Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Jordan Rudess de la Dream Theater este speaker la Mastering the Music Business 2021 Jennifer LopezJennifer Lopez a fost lăudată de Ben Affleck și Mark Anthony Primele NFT-uri lansate de UNTOLDPrimele NFT-uri lansate de UNTOLD ilustrează personaje magice de pe tărâmul festivalului Coperta cărții "The Lives of Brian"Vocalistul AC/DC lansează cartea de memorii "The Lives of Brian" Eugenia Nicolae la "Românii au talent"Eugenia Nicolae a prezentat o nouă fațetă a folclorului la "Românii au talent" - VIDEO Adrian Galbinu la "Românii au talent""Românii au talent": Adrian Galbinu a interpretat o partitură de operă și a mers mai departe cu 4 DA - VIDEO

Videoclip oficial: Jurjak - Imnul Minerilor

Una dintre cele mai grele meserii, mineritul primeşte un tribut din partea lui Jurjak, care lansează piesa "Imnul Minerilor". Single-ul primeşte şi un videoclip reprezentativ pentru această ocupaţie masculină, periculoasă şi singuratică. Vă invităm să îl vizionaţi în cadrul articolului.

"Imnul Minerilor" sună a piesă ideală de cântat într-un bar jazz, în surdină şi cu lumina dată la minim. Are vocea răguşită şi spiritul dur al hard rock-ului, plus un vibe foarte american pe instrumental. Ar suna excelent ca fundalul unei reclame la whiskey pur american. Protagoniştii clipului sunt chiar vajnicii mineri, mânjiţi cu cărbune pe faţă, asudaţi, obosiţi şi cu echipamentul clasic meseriei lor.

Filmările par făcute într-o gară şi o comunitate fantomatică, dominate de ceaţă, fum, cenuşă şi praf. Astfel arată multe dintre fostele comunităţi industriale din România, abandonate după anii '80.

Această piesă prefaţează un viitor LP al artistului, care va sosi săptămâna viitoare. Se numeşte "Blues Berry" şi va debuta în cadrul unui concert ţinut pe 23 octombrie. Muzicianul ajunge la două discuri în cariera sa, primul fiind "Lemon Blues". Noul material include 11 compoziţii, printre care şi single-ul anterior, "Vântul". Muzica poartă amprenta lui George Petroşel, aka Jurjak.

Tracklistul lui "Blues Berry" este următorul:

1. Viitor Apropiat
2. Vântul
3. Nicio şansă feat. Bucharest Jazz Orchestra
4. Printre Cuvinte
5. Spune Pe Nume
6. Lupul
7. Imnul Minerilor
8. În Gol
9. Două Poveşti
10. Micul Beţiv
11. Singur Pe Drum

Acelaşi artist se află şi în spatele videoclipului, ocupându-se de regie, concept şi montaj. Muzician multi talentat, Jurjak este şi regizor şi licenţiat în dreptul proprietăţii intelectuale. Este cunoscut şi apreciat pentru piese ca "Şoapte", "Timp de iubit" şi "Bucureşti". La începutul acestui an a fost nominalizat la premiile Gopo pentru coloana sonoră a filmului "Planeta Petrila", la categoria Cel Mai bun Documentar.

George Petroşel are 35 de ani şi este absolvent al Facultăţii de Drept Nicolae Titulescu, licenţiat în dreptul proprietăţii intelectuale. Este şi absolvent al Universităţii Hyperion, Facultatea de Arte, specializarea regie de film şi televiziune. Înainte de lansarea lui "Lemon Blues", muzicianul avea pregătite peste 100 de negative.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Jurjak
Videoclipuri cu Jurjak
Publicat de Alex Stănescu, redactor, pe și actualizat pe la .
CLOSE
CLOSE