Urmărește-ne în Social Media

Katatonia - Opaline

Katatonia tocmai a lansat videoclipul piesei "Opaline", sărbătorind debutul noului său album, "Sky Void of Stars". Formaţia suedeză a fost de altfel generoasă în ultima vreme cu single-urile şi videoclipurile asociate noului LP.

Ultimul album lansat de Katatonia a fost "City Burials" în 2020, cu vizualuri create de către artistul român Costin Chioreanu. Acum în 2023 ne întâmpină "Sky Void of Stars", album care a sosit pe 20 ianuarie. Acesta este discul de debut al trupei în cadrul Napalm Records. "Opaline" este al treilea single din ultimele luni, dupa "Birds" şi "Austerity". Combină rock-ul progresiv cu elemente de gothic rock, sunetul fiind clar mai blând decât începuturile death-doom ale grupului.

Videoclipul cel nou prezintă viaţa de artist plecat în turneu, soundcheck-uri, săli de concerte cu cele mai inedite arhitecturi, vânzare de merch şi contact cu fanii. Îi vedem pe artişti pe scenă, în backstage, luând contact cu publicul, pregătindu-se de bis şi relaxându-se în camere de hotel.

Iată tracklist-ul albumului "Sky Void of Stars":

01. Austerity
02. Colossal Shade
03. Opaline
04. Birds
05. Drab Moon
06. Author
07. Impermanence (feat. Joel Ekelöf)
08. Sclera
09. Atrium
10. No Beacon To Illuminate Our Fall
11. Absconder (bonus track)

Formaţia are acum o discografie de 12 materiale şi de-a lungul anilor a schimbat membrii de câteva ori. La bază a stat mereu duo-ul Jonas Renkse şi Anders Nystrom. Un aport important l-a avut şi Mikael Akerfeldt de la Opeth la un moment dat. Katatonia se pregăteşte să plece în turneu în Europa şi Marea Britanie alături de Solstafir şi SOM. De altfel primul concert din turneu a avut loc deja în Tampere, Finlanda pe 20 anuarie.

Suedezii au concertat în România la final de luna august 2022, în cadrul WTF Rock Festival, unde Within Temptation a fost headliner.

Katatonia a luat naştere în 1991, având pauze între 1994 şi 1996 şi 2018 şi 2019. A trecut pe la mai multe case de discuri şi prin multiple componenţe. După două albume death/doom vocea lui Renkse a început să sufere şi s-a schimbat stilul.

Comentarii