Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
James Arthur
Vama concertează la Arenele Romane: "Ne-a fost dor de voi, ne ard buzele să cântăm" Toboșarul Scorpions confirmă că a avut coronavirus și oferă detalii despre starea lui de sănătate Juriu X Factor 2020Componența juriului X Factor se schimbă în 2020, "surprizele" aduc noi scântei în formatul emisiunii David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO Mickey Madden, basistul Maroon 5Basistul Maroon 5 a fost arestat pentru violență domestică

Videoclip oficial: Irina Rimes - Galbenă Gutuie

Irina Rimes a lansat videoclipul piesei "Galbenă Gutuie", o piesă pe care o interpretase deja în concertele sale. Această melodie este un colind cântat de către Nica Zaharia, pe versuri de Adrian Păunescu şi care a primit numeroase interpretări de la artişti din România. Vă invităm să urmăriţi noul clip în articol.

Irina Rimes oferă acest clip fanilor săi ca un cadou de Crăciun, iar tânăra apare în clip alături de chitaristul Comaroni Andrei. Artistă cântă lângă un brad împodobit şi oferă o interpretare sinceră şi cu emoţie în glas pentru colindul clasic. Una dintre cele mai celebre variante ale acestei melodii este cea interpretată de Florian Popa, în cadrul concertului de colinde din Maieu cu câţiva ani în urmă.

"Galbenă Gutuie" este un colind cunoscut şi drept "Colindul gutuii din geam". Este o compoziţie realizată de Nica Zaharia, care a lansat colindul în cadrul cenaclului Flacăra în 1984, sub oblăduirea lui Adrian Păunescu. Nica Zaharia are 52 de ani şi se află în Australia de ceva vreme. Nica Zaharia a început să creeze poezii şi cântece în cadrul Cenaclului "Dunărea" la Galaţi şi a ajuns la Cenaclul Flacăra în 1984, când era elevă în clasa a douăsprezecea.

Colindul s-a auzit pentru prima oară în automobilul în care călătoreau Adrian Păunescu, Valeriu Penişoara şi Ducu Bertzi, atunci când Adrian Păunescu a rugat-o pe Nica să cânte noua sa piesă. Ulterior melodia avea să se audă pe stadionul din Bistriţa, apoi pe stadionul din Satu Mare, când publicul învăţase deja refrenul. Mai multe informaţii are Adevărul în acest interviu cu Nica.

Popularitatea acestei creaţii avea să explodeze în deceniul ce a urmat. Mulţi copii au acest colind inclus în repertoriul de Crăciun pe tot cuprinsul ţării. Piesa are versuri destul de triste, prezentând situaţia unei familii sărace, care nu are globuri pentru brad, beteală sau stea. Gutuia este singura podoabă pentru brad şi are rolul şi de lampă de veghe pe timp de iarnă, la geam.

Irina Rimes a apărut recent pe piesa "Dor de Casă", alături de CUZA, George Hora şi Carmen Tanase. Artista a avut şi o colaborare ceva mai atipică cu Zdob şi Zbub pe piesa "Sânziene". Muziciana tocmai a încheiat al doilea sezon ca jurat şi antrenor la emisiunea "Vocea României".

UPDATE:

Colindul Irinei Rimes a dispărut de pe YouTube după un Copyright Claim, dar vă lăsăm cu originalul:

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre adrian paunescuIrina RimesNica Zaharia
Videoclipuri cu adrian paunescuIrina RimesNica Zaharia
Publicat de Alex Stănescu, redactor, pe și actualizat pe la .
CLOSE
CLOSE