Urmărește-ne în Social Media

Jack White - Over and Over and Over

Single-ul exploziv al lui Jack White, "Over and Over and Over" tocmai a primit un videoclip. Este un proiect vizual la fel de artistic şi unic ca şi piesa în sine, filmând aceeaşi scenă "iar şi iar şi iar", dar din unghiuri diferite şi cu nuanţe diferite de culoare. Vă invităm să vizionaţi clipul mai jos.

Piesa "Over and Over and Over" debuta la începutul acestei luni şi mergea pe aceeaşi linie abordată pe "Lazaretto" şi "High Ball Stepper". Cu o chitară mai răguşită ca oricând, tuning electric aşa cum numai Jack White ştie să facă şi vocea sa nervoasă, piesa are toate şansele să apară în trailere de filme şi jocuri.

În videoclip îl vedem pe Jack White cântând într-un dormitor tipic american, care îşi schimbă nuanţele şi personajele care se perindă prin cadru. Fie vedem tineri îmbrăcaţi milităreşte, pe un fundal albastru, fie o figură ce pare desprinsă din picturi celebre meditând. Jack rămâne totuşi acelaşi, schimbând doar culoarea ţinutelor sale.

Publicul său e reprezentat din copii şi figuri bizare, care se metamorfozează. Spre finalul clipului lucrurile devin ciudate, culorile şi texturile se amestecă, iar personajele par să fi fost afectate de jocul de cameră haotic. Pete de culoare picură pe ziduri, iar la un momen dat Jack White devine transparent, invizbil şi de-a dreptul fantomatic. Cu costume şi măşti demne de Wes Borland, acesta este probabil cel mai trăznit clip al lui White şi asta spune multe.

Melodia este extrasă de pe albumul "Boarding House Reach", al treilea LP al artistului, care a debutat chiar azi. Au trecut 4 ani de la excelentul "Lazaretto" şi publicul aştepta cu nerăbdare încă un disc marca Jack White. Ce e drept ne-a mai oferit single-uri şi EP-uri între timp, fiiind ocupat şi cu propria companie de producţie de viniluri. Până acum am putut asculta de pe acest disc single-urile "Ice Station Zebra", "Corporation", "Connected by Love" şi "Respect Commander".

Chitaristul şi fondatorul White Stripes şi The Dead Weather va porni într-un turneu nord american începând cu data de 19 aprilie. Va fi co-headliner la festivalul Lollapallooza, succesorul spiritual al legendarului Woodstock. Legat de noul album, Jack White a declarat că este o fuziune de punk, rock & roll, hip-hop, toate într-o capsulă temporală a anului 2018.

Artistul a cântat în România în 2014, la Romexpo, în cadrul unui concert în care a improvizat foarte mult la chitară.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Jack White lansează piesa "Hi-De-Ho", colaborare cu rapperul Q-Tip

Jack White a lansat poate cea mai eclectică piesă a carierei sale, care deja nu era străină de melodii inedite, trăznite, speciale. Se numeşte "Hi-De-Ho" şi începe cu vibe de film de epocă, apoi de negativ de Eminem şi ajunge să sune a funk şi hip-hop-ul jucăuş al anilor '90.

Publicat

pe

Coperta single Jack White Q-Tip Hi-De-Ho
Coperta single Jack White Q-Tip Hi-De-Ho │ FOTO: Jack White

Jack White a colaborat cu rapperul Q-Tip pentru a realiza melodia "Hi-De-Ho" şi pare a experimenta foarte mult cu sintetizatorul, chitara şi cu o percuţie şi linie de bas simplă. Faţă de marile hituri The White Stripes, care meritau să ajungă în Guitar Hero, această melodie pare compusă într-un soft de pe un laptop sau chiar smartphone, o înlănţuire de sample-uri şi fără a coccheta prea mult cu rock-ul.

Chitaristul nu e străin de colaborări, având la activ piese cu Beyonce, dar şi cu Tribe Called Quest. Pe noul single auzim un sample de Cab Calloway şi Q-Tip se dezlănţuie cu un flow ce aminteşte de Eminem. Single-ul e complet diferit de ce am auzit recent de la Jack White, în pregătirea albumului "Fear of the Dawn". Se aruncă cu nume în versuri, de la Chuck Berry, la Mariah Carey şi Stevie Wonder cu piesa "Contusion".

Cei doi artişti au mai colaborat şi în trecut, iar White a apărut pe albumul final de la A Tribe Called Quest, "We Got it From Here... Thank You 4 Your Service". De asemenea Q Tip şi Jack şi-au cântat piesele unul altuia la un concert din 2015 în Madison Square Garden. Creierul The White Stripes, Raconteurs şi The Dead Weather va pleca într-un turneu în Statele Unite în această primăvară, iar în iunie şi iulie ajunge în Europa.

La început de an 2022 am ascultat piese ale sale precum "Fear of the Dawn" şi "Love is Selfish". Pe final de 2021 apărea track-ul "Taking Me Back", creat pentru cel mai nou joc din seria "Call of Duty". Melodia s-a auzit live la Saturday Night Live, cu o chitară explozivă. White se afla acum în "perioada albastră" ca Picasso şi o marchează vopsindu-şi părul în albastru şi incluzând nuanţa în toate clipurile sale din ultima vreme.

Citește în continuare