Urmărește-ne în Social Media

Katatonia - Austerity

Katatonia a lansat un nou single de pe viitorul album, "Austerity". Este al doilea single de pe LP şi de această dată primim şi un videoclip animat, plin de imagini puternice şi animaţii ce par realizate de AI-urile cu care se tot joacă lumea în ultima vreme.

"Austerity" ne propune o tobă şi o percuţie sacadată, artificii progresive la chitară şi o voce a solistului Jonas Renkse care te bântuite, cântând despre o lume în pragul colapsului. Metaliştii din Suedia vor lansa noul lor album în 2023, iar "Sky Void of Stars" este aşteptat să debuteze pe 20 ianuarie 2023 prin Napalm Records. De altfel cel mai nou single este şi piesa cu care începe albumul.

Iată tracklist-ul complet:

01. Austerity
02. Colossal Shade
03. Opaline
04. Birds
05. Drab Moon
06. Author
07. Impermanence (feat. Joel Ekelöf)
08. Sclera
09. Atrium
10. No Beacon To Illuminate Our Fall
11. Absconder (bonus track)

Grupul nordic împlineşte 32 de ani în 2023 şi transcende sub-genurile muzicale ale rock-ului. A abordat doom, death metal, post rock şi acum îi ascultăm cu puternice influenţe de rock progresiv. După ce au semnat cu Napalm Records, acum trupa e gata de o nouă etapă în evoluţia sa. Odată cu "Sky Void of Stars" ajunge la 12 discuri şi ne promite "o călătorie dinamică prin întunecime vibrantă".

LP-ul s-a născut din anii de dorinţa de a pleca, a călătorii, a merge în turneu şi din disperare, lipsa de stele pe cel şi ploaie violentă. Katatonia ne-a mai oferit un single în octombrie, "Atrium", cu un videoclip alb-negru. Ultimul material discografic al suedezilor a fost "City Burials", din 2020, înainte de care a apărut "The Fall of Hearts" în 2016.

Am văzut trupa în acest an la festivalul Way Too Far la Bistriţa, alături de Within Temptation, iar cu un deceniu în urma poposeau şi în clubul Preoteasa.

Formaţia intra într-un "hiatus" în 2018, după ce unul dintre membri a fost spitalizat cu probleme la spate în 2017. În februarie 2019 a revenit, pentru a sărbători 10 ani de la debutul albumului "Night Is the New Day", cu un turneu aniversar.

Comentarii