Urmărește-ne în Social Media

Judas Priest - Panic Attack

Judas Priest tocmai a lansat un videoclip plin de viaţă şi de energie pentru piesa "Panic Attack". Acest single este extras de pe noul album al britanicilor, "Invincible Shield", aşteptat în 2024. Clipul include o sumedenie de imagini din concerte.

"Panic Attack" a fost primul single lansat de Judas Priest de pe noul album din 2024, "Invincible Shield". Ulterior aveam să auzim şi "Trial By Fire", care a primit un videoclip alb-negru de la formaţia britanică. Un baraj de riff-uri de la Ritchie Faulkner ne bombardează încă de la început şi Rob Halford îşi păstrează timbrul muşcător, neatins de deceniile de carieră din spatele său.

În videoclip vedem filmări cu Rob Halford şi compania energizaţi şi dând totul pe scenă în turneele din ultimii ani. Mai degrabă cele asociate excelentului album "Firepower", lansat în 2018 şi al cărui turneu prelungit a fost scurtat de pandemie. Când s-au reluat concertele Halford and co aveau multe idei noi şi energie. Pentru LP-ul cel nou sunt menţionate comparaţii cu "Sinner" şi "Tyrant", cel poutin aşa cred Faulkner şi producătorul legendar Andy Sneap.

Albumul "Invincible Shield" va avea următorul tracklist:

01. Panic Attack
02. The Serpent And The King
03. Invincible Shield
04. Devil În Disguise
05. Gates Of Hell
06. Crown Of Horns
07. Aş God Is My Witness
08. Trial By Fire
09. Escape From Reality
10. Sons Of Thunder
11. Giants In The Sky
12. Fight Of Your Life
13. Vicious Circle
14. The Lodger

Vom auzi influenţe serioase din anii '70 şi '80, iar conform interviurilor, Judas Priest a făcut tot posibiliul să nu pice în capcana auto plagierii. În acest moment basistul Ian Hill este singurul membru original din Priest, care se forma în 1969. Halford venea în 1973 şi pleca la început de ani 1990, pentru a îşi forma propria trupă. Legendarul chitarist K.K. Downing şi-a creat propriul grup inspirat de travaliul său în cadrul Judas Priest.

Judas Priest va cânta la Metalhead Meeting 2024, din postura de headliner. Vor mai urca pe scenă şi Rotting Christ şi Tiamat.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Festivaluri miercuri, 17 iulie 2024

Metalhead Meeting 2024

Loc
Romexpo
Comentarii

Albume noi

Judas Priest a lansat albumul "Invincible Shield"

Pe 8 martie 2024 Judas Priest a lansat albumul "Invincible Shield", după o pauză de 6 ani de la ultimul LP, "Firepower". Îi auzim pe Rob Halford and co mai tonici ca niciodată şi cu 11 piese disponibile pe disc.

Publicat

pe

Coperta single Judas Priest Panic Attack
Coperta single Judas Priest Panic Attack │ FOTO: Judas Priest

"Invincible Shield" ajunge chiar la 14 piese noi pe ediţia Deluxe de album. LP-ul a fost anunţat în octombrie 2023, în cadrul unei reprezentaţii a trupei la festivalul Power Trip, din Indio, California. A fost prefaţat de 4 single-uri: "Panic Attack", "Trial By Fire", "Crown of Horns" şi "The Serpent and the King".

Odată cu "Invincible Shield", trupa britanică ajunge la o discografie ce cuprinde 19 titluri. Sesiunile de înregistrare pentru LP au început oficial în februarie 2020, dar au fost grav afectate de pandemie. Grupul nu a putut să se reunească fizic pentru a înregistra, aşa că a trebuit să lucreze de la distanţă. În septembrie 2021 a apărut o altă problemă: a început turneul global de aniversare a 50 de ani de heavy metal, limitând iar timpul dedicat înregistrărilor.

Scott Travis şi Richie Faulkner au înregistrat în Nashville, Tennsee, Rob Halford în Phoenix, Arizona, iar Ian Hill şi-a înregistrat track-urile în diferite oraşe europene, pe parcursul turneului. Tobele au fost primele finalizate, încă din primăvara lui 2022. Rob Halford a colaborat îndeaproape cu chitaristul de turneu Andy Sneap şi şi-a înregistat bucăţile vocale în primăvara lui 2023.

Pe piese ca "Songs of Thunder" şi "Escape From Reality" şi-a pus amprenta chitaristul Glenn Tipton. Între lansarea albumulu "Firepower" din 2018 şi momentul actual s-au produs schimbări pentru Judas Priest. Legendarul grup a fost introdus în Rock & Roll Hall of Fame, ca parte a categoriei "Excelenţă în Muzică". Pe noul LP găsim teme precum nemulţumire la adresa clasei politice, manipularea maselor şi nedreptate în tribunale.

Albumul începe cu "Panic Attack", care are un riff la bază ce aminteşte de "Tom Sawyer" de la Rush, dar îl aplică pe un schelet de "Painkiller", cu un rezultat puţin spus muşcător. De admirat efortul lui Glenn Tipton, care în continuare cântă la chitară în ciuda luptei sale cu boala Parkinson. Auzim multe solo-uri dual armonice pe acest LP, iar Faulkner se remarcă prin pasiune şi zvâc.

La 72 de ani Halford sună la fel de bine, deşi corzile sale vocale au fost puse la încercare timp de 50 de ani.

Citește în continuare

Muzică nouă

Judas Priest lansează prima baladă de pe noul album, "Crown of Horns"

Judas Priest pregăteşte un nou album pentru lansare în 2024 şi ne-a oferit deja câteva single-uri de pe "Invincible Shield". De această dată a lansat o baladă, cunoscută drept "Crown of Horns". Se savurează în articol.

Publicat

pe

Videoclip Judas Priest Spectre
Videoclip Judas Priest Spectre │ FOTO: Judas Priest

"Crown of Horns" este o baladă clasică, în stilul celor din anii '70 şi mai ales '80, pe care chitariştii se auto depăşesc. "Invincible Shield" este primul album al formaţiei din ultimii 6 ani. Promovarea sa începea în toamna lui 2023, cu single-urile "Panic Attack" şi "Trial By Fire". Acum avem parte şi de o baladă, "Crown of Horns". Noul LP se va lansa pe 8 martie 2024.

Balada începe în stilul "Eruption", cu un shredding pe cinste, urmat de un hard rock mid tempo clasic. Chorusul sună ceva de gen "Heavy is the crown of horns that rests upon his head" şi e foarte catchy, dar vedeta piesei rămâne chitara. E o melodicitate aparte aici, care aminteşte de o baladă power metal pe alocuri.

Rob Halford, solistul Judas Priest a spus următoarele despre noul material, într-un interviu cu UCR:

Componentele acestei piese, ele nu sunt neobişnuite. Dar e vorba mai mult de modul în care pui aranjamentele împreună. Nu am fost niciodată o trupă a unei formule, dar când intrăm într-o textură cu care suntem confortabili sau este o experienţă pe care o regândim, atunci te aştepţi să găseşti ceva extra în cadrul acelei idei constructive, care să îi dea un look proaspăt şi un feeling proaspăt.

Doamne, trupa sună atât de tânără. Sună ca nişte metalişti tineri care îşi fac de cap. E grozav, cu 50 de ani mai târziu să ai ai încă toate acele elemente importante, pasiunea, chemarea, energia şi entuziasmul. Nu s-a diminuat deloc.

Judas Priest vine în România cu ocazia festivalului Metalhead Meeting 2024, care are loc între 17 şi 20 iulie 2024, la Romexpo, în Bucureşti. Pe scenă mai urcă şi Rotting Christ, Ihsahn, Tiamat şi Anders Colsefni, primul solist Slipknot.

Citește în continuare