contest în 2022, iar reprezentantul ţării noastre la competiţie va ales prin Selecţia Naţională. Aceasta va fi organizată de Televiziunea Română, iar noul manager de proiect este Iuliana Marciuc. Pe 10 decembrie am aflat care va fi componenţa juriului Eurovision România 2022.

Publicat

pe

Eurovision Song Contest 2022 juriu Romania
Eurovision Song Contest 2022 juriu Romania │ FOTO: TVR eurovision.tvr.ro

E vorba despre cinci interpreţi şi compozitori, care au o activitate bogată în industria muzicală, dar şi experienţa participării sau colaborării cu Eurovision România. În juriu se află Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur şi Adrian Romcescu. Formatul de jurizare video în prima etapă a semifinalei va fi similar cu cel de la faza internaţională a concursului.

Pe 23 decembrie 2021 juriul va anunţa semifinaliştii Eurovision România. În aceste zile compozitorii și artiștii continuă să își înscrie proiectele la adresa [email protected], sesiunea fiind deschisă până duminică, 19 decembrie, pentru că, pe 23 decembrie, juriul să anunțe piesele calificate în semifinala Selecției. Melodiile care trec de etapa preselecţiei intra în prima etapă a semifinalei, de unde juriul şi telespectatori vor selecta 20 de cântece pentru următoarea etapă a concursului.

Iuliana Marciuc, manager de proiect Eurovision România, a dezvăluit următoarele detalii:

În luna ianuarie vom organiza o sesiune de înregistrări într-unul dintre studiourile TVR, pentru semifinaliști. Fiecare jurat va analiza, individual, aceste materiale, care vor fi disponibile și pe canalele TVR, tv și online, întrucât, vă reamintesc, publicul va salva, votând pe pagina de Facebook oficială, cinci piese în următoarea etapă a competiției.

Semifinala şi finală Selecţiei Naţionale se vor desfăşura la începutul anului viitor, pe parcursul lunilor februarie și martie. Ultimul act al competiției va avea loc pe 5 martie, când vom afla și numele reprezentantului țării noastre în competiția internațională. Toate detaliile cu privire la înscriere şi organizarea concursului se află în Regulamentul Selecţiei Naţionale prezentat pe eurovision.tvr.ro.

Eurovision Song Contest 2022 se va desfăşura în Italia, la Torino, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai 2022. 41 de tari s-au înscris la ediţia cu numărul 66. Ediţia din 2021 a fost câştigată de formaţia italiană Maneskin. Reprezentanta României, Roxen a ratat calificarea în finală.

Citește în continuare