Urmărește-ne în Social Media

Judas Priest - Spectre

Judas Priest lansează videoclipul piesei "Spectre" astăzi pe 9 martie, fix în ziua când debutează şi noul său LP. "Firepower" a fost deja lăudat de mai toate recenziile, drept o operă heavy metal care încununează perfect cariera rockerilor britanici. Videoclipul cel nou are un aer old school şi poate fi vizionat mai jos.

Până acum am putut asculta 3 single-uri de pe noul album: "Lightning Strike", "Firepower" şi "Never The Heroes". "Spectre" este al patrulea single de pe "Firepower", disc lansat astăzi prin Epic Records. Au trecut 4 ani de la ultimul LP al britanicilor, "Redeemer of Souls", dar Rob Halford and co nu au îmbătrânit nici o secundă.

Noul videoclip porneşte cu imaginile unei păduri părăsite urmărită de deasupra de Big Brother. Apoi vedem oraşele zilelor moderne privite de acelaşi ochi scrutător. Halford cântă despre foamea de putere şi spectrul autorităţii globale care supraveghează tot. Este o melodie ceva mai dozată cu energia, faţă de "Firepower", care avea un BPM foarte ridicat.

Solo-urile se dezlănţuie totuşi la mijlocul piesei, cu 2 chitare care se completează perfect. Şlefuitorul sunetului de pe noul LP este producătorul britanic Andy Sneap, care a lucrat cu Tom Allom, colaborator fidel Judas. Şi-a adus aportul şi inginerul de sunet Mike Exeter, cunoscut pentru muzica realizată cu Black Sabbath.

Pentru a sărbători lansarea noului album, Judas Priest organizează o sesiune de semnare de CD-uri la New York în aceste zile. Va exista şi un pop up store special PRIEST în New York, la Sony Square. Acest disc este cu siguranţă mai heavy decât cel din 2014, după cum au afirmat chiar artiştii. Fanii şi publicaţiile muzicale au oferit feedback excelent pentru acest release.

Îl vom asculta live pe 22 iulie, atunci când trupa concertează la Bucureşti. Ultima vizită a trupei în România a fost în 2015, la Romexpo.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte duminică, 22 iulie 2018

Judas Priest - Firepower

Loc
Romexpo
PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Judas Priest a lansat "Trial by Fire", al doilea single de pe albumul din 2024

Judas Priest a anunţat în toamna lui 2023 un nou album, intitulat "Invincible Shield". Primul single a fost "Panic Attack", iar al doilea tocmai a sosit pe 17 noiembrie 2023, "Trial by Fire".

Publicat

pe

Coperta single Judas Priest Trial by Fire
Coperta single Judas Priest Trial by Fire │ FOTO: Judas Priest

Judas Priest rămâne cât se poate de relevantă şi puternică atunci când vine vorba de sunet. "Trial by Fire" începe cu o chitară cu valenţe de baladă nervoasă şi meditativă, cu Glenn Tipton în mare formă, alături de Richie Faulkner. Ian Hill aşterne un strat straşnic de bas în fundal, în ceea ce pare să fie o piesă atemporală, cu elemente de power metal şi Maiden.

Sacadarea mă duce cu gândul la clasicele epopei medievale din metal, de la Manowar, Sabaton sau Maiden. Acest track e în alt registru decât "Panic Attack", primul single de pe album, care amintea de ultimul LP, "Firepower" (lansat în 2018).

"Invincible Shield" va sosi pe 8 martie 2024, prin Sony Music. A fost anunţat în cadrul reprezentaţiei formaţiei de pe 7 octombrie, de la festivalul Power Trip din Indio, California. Atunci Judas Priest a folosit ca intro "War Pigs" de la Black Sabbath şi a afişat pe ecran coperta noului album. În vara lui 2023 chitaristul Richie Faulkner a vorbit cu Anne Erickson de la Audio Ink Radio, spunându-i că noul album "sună grozav".

A lucrat cu producătorul şi chitaristul de turneu Andy Sneap, dar şi cu Rob Halford, care a înregistrat o voce excelentă pentru noul disc, conform colaboratorilor săi. De altfel sunt surprins de tăria şi modul în care urcă el cu vocea pe noul single. Faulkner a promis mai multă diversitate pe noul album, faţă de cel precedent, o progresivitate cum nu am mai auzit.

Sunt citate elemente de pe "Sinner" şi "Tyrant", Priest din anii '70 cu siguranţă, dar în niciun caz nu e un album retro. Basistul Ian Hill este singurl membru original de la formarea Judas Priest din 1969. Rob Halford venea în 1973, iar chiaristul Glenn Tipton în 1974. Rob a părăsit Priest în anii 1990 pentru a îşi forma propria trupă, apoi a revenit în 2003.

Chitaristul original K.K. Downing a părăsit formaţia în 2011 şi a fost înlocuit de Faulkner.

Citește în continuare

Muzică nouă

Ascultă noua piesă Judas Priest, "Panic Attack” - AUDIO

Judas Priest nu mai are răbdare până în 2024 pentru a ne prezenta noul său album şi ne oferă primul single chiar acum. E vorba despre "Panic Attack", care te încarcă cu o energie special şi prefaţează încă un LP energic din partea veteranilor metal.

Publicat

pe

Coperta single Judas Priest Panic Attack
Coperta single Judas Priest Panic Attack │ FOTO: Judas Priest

Judas Priest abia anunţase albumul "Invincible Shield" la început de lună octombrie şi deja putem asculta primul single de pe album, "Panic Attack". Sună puţin a "Breaking the Law" şi înţeleg promisiunea chitaristului trupei, care a spus într-un interviu recent că vom auzi atât elemente de Judas Priest din anii '70, cât şi un sound mai fresh. Ce e drept "Firepower" de acum câţiva ani a fost surprinzător de proaspăt pentru o trupă cu atâtea decenii în spate.

Rob Halford nu a pierdut nici măcar o uncie de talent, tărie vocală şi timbru, ba chiar îl găsim rejuvenat pe single şi atingând note admirabile pentru vârsta sa. Avem de aşteptat până pe 8 martie 2024 pentru a asista la lansarea albumului "Invincible Shield", care va sosi prin casa de discuri Sony Music.

Au trecut 5 ani de la "Firepower", iar grupul a rămas cât se poate de relevant, deşi Halford s-a luptat cu o afecţiune gravă în 2020. În vara lui 2023, într-un interviu cu Audio Ink Radio, chitaristul Priest Richie Faulkner a declarat că noul album sună grozav. A lucrat la el cu Andy Sneap, care şi-a pus amprenta şi pe ultimul disc. Ni s-a promis mai multă melodicitate, dar şi o reţetă atipică de compoziţie a track-urilor.

Se fac paralele cu "Sinner" şi "Tyrant", iar chitaristul se declară încântat de sunetul apropiat de începuturile Judas Priest. Sunt şi câteva "turnuri muzicale" pe care ultimul material discografic nu le-a avut. În acest moment doar basistul Ian Hill mai rămâne din componenţa originală Priest de la formare, din 1969.

Halford se alătura în 1973, iar chitaristul Glenn Tipton în 1974. Rob a părăsit trupa în anii '90 pentru a forma propriul proiect, apoi a revenit în 2003. Chitaristul original, K.K. Dwowning a plecat în 2011 şi a fost înlocuit de Faulkner. Judas Priest a influenţat masiv trupele metal prin sunetul său de chitară, voce, dar şi prin îmbrăcăminte, pe bază de ţepi şi piele.

Citește în continuare

Albume noi

Judas Priest anunţă un album nou, "Invincible Shield"; Când se lansează?

Judas Priest rămâne o trupă cât se poate de prolifică, chiar şi după multe decenii de carieră şi tocmai a anunţat un album nou. Se numeşte "Invincible Shield" şi va fi lansat pe 8 martie 2024 prin Sony Music.

Publicat

pe

Coperta album Judas Priest Invincible Shield
Coperta album Judas Priest Invincible Shield │ FOTO: Judas Priest

Vor fi trecut deja 6 ani de la "Firepower", excelentul album Judas Priest din 2018. Anunţul lui "Invincible Shield" a venit în cadrul reprezentaţiei formaţiei de la festivalul Power Trip din Indio, California. După ce "War Pigs" de la Black Sabbath a fost folosit ca intro pentru concert, am avut un mesaj vizual cu numele LP-ului nou.

În iunie 2023, chitaristul Priest Richie Faulkner a vorbit cu cei de la Audio Ink Radio şi a spus că noul album sună excelent. Producătorul şi chitaristul din turneu Andy Sneap e de asemenea implicat. Vocea lui Halford e cât se poate de proaspătă, asigură chitaristul. Cât despre direcţia muzicală a acestui disc, se pare că sunt mai multe părţi muzicale, melodioase, ba chiar şi "progresive".

Dar nu în sensul de prog, ci de parte muzicală/vers/parte muzicală. A primit comparaţii de la chitarist cu "Sinner" şi "Tyrant", ducând mai spre era anilor '70 pentru Priest. Muzicianul ne asigură totuşi că nu e un album retro, departe de asta. Nu va fi nici "Firepower 2", dar nici o creaţie Rush, că tot s-a vorbit despre progresiv.

Judas Priest este una dintre cele mai vechi trupe britanice, pornind activitatea în 1969. Au fost pionieri şi inovatori ai anilor 1970, dar nu au cunoscut succesul comercial până în 1980, când a apărut albumul "British Steel". Vocea dramatică a lui Halford şi chitările "gemene" ale lui Downing şi Tipton au devenit inspiraţie pentru o sumedenie de trupe heavy metal.

Hainele muzicienilor aveau să inspire formaţiile din epoca glam. Imaginea grupului era plină de haine de piele, ţepi şi alte articole vestimentare tabu în acea perioadă. Stilul avea să fie adoptat de trupele heavy metal în general. Formaţia a primit un premiu Grammy în 2010 şi a fost introdusă în 2022 în Rock and Roll Hall of Fame.

Citește în continuare