Urmărește-ne în Social Media

Katatonia - Austerity

Katatonia a lansat un nou single de pe viitorul album, "Austerity". Este al doilea single de pe LP şi de această dată primim şi un videoclip animat, plin de imagini puternice şi animaţii ce par realizate de AI-urile cu care se tot joacă lumea în ultima vreme.

"Austerity" ne propune o tobă şi o percuţie sacadată, artificii progresive la chitară şi o voce a solistului Jonas Renkse care te bântuite, cântând despre o lume în pragul colapsului. Metaliştii din Suedia vor lansa noul lor album în 2023, iar "Sky Void of Stars" este aşteptat să debuteze pe 20 ianuarie 2023 prin Napalm Records. De altfel cel mai nou single este şi piesa cu care începe albumul.

Iată tracklist-ul complet:

01. Austerity
02. Colossal Shade
03. Opaline
04. Birds
05. Drab Moon
06. Author
07. Impermanence (feat. Joel Ekelöf)
08. Sclera
09. Atrium
10. No Beacon To Illuminate Our Fall
11. Absconder (bonus track)

Grupul nordic împlineşte 32 de ani în 2023 şi transcende sub-genurile muzicale ale rock-ului. A abordat doom, death metal, post rock şi acum îi ascultăm cu puternice influenţe de rock progresiv. După ce au semnat cu Napalm Records, acum trupa e gata de o nouă etapă în evoluţia sa. Odată cu "Sky Void of Stars" ajunge la 12 discuri şi ne promite "o călătorie dinamică prin întunecime vibrantă".

LP-ul s-a născut din anii de dorinţa de a pleca, a călătorii, a merge în turneu şi din disperare, lipsa de stele pe cel şi ploaie violentă. Katatonia ne-a mai oferit un single în octombrie, "Atrium", cu un videoclip alb-negru. Ultimul material discografic al suedezilor a fost "City Burials", din 2020, înainte de care a apărut "The Fall of Hearts" în 2016.

Am văzut trupa în acest an la festivalul Way Too Far la Bistriţa, alături de Within Temptation, iar cu un deceniu în urma poposeau şi în clubul Preoteasa.

Formaţia intra într-un "hiatus" în 2018, după ce unul dintre membri a fost spitalizat cu probleme la spate în 2017. În februarie 2019 a revenit, pentru a sărbători 10 ani de la debutul albumului "Night Is the New Day", cu un turneu aniversar.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Katatonia şi Antimatter vin la Bucureşti, la Metal Gates Festival 2023; Avem lineup nou!

Pe 5 mai 2023 organizatorii festivalului Metal Gates din Quantic au dezvăluit un nou val de artişti. Festivalul are loc în septembrie 2023 în Quantic, pe parcursul a 3 zile. Detalii despre noii artişti găsiţi mai jos.

Publicat

pe

Metal Gates Festival 2023 poster
Metal Gates Festival 2023 poster

Metal Gates Festival 2023 are loc între 28 şi 30 septembrie 2023 în Club Quantic din Bucureşti. Cele mai noi nume de pe listă sunt Batushka, formaţie din Polonia, Arkona din Rusia, dar şi Machiavellian God din România. Vine şi Aeternam din Canada, Drown The Sea şi îi vom putea asculta live şi pe cei de la DinUmbra.

Alte nume foarte mari de pe nouă listă sunt Katatonia, care a mai cântat în România în 2022, la festivalul Way Too Far (împreună cu Within Temptation), dar şi Rotting Christ şi Antimatter, pe care i-am văzut în Quantic cu câţiva ani în urmă. Darvaza şi Shores of Null din Italia completează lista, alături de Khors, Shattered Hope, Remina, Sinnery, Doomas, Pilgrimage, Woe Unto Me şi Ocean of Grief, plus Olympus Mons din România.

Vreau să subliniez de pe această listă numele Remina, care ar trebui să aibă o greutate mare pentru fanii Draconian. Solista proiectului muzical este Heike Langhans, pe care o mai ştim pentru proiectele muzicale, ISON, Lorelei, Light Field Reverie şi pe ultimele 2 albume Draconian drept solista (acum s-a întors Lisa, solista originală).

Katatonia a lansat în 2023 piesa "Opaline", împreună cu videoclipul asociat, sărbătorind debutul noului album, "Sky Void of Stars". Am avut parte şi de un alt single nou, "Birds", după ce în 2022 primisem track-ul "Austerity". Legat de Rotting Christ, relaţia lor cu România e una specială, între multiplele concerte de la noi şi fabulosul cover după "Cine iubeşte şi lasă".

Remina a lansat albumul "Strata" în noiembrie 2022, un LP de ambiental-cosmic doom metal, combinat cu rock alternativ. Vocea lui Heike Langhans e cea care face diferenţa, în vreme ce logodnicul sau, Mike se ocupă de chitara ce sună a post rock.

Abonamentele pe 3 zile au costat 420 de lei până pe 1 mai, vor costa 480 lei până pe 1 iulie şi 540 de lei până pe 27 septembrie.

Citește în continuare