Urmărește-ne în Social Media

Ioan Popovici X Flare - Never Again

Artistul timișorean Ioan Popovici și trupa de rock alternativ Flare își continuă colaborarea fructuoasă începută acum mai bine de o lună și lansează un nou videoclip, de data aceasta pentru single-ul "Never Again". Materialul este disponibil în articol, te invităm să-l urmărești.

Compusă de Ioan Popovici și Alin Costache, cu aranjamentul lui Szamtarto Zsolt, piesa "Never Again" capătă o dimensiune modernă abia în mâinile lui Lukinich Attila care adaugă o serie de elemente de synth ce împrospătează parfumul aspru de alternative/grunge rock pe care piesa își clădise inițial temelia sonoră.

Videoclipul piesei "Never Again" este practic al doilea episod, primul fiind "Dare", din ceea ce se dorește a fi un scurtmetraj despre problemele ce pândesc la tot pasul și peste care, într-un final, reușim să trecem. Ca și în cazul precedentului videoclip, povestea urmează un scenariu exact în care personajele se implică într-o intrigă amețitoare. Materialul video a fost atent lucrat de echipa Timișoara Film Society, condusă de Ovidiu Roteliuc, și îi are în distribuție pe actorii Armand Ifton, Otniel Floruţ, Patricia Gavril și Andrei Chifu.

Flare este o proiect cu un trecut pe cât de interesant, pe atât de zdruncinat de diversele schimbări apărute în sânul trupei. Apărută în 2002, formația a purtat inițial numele de Effect, un trio energic format din Ioan Popovici la chitară și voce, Dan Oros la bas și Alin Costache la tobe. Cei trei au fost remarcați de Arpad Kajtar, o figură bine-cunoscută în breasla locală.

După o serie de apariții împreună cu Arpad Kajtar pe scena unor cluburi și la festivaluri, trupa a înregistrat prima schimbare de componență și, în 2006, a fost cooptat Cristian Mereuță la clape. Din acel moment, formația și-a reconsiderat direcția compozițională, iar odată cu single-ul "If You", băieții au primit prima ofertă de la o casă de discuri din București, pe care au refuzat-o, nefiind dispuși la niciun fel de compromis.

După ce basistul Dan Oros a părăsit trupa, aceasta și-a schimbat numele în Flare. A urmat o perioadă în care au mai apărut câteva schimbări la nivel de componență, dar a fost și perioada în care trupa a prins un avânt considerabil, cu o serie de apariții pe scenele unor festivaluri importante, printre care Revolution Festival. Acum, Flare dorește să revină pe scenă, într-un nou format, iar în colaborare cu chitaristul și compozitorul Ioan Popovici să se întoarcă pe făgașul rock-ului timișorean.

Comentarii