Urmărește-ne în Social Media

Katatonia - Opaline

Katatonia tocmai a lansat videoclipul piesei "Opaline", sărbătorind debutul noului său album, "Sky Void of Stars". Formaţia suedeză a fost de altfel generoasă în ultima vreme cu single-urile şi videoclipurile asociate noului LP.

Ultimul album lansat de Katatonia a fost "City Burials" în 2020, cu vizualuri create de către artistul român Costin Chioreanu. Acum în 2023 ne întâmpină "Sky Void of Stars", album care a sosit pe 20 ianuarie. Acesta este discul de debut al trupei în cadrul Napalm Records. "Opaline" este al treilea single din ultimele luni, dupa "Birds" şi "Austerity". Combină rock-ul progresiv cu elemente de gothic rock, sunetul fiind clar mai blând decât începuturile death-doom ale grupului.

Videoclipul cel nou prezintă viaţa de artist plecat în turneu, soundcheck-uri, săli de concerte cu cele mai inedite arhitecturi, vânzare de merch şi contact cu fanii. Îi vedem pe artişti pe scenă, în backstage, luând contact cu publicul, pregătindu-se de bis şi relaxându-se în camere de hotel.

Iată tracklist-ul albumului "Sky Void of Stars":

01. Austerity
02. Colossal Shade
03. Opaline
04. Birds
05. Drab Moon
06. Author
07. Impermanence (feat. Joel Ekelöf)
08. Sclera
09. Atrium
10. No Beacon To Illuminate Our Fall
11. Absconder (bonus track)

Formaţia are acum o discografie de 12 materiale şi de-a lungul anilor a schimbat membrii de câteva ori. La bază a stat mereu duo-ul Jonas Renkse şi Anders Nystrom. Un aport important l-a avut şi Mikael Akerfeldt de la Opeth la un moment dat. Katatonia se pregăteşte să plece în turneu în Europa şi Marea Britanie alături de Solstafir şi SOM. De altfel primul concert din turneu a avut loc deja în Tampere, Finlanda pe 20 anuarie.

Suedezii au concertat în România la final de luna august 2022, în cadrul WTF Rock Festival, unde Within Temptation a fost headliner.

Katatonia a luat naştere în 1991, având pauze între 1994 şi 1996 şi 2018 şi 2019. A trecut pe la mai multe case de discuri şi prin multiple componenţe. După două albume death/doom vocea lui Renkse a început să sufere şi s-a schimbat stilul.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Katatonia şi Antimatter vin la Bucureşti, la Metal Gates Festival 2023; Avem lineup nou!

Pe 5 mai 2023 organizatorii festivalului Metal Gates din Quantic au dezvăluit un nou val de artişti. Festivalul are loc în septembrie 2023 în Quantic, pe parcursul a 3 zile. Detalii despre noii artişti găsiţi mai jos.

Publicat

pe

Metal Gates Festival 2023 poster
Metal Gates Festival 2023 poster

Metal Gates Festival 2023 are loc între 28 şi 30 septembrie 2023 în Club Quantic din Bucureşti. Cele mai noi nume de pe listă sunt Batushka, formaţie din Polonia, Arkona din Rusia, dar şi Machiavellian God din România. Vine şi Aeternam din Canada, Drown The Sea şi îi vom putea asculta live şi pe cei de la DinUmbra.

Alte nume foarte mari de pe nouă listă sunt Katatonia, care a mai cântat în România în 2022, la festivalul Way Too Far (împreună cu Within Temptation), dar şi Rotting Christ şi Antimatter, pe care i-am văzut în Quantic cu câţiva ani în urmă. Darvaza şi Shores of Null din Italia completează lista, alături de Khors, Shattered Hope, Remina, Sinnery, Doomas, Pilgrimage, Woe Unto Me şi Ocean of Grief, plus Olympus Mons din România.

Vreau să subliniez de pe această listă numele Remina, care ar trebui să aibă o greutate mare pentru fanii Draconian. Solista proiectului muzical este Heike Langhans, pe care o mai ştim pentru proiectele muzicale, ISON, Lorelei, Light Field Reverie şi pe ultimele 2 albume Draconian drept solista (acum s-a întors Lisa, solista originală).

Katatonia a lansat în 2023 piesa "Opaline", împreună cu videoclipul asociat, sărbătorind debutul noului album, "Sky Void of Stars". Am avut parte şi de un alt single nou, "Birds", după ce în 2022 primisem track-ul "Austerity". Legat de Rotting Christ, relaţia lor cu România e una specială, între multiplele concerte de la noi şi fabulosul cover după "Cine iubeşte şi lasă".

Remina a lansat albumul "Strata" în noiembrie 2022, un LP de ambiental-cosmic doom metal, combinat cu rock alternativ. Vocea lui Heike Langhans e cea care face diferenţa, în vreme ce logodnicul sau, Mike se ocupă de chitara ce sună a post rock.

Abonamentele pe 3 zile au costat 420 de lei până pe 1 mai, vor costa 480 lei până pe 1 iulie şi 540 de lei până pe 27 septembrie.

Citește în continuare