Urmărește-ne în Social Media

Janelle Monáe – Django Jane

După ce ne-a transportat într-o lume disco-funk cu single-ul "Make Me Feel", Janelle Monae proiectează o imagine de femeie puternică în noul clip "Django Jane". Undeva la intersecţia dintre Beyonce şi Missy Elliott se află această muziciană, cu un stil unic în zona hip-hop. Vă invităm să urmăriţi noul său clip mai jos.

Îmbrăcată la costum, cu foarte multe inele şi o pălărie tradiţională africană, Janelle este o apariţie diferită de celelalte artiste din rap şi R&B. Vocea sa puternică din "Django Jane" acoperă aproape complet instrumentalul, din care răzbate doar basul adânc. Acest videoclip este regizat de Andrew Donoho şi produs de Ian Blair.

Janelle Monae este în capul mesei, stă pe un tron şi ne cântă despre "mansplaining" şi "monoloagele vaginului". Cântecul este despre puterea femeii, despre feminim şi ascensiunea tinerei doamne de culoare în ziua de azi. Janelle Monae va lansa primul său album din ultimii 5 ani în aprilie, sub numele de "Dirty Computer". Versurile sale ne amintesc de unde a plecat artista şi anume din Kansas City, ajungând într-o lume cu "palate şi şampanie".

Ultimul disc al lui JM a inclus o sumedenie de colaborări, cu artişti respectaţi precum Prince, Solange, Miguel şi Erykah Badu. Judecând după primele single-uri de pe viitorul LP, Janelle va ataca R&B-ul şi rap-ul cu o abordare SF, revoluţionară. Este citată ca inspiraţie cartea "The Great Cosmic Mother" de Monica Sjoo.

Autoarea suedeză propune o teorie a zeiţelor, cu o lume în care femeile afro-americane au puterea şi domina cultura, arta şi societatea globală.

Comentarii