Urmărește-ne în Social Media

Kendrick Lamar - The Heart Part 5

Kendrick Lamar s-a întors după 5 ani de pauză şi ne propune primul single de pe noul său album, "The Heart Part 5". Toată lumea pare a vorbi în aceste zile mai mult despre videoclipul cu deepfake-uri decât despre piesa în sine.

Rapperul de 34 ani din Compton îşi împărtăşeşte înţelepciunea de cartier şi observaţiile cu privire la schimbările sociale din SUA în "The Heart Part 5". Single-ul este muşcător, are flow rapid şi este animat de un fundal ce aminteşte de gospel (sample-uri din Marvin Gaye de fapt), îmbină şi puţin rock şi jazz, cu o percuţie destul de animată pentru rap. Noul videoclip marchează şi debutul parteneriatului dintre Kendrick Lamar şi creatorii South Park, Trey Parker şi Matt Stone.

Lamar a regizat şi produs clipul, iar de deepfake s-a ocupat Deep Voodoo, studioul lui Parker şi Stone specializat pe această tehnologie. În clip îl vedem pe Kendrick metamorfozându-se în OJ Simpson, Jussie Smollett, Nipsey Hussle, Kobe Bryant şi Kanye West. Compania Deep Voodoo a devenit virală prin anul 2020 prin clipul "Sassy Justice", o parodie la o investigaţie TV cu privire la deep fake-uri. Fred Justice era protagonistul cu o mască a feţei lui Donald Trump. Apar şi deepfake-uri cu Al Gore, Mark Zuckerberg, Ivanka Trump şi alţii.

Kendrick Lamar a anunţat în aprilie 2022 noul său album, "Mr. Morale & The Big Steppers", care va sosi pe 13 mai 2022. Este primul LP de la apreciatul "Damn" din 2017, care i-a adus discuri de platină rapperului, dar şi un premiu Grammy şi un premiu Pulitzer. Este cunoscut pentru single-urile devenite rapid hit "Humble", "DNA" şi "Loyalty", colaborare cu Rihanna. Pe noul album îl găsim pe Kendrick metamorfozat în "Oklama", un joc de cuvinte cu privire la Barack Obama. Se anunţă un album cu mesaj social şi poltiic.

Muzicianul are peste 70 de milioane de albume vândute doar în SUA şi este creditat cu integrarea muzicii jazz în creaţii hip-hop de succes, dar şi cu un comentariu social puternic. Kendrick a fost şi curatorul albumului soundtrack pentru filmul "Black Panther" şi a avut o piesă pe coloana sonoră alternativă pentru "Game of Thrones".

Comentarii