Urmărește-ne în Social Media

Jethro Tull – Mine Is the Mountain

Jethro Tull e în plin val creativ, lansând piesa "Mine is the Mountain", alături de un videoclip alb-negru. Legenda rock-ului progresiv britanic a lansat primul său album după 18 ani în 2022 şi încă mai "culege" single-uri de pe el.

"The Zealot Gene" este cel mai nou album Jethro Tull, lansat în 2022 şi primul care prinde top 10 în topuri din anii '70. Şi asta nu doar în Marea Britanie, ci şi în Germania, Finlanda, Elveţia şi Austria. Trupa se află acum în turneu în Europa şi a sesizat că publicul apreciază în mod deosebit piesa "Mine Is the Mountain" de pe noul LP, aşa că a transformat-o în single şi i-a oferit şi un videoclip. Acest material video este o creaţie a lui Tom Hicks, care a mai lucrat cu Jethro Tull şi pentru clipul "Shoshana Sleeping".

Despre acest track liderul trupei Jethro Tull, Ian Anderson a declarat următoarele:

"Mine is the Mountain" este poate un partener târziu pentru melodia "My God" de pe albumul "Aqualung". O referinţă vizuală puternică a stat la baza versurilor. Un drum nefericit, intens pe Muntele Sinai al lui Moise pentru a înfrunta un creator înainte să îşi aducă poruncile şi legile în faţa celor care îl urmau. Aceasta este o imagine puternică, pe care o poţi vizualiza mai uşor dacă eşti pasionat de drumeţii în sălbăticie şi dacă eşti mai tânăr decât mine.

"The Zealot Gene" începea să ia naştere în 2017, atunci când Jethro Tull s-a reunit după o pauză de 5 ani. Povestea trupei a durat între 1967 şi 2012, când s-a produs destrămarea. Deja prin 2015 Anderson cânta mai degrabă cu "Ian Anderson Touring Band" şi era în vogă şi proiectul "Jethro Tull - The Rock Opera", care avea un solist femeie pentru prima dată, care cânta şi la vioară. În aprilie 2021, cu ocazia aniversării a 50 de ani de la debutul albumului "Aqualung", clipul piesei a apărut pe site-ul Rolling Stone.

Jethro Tull a influenţat o sumedenie de muzicieni şi trupe, de la Iron Maiden la W.A.S.P şi de la Pearl Jam la Dream Theater. Chiar şi Rush, o trupă veterană citează Tull ca influenţă. De fapt o prietenie leagă cele două grupuri, care au fost în turneu împreună în anii '70.

Iată componenta actuală a formaţiei:

  • Ian Anderson - flaut, chitara acustică, muzicuţă, voce
  • Joe Parrish-James – chitara
  • Florian Opahle - chitara (doar pe album)
  • Scott Hammond – tobe
  • John O'Hara - pian, sintetizator, acordeon
  • David Goodier - Bas
Comentarii